Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Polska!

LubieBigos

Opuściłbyś polskę, gdybyś miał pieniądze, znał dobrze obcy język?  

108 użytkowników zagłosowało

1. 1. Opu?ci?by? polsk?, gdyby? mia? pieni?dze, zna? dobrze obcy j?zyk?

• Tak
      74
    • Nie
      34
  2. 2. Je?eli tak, to gdzie?

• W?ochy
      8
    • Hiszpania
      7
    • Niemcy
      13
    • Szwajcaria
      4
    • Francja
      2
    • Austria
      3
    • USA
      34
    • Anglia
      25
    • Brazylia
      2
    • Holandia
      11
    • Inne
      12
    • W pierwszym pytaniu zaznaczy?em odpowied? "Nie" wi?c nic nie wybierom :<
      29
    • Irlandia
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba, że znalazłbym prace na miejscu z nawet te 1,7k zł, to po co wyjeżdżać ? ;)

O kurwa, wysoko się cenisz. Za granicą zarobiłbyś 5x tyle robiąc dokładnie to samo co w polsce

RAsfepN.png
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@UP:

Żałuje, że nie urodziłeś się 15 lat przed rozpoczęciem wojny ;)

Mógłbyś chociaż nie obrażać takiego kraju jak Polska, to jest polskie forum, więc jest do dupy. Wiesz gdzie jest przycisk wyloguj, nie ? Idź na jakieś zagraniczne fora, przynajmniej nikt nie będzie rozumiał twoich 'mądrych' postów.

Fajnie, że nie lubicie polski no ale DO KURWY NĘDZY JEJ NIE OBRAŻAJCIE...

'Wole polskie gówno w polu, niż fiołki w Neapolu'

Ojej, myślisz ze Dania nie prowadziła zadnych wojen?

To ze Polska prowadziła wojny jest oznaką żałosności, uwierz mi w klasach podstawowych i gimnazjach ciągle o tym pierdolą wiec wiem o tym co nie co.

Masz racje nie powinienem obrażac Polski bo niektórzy mogą być do niej przywiązani , dlatego przepraszam, ale i tak nigdy sie za bardzo z tym krajem nie utożsamiałem.

Teraz wszystko sie zmienia, jak to Jak Paweł II powiedział " Młodzież przyszłością narodu".

Młodzież pójdzie tam gdzie bedize im lepiej, tam gdzie ludzie mają ottwarte umysły i wiedzą ( i akceptują ) takie rzeczy jak np. marichuana czy homoseksualizm i inne tego typu tematy.

Jakoś mi sie nie widzi mieszkać w Ciemnogrodzie ( wybacz ale ja tego kraju nie moge inaczej nazwać ) Polska to zacofany kraj, będzie dobry dopiero wtedy gdy wszystkie dziady z sejmu pójdą do piachu.

Taka prawda.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Tak :)

Ja bym zjebał do niemczech....

Tam jest lepiej ^^ lepszy zarobek...

po 1 dniu pracy masz kasę na ubrania oryginalne!!!! i jeszcze na żarcie.....

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

1.Taak

2.inne ---> Bułgaria słoneczny brzeg .

3.Imprezy po nocach opalanie i picie w dzień to jest zycie <3

A skąd weźmiesz na to kase?

To jest temat o tym do jakiego kraju byś chciał wyjechać za pieniędzmi i lepszym życiem, a nie gdzie byś chciał wyjechać na wakacje.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Pierdole patriotyzm . To bylo fajne 100 lat temu jak sie za ojczyzne ginelo ale nie teraz, gdzie ludzie gina z glodu ;|

Moze wyjade do californi jak mi dobrze pojdzie na studiach za 4 lata bo daja kilku osobom kontrakty ale watpie .

Ogolnie nie wazne gdzie i jak ale wazne sie cenic wysoko . Bo co to za praca nawet jak i godna w polsce za 2 k zl albo za granica za 6 k zloty na zmywaku. Niby zadna praca nie jest zla ale trzeba mierzyc wyzej.

wakow9.png
Opublikowano

Ojej, myślisz ze Dania nie prowadziła zadnych wojen?

To ze Polska prowadziła wojny jest oznaką żałosności, uwierz mi w klasach podstawowych i gimnazjach ciągle o tym pierdolą wiec wiem o tym co nie co.

Masz racje nie powinienem obrażac Polski bo niektórzy mogą być do niej przywiązani , dlatego przepraszam, ale i tak nigdy sie za bardzo z tym krajem nie utożsamiałem.

Teraz wszystko sie zmienia, jak to Jak Paweł II powiedział " Młodzież przyszłością narodu".

Młodzież pójdzie tam gdzie bedize im lepiej, tam gdzie ludzie mają ottwarte umysły i wiedzą ( i akceptują ) takie rzeczy jak np. marichuana czy homoseksualizm i inne tego typu tematy.

Jakoś mi sie nie widzi mieszkać w Ciemnogrodzie ( wybacz ale ja tego kraju nie moge inaczej nazwać ) Polska to zacofany kraj, będzie dobry dopiero wtedy gdy wszystkie dziady z sejmu pójdą do piachu.

Taka prawda.

Chodziło mi o to, że jakbyś się wtedy urodził, to byś inaczej myślał o Polsce.

Wg. mnie, to że Polska się nie poddała, to już powód do dumy.

Zgadzam się, że Polska to zacofany kraj, niestety przez kilkadziesiąt lat to się nie zmieni.

Lecz Polska jest też krajem w którym się urodziłem i w którym zginę, chyba, że padnę zbierając pomidory w szklarniach znajdujących się w Holandii :D

Pewnie większość ludzi się rozjedzie, ale to nawet lepiej dla Polski...

Będzie więcej pracy, mniejszy % bezrobocia, większe płace...

Jeżeli wszyscy uciekną, to pracodawcy będą się bili o każdego pracownika, więc dla ludzi którzy tutaj zostaną nie będzie źle.

Niestety przez te kilkadziesiąt lat będzie trzeba z czegoś żyć, z Polskich pensji trudno utrzymać 4 osobową rodzinę, tym bardziej, że dla mnie to facet powinien zapewniać byt.

Mi wyjeżdża coraz więcej członków rodziny, dzisiaj przyjechała ciotka, pojutrze zabiera ze sobą dwie siostry cioteczne, w październiku jedzie ojciec, wkurwia mnie to że uczciwie pracując w Polsce za przeproszeniem chuja masz, dlatego wiem, że wyjadę aby zarobić, ale wiem też, że wrócę. Jak nie żywy, to w trumnie.

Dobra, koniec dyskusji :P

Polska to zajebisty kraj ze zjebaną władzą, jakby naszych polityków dać do USA, to daje dwa lata i usa jest na poziomie Rumuni.

Nawet nie ma na kogo głosować.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Ja bym nigdy się nie wyprowadził. Tu się urodziłem, tu se wychowałem, tu mam rodzinę i znajomych. Polska to moja ojczyzna i nie mam zamiaru jej opuszczać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...