Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bug w alterIWnet

RudiFix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

przed dosłownie momentem znalazłem (chyba) Buga na alterIWnet (od razu zaznaczam że nie wiem czy to działa u wszystkich ponieważ znalazłem go przypadkiem).

Oraz nie wiem czy to nie jest jakiś mod na serwerze ponieważ na alterIWnet gram od dzisiaj.

1. Wchodzicie obojętnie na jaki serwer i wybieracie drużynę.

2. Gracie moment w tej drużynie.

3. Po chwili zmieniacie drużynę. ESC>>ZMIANA DRUŻYNY

4. I w tym momencie dzieje się dziwna rzecz otóż gra świruje :D. Widzi że jesteś w tej drużynie w którą wybrałeś zaraz po wejściu na serwer ale tak naprawdę jesteś w drużynie przeciwnej.

Polega to na tym że:

- na minimapie widzisz wszystkich z drużyny tej którą wybrałeś na początku.

- członkowie pierwszej drużyny widza że jesteś u nich w drużynie a tak naprawdę jesteś w drugiej

- członkowie pierwszej drużyny mogą cię zabić natomiast drugiej nie

Ps. Nie działa na grach Hardcore.

Mam nadzieję że opisałem to zrozumiale i nie będzie problemów ze zrozumieniem tekstu :) Po prostu inaczej nie umiem tego opisać.

Edytowane przez RudiFix
Opublikowano (edytowane)

Chodzi o to że gra widzi że cały czas jesteś w drużynie którą wybrałeś zaraz po wejściu na serwer. Ale tak naprawdę jesteś w drugiej. Zrób tak jak opisałem i sam zobacz.

Np. wszedłeś na serwer i wybrałeś "Specnaz". Po chwili gry powiedzmy 2 minuty w Specnaz. Wciskasz ESC>>Zmiana Drużyny i przechodzisz do drużyny "ZS 141" ( czy jak ona się tam nazywa ). A gra widzi że cały czas jesteś w drużynie "Specnaz" czyli na minimapie widzisz wszystkich Z "Specnaz" a tak naprawdę jesteś w "ZS 141". Tzn. Respisz się na spawnie "ZS 141". I mapa widzi ich jako wrogów ale tak naprawdę nimi nie są :D. Możesz zabijać tylko "Speznaz" a gra reaguje tak jakbyś zabijał swoich. Lepiej się tego opisać nie umiem. Sprawdźcie sam.

Ps. Dalej utrzymuje że nie wiem czy to u wszystkich działa. Ale u mnie tak jest :D.

Edytowane przez RudiFix
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...