Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skradziony laptop

DjFater

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiedziałem w którym dziale napisać ale mam nadzieję, że mi pomożecie. Otóż 2 dni temu ostro zaszalałem z alkoholem i gwizdneli mi laptopa, zgłosiłem na policję i chcą ode mnie IP komputera. Pytanie do was: jak sprawdzić ip komputera jeżeli go nie mam ^^. Jeżeli macie jeszcze inne pomysły na odnalezienie laptopa, proszę pisać :) Jeżeli komuś z tego forum uda się mi pomóc otrzyma nagrodę pieniężną. Z góry dziękuję.

Opublikowano

http://www.expressit.pl/jak-sprawdzic-ip-komputera/

Może ci to pomoże :D

W zasadzie nie wiem , jak ...

Ale poszukaj w google :D

Jedyne co może ci pomóc na chwile obecną.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ciężko by było, bo teraz piszesz z innego ip... i nie masz żadnych śladów po tamtym kompie... co ja pierdole... wszystkie ślady zostały na tamtym kompie... chyba że na routerze coś pisze o.O

Opublikowano

Dałem im nr seryjny, ale oni chcą IP komputera :/ Niestety po poście nie można wykryć IP komputera tylko IP zewnętrzne (łącza internetowego). Ip koputera można wykryć jeszcze po e-mailu ale niestety do nikogo nie pisałem żadnych e-maili. Chyba jednak laptopa nie odzyskam.

Opublikowano

Może grałeś w jakieś gry przez przeglądarkę na laptopie ?

Np w Plemiona.pl masz w ustawieniach bodajże . Ostatnie logowania i obok jest ip. Jeżeli miałeś zapisane hasło , a złodziej wejdzie na plemiona . To ci się wyświetli. Tak samo jest np z gg Jeżeli ktoś wejdzie na twój nr to ci pojawi się komunikat. A ip sprawdzisz poprzez napisanie do moderatorów gg

1366207790-U344225.png

by me

Opublikowano

Hmm a nie łatwiej poprosić administratora MPCforum o podanie histori logowania z adresów IP ?

A co mi to da? Wątpie żeby złodziej po kradzieży korzystał z internetu, raczej od razu zrobił format, a mi chodziło o IP komputera a takich informacji administrator forum RACZEJ nie posiada.

Opublikowano

Wtf ? Pojebalo policjantow ? Po kij im IP skoro mozna je zmienic raz dwa ? :| Co innego jakby prosili o adres fizyczny MAC komputera ... Ten jednak tez mozna zmienic. Jedyne co to numer seryjny kompa i dowod zakupu powinien im wystarczyc. Poza tym internet u przestepcy moze byc od innego dostawcy i niekonecznie to samo IP , ktorego uzywales :| . Ja pierdole .. policja to ma fachowcow od informatyki ...

jqeuR.png

Opublikowano

No właśnie . Przecież jak podasz im swoje ip to dojdą do Ciebie do domu ...

Dokładnie UP, własnie to miałem na myśli ... To albo ten temat jest jakas marna prowokacja, albo ci policjanci są kiepsko doedukowani z IT...

jqeuR.png

Opublikowano

Też nie wiadomo kto go ukradł, ten co ukradł też wcale nie musi być jakimkolwiek znawcą, żeby cokolwiek zmienić. Teraz pewnie żałujesz, że sobie zaszalałeś, życzę Ci powodzenia ;) Mam nadzieje, że laptop się odnajdzie.

Popatrz z tym IP, różne sposoby jakie Ci podadzą to próbuj, wszystko się przyda. To właśnie jest polska, obudzisz sie rano, a koło Ciebie nic niema. :huh:

@Edit

Zaszalałeś , ale nie wiesz kto mógł by Ci gwizdnąć? Nie wiesz z kim się bawiłeś?

Trudna sprawa ;p

Opublikowano

Dokładnie UP, własnie to miałem na myśli ... To albo ten temat jest jakas marna prowokacja, albo ci policjanci są kiepsko doedukowani z IT...

A ja się założę że autor tematu albo nie wiem o czym mówi albo nie zrozumiał co do niego mówili :D

1377774857-U369478.png

Opublikowano

zadzwonilem jeszcze na policje i nadal chca ip kompa ^_^ poza tym wiemvz kim pilem i wiem, ze to te osoby ukradly lapka ale nie ma zadnych dowodow.

Opublikowano

Ja siedziałem na tarasie z kumplem, a później przysiadło się 2 typów i jakaś laska i przynieśli wódkę, więcej nie pamiętam...

Opublikowano

Musisz pogadać z Tymi osobami, póki Ci nie sprzedali laptopa, bo jak pójdzie to zapomnij, że go odzyskasz.

Pogadaj z nimi innego wyjścia niema.

@Edit

Właśnie co do Twoich kolegów, nie wiem jak sie znacie , ale widze, że są zajebiści, skoro piją z tobą, bawią się z Toba, a potem kradną Ci laptopa... Ja rozumiem, że po % każdemu troche odbija, ale żeby kraść koledze laptopa to już trzeba mieć najebane. :P

Mówię Ci ostro ich przetrzep w grę wchodzi duża wartość. Ktoś z nich ma go na pewno i teraz siedzi zadowolony, bo ma laptopa, albo ma już z niego tylko kase <_<

Opublikowano

@UP: umiesz czytać? :P Napisałem, że 2 TYPÓW i DZIEWCZYNA czyli nie znam ich tak ?? czyli to nie są moi koledzy tak?? ani w ogole znajomi, więc nie piszcie bzdur, że mam takich i takich kolegów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...