Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Smile.jpg ;x

Wierzycie w Smile.jpg ?  

95 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wierzycie ?e dzia?a ta na psychike ?

• Tak ! Trz?se sie ca?y/ca?a !
    • Gówno prawda ;] chory wymys? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

po dłuższym zastanowieniu:

Działa to na psychice w sposób podświadomy, ale o co chodzi? najpierw czytasz jakiś tekst o obrazku, potem oglądasz obrazek i podświadomość przypomina ci o tekście, przez co wydaje ci sie straszne.

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

FoxRox

100% racja

za 1 razem jak najpierw przeczytalem potem zobaczylem to bylem osrany do konca dnia myslalem o nim i staralem sie zapomniec ale jakos sie nie udawalo

po chyba 1 czy 2 dniach znowu sobie otworzylem na legalu obrazek gapilem sie na niego z minute i gowno nic sie nie stalo

to tylko podswiadomosc nasza

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

kurwa nie wiem jak można się tego bać, dla mnie ten obrazek jest kurwa śmieszny :D

Ciekawe kto zrobił ten obrazek... pewnie ktoś z 4chana.

Nom, zrobili to kolesie z /x/ kilka lat temu. Dla niewtajemniczonych to dział "Paranormal" ;)

Opublikowano

jak dla mnie to obrazek JAKBY w rentgenie ( nie wiem jak sie to pisze ) i obrazie "ciepło zimno" ( krew jest jakby przez to widoczna przyjrzyjcie sie )

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Dałem obejrzeć ten obrazek mojemu młodszemu bratu który ma 7 lat. Powiedziałem że ma spojrzeć. I po kilku minutach się z tego śmiał

Sry za pismo mam problemy z spacja

Opublikowano

Próbujesz dowartościować się kosztem innych?

Masz zaniżone ego, buraku?

Dowartościować się? Ja już jestem dowartościowany, nigdy dosyć prowokacji, a Ty jesteś tylko namiastką randoma.

Opublikowano

Tak to już creepypasty są skonstruowane, że kiedy przeczytasz ją i obejrzysz obrazek to wtedy zaczyna działać twoja wyobraźnia, myślisz o tym, po przeczytaniu wiesz, że komuś mogło stać się to samo, myślisz coraz więcej i w końcu budzi się lęk. To jest tak samo jak z placebo, im bardziej wierzysz, tym bardziej działa. Wystarczy trzeźwo myśleć i za bardzo nie rozbudzać wyobraźni i wtedy takie rzeczy nie będą robiły na was wrażenia.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/410425-creepypasty-legendy-straszne-historie-itp/page__view__findpost__p__2936674

To jest post który wyjaśnia działanie tego obrazka... Parę wyżej UP napisał i proszę spadam z nieba :D

Opublikowano

@eFFecTuS Jeżeli przeczytasz pierw historię to tak na twoją wyobraźnie i psychikę wpłynie że się tego na pierwszy rzut oka przestraszysz.

Lęk u ludzi tym obrazkiem, wywołuje mieszanina czerwonego z czarnym, strasznie duzo odcieni czerwonego z czarnym podobno opoznia prace naszego mozgu gdy je widzimy, dlatego nie mozemy szybko ogarnac co jest na zdjeciu i sie tego boimy.
Białe "futerko" pod głową jest jaskrawe, takze tego tez sie przestraszymy gdy pierwszy raz widzimy ten obrazek.

Jak to napisał Yahiko

Opublikowano

Na 4chanie, bo zapewne stamtąd te creepypasty pochodzą, to w chuj studentów psychologii siedzi :P

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@UP Nie, to są historie wymyślone (lub prawdziwe napisane) przez internatów, każda taka historia jest dość ciekawa ale nie każda jest straszna. Ja osobiście nie lubię się bać ale zawsze gdy jest coś strasznego ciągnie mnie do tego tak że po prostu otwieram wszystko pierwszy ;p

Opublikowano
@UP Nie, to są historie wymyślone (lub prawdziwe napisane) przez internatów, każda taka historia jest dość ciekawa ale nie każda jest straszna. Ja osobiście nie lubię się bać ale zawsze gdy jest coś strasznego ciągnie mnie do tego tak że po prostu otwieram wszystko pierwszy ;p

Na serio jesteś taki głupi i nie zrozumiałeś mojego postu?

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Ani razu go nie edytowałem oO Był taki od początku, a Ty nie umiesz wyczuć sarkazmu.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...