Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdzieś o czymś takim słyszałem jak znajdę to zedytuje. :)

@EDIT: Znalazłem jest to program a nie mod, ale myślę że się nada. Instrukcję musisz znaleść niestety sam .

Liczę na wynagrodzenie. :)

Link:Click

Edytowane przez igorek01

50 Postow[X]

100 postów[]

200 Postow[]

500 Postów []

Opublikowano

To jest program.

Link:

To jest ukryta treść, proszę

Skan:

To jest ukryta treść, proszę

Instrukcja:

Jego używanie jest naprawdę proste i pozwala zobaczyć gdzie pojawią się rzeki przed ich wygenerowaniem. By dodać rzeki do naszego świata, klikamy na przycisk „Open World” i wybieramy mapę, na której chcemy je posiadać. Dodatkowo mamy możliwość kliknięcia w przycisk ”Advenced Settings” co otworzy menu, w którym możemy zmodyfikować kilka właściwości rzek.

Po wszystkim klikamy na „Preview rivers around me” co wyświetli nam przykładowe położenie rzek na mapie w postaci pomarańczowo-żółtych linii. Jeśli któraś z rzek nam nie odpowiada wystarczy kliknąć jeszcze raz na przycisk i zobaczyć nowe rezultaty.

Kiedy już ułożenie wszystkich rzek będzie nam odpowiadać, wystarczy kliknąć w przycisk „Generate rivers!” i poczekać trochę w zależności od wielkości naszej mapy.

Dodatkowo warto wiedzieć, że czerwony X na mapie oznacza naszą pozycję. Również jeśli chcemy wiedzieć gdzie znajdują się najbliższe doliny oraz góry wystarczy przełączyć widok z „Terrain” na „Heights” w górnym prawym rogu.

UWAGA! Przed użyciem programu warto zrobić kopię zapasową świata w bezpieczeństwie przed zniszczeniem zapisu gry!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...