Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Kontynuacja problemu z brakiem dźwięku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie :D

Jak już wcześniej pisałem, gdy załączam metin2 zawiesza mi się dźwięk w całym komputerze. Rozwiązanie Szlagaag'a chwilowo pomogło ale później znowu to samo.

Tym razem opiszę to dokładniej aby nie było zbędnych pytań: Dopóki nie załączę Metina wszystko ładnie gra. Po załączeniu najczęściej od razu tracę dźwięk ale zdarza się, że przez jakiś czas go mam. Wtedy dostaję w grze laga i dźwięk się zacina i chwilę później traci.

Na Boardzie jest napisane rozwiązanie tego problemu (chyba tego :D) mianowicie:

7. W czasie gry nie masz dźwięku? Start -> uruchom -> wpisz dxdiag -> wybierz zakładkę dźwięk -> zmniejszaj poziom sprzętowego przyspieszenia dźwięku tak długo aż problem zniknie.

Zmieniłem przyśpieszenie na minimalne jednak problem występuje nadal. Gdy wyłączę całkowicie przyśpieszenie nie mogą w ogóle odtworzyć muzyki.

Tu moje pytanie do was. Macie jakieś pomysły jak to cholerstwo naprawić? Ja już nie wyrabiam...

PS. Dodam, że gdy miałem kiedyś metka 2008 spatchowanego na 2010 ten problem nie występował. Zawsze gdy pobieram ten "SZIT" z oficjalnej strony mam ten problem.

ZA POMOC NAGRODZĘ LIMITEM.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Aktualnie pobieram sobie z 2008r. Spatchuję go i zobaczę czy będzie działać. Ale łap minusika za chęci :).

qsHVsoT.png

Opublikowano (edytowane)

Już nieaktualne, miałem po prostu za słabe głośniki i nie wytrzymywały. Teraz już all chodzi.

Do zamknięcia.

@edit Sorry za doubla.

Edytowane przez KozakMaslak

qsHVsoT.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...