Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam całego kompa swiezo po formacie. Wszystkie dyski zostaly wyczyszczone... Mam praktycznie gadu i przeglądarke. Gram sobie gram a tu zaraz wywaliło mnie z serwera tak samo gg przestalo dzialać. A jak odpalam jakas strone to pisze tak : komputer z ktorego korzystasz zostal zidentyfikowany jako zrodlo spamu. Z tego powodu dostep do internetu zostal zablokowany. Byc moze nie masz swiadomosci bla bla... Nalezyprzeskanowac komputer i usunac z niego niechciane oprogramowanie. Po stwierdzeniu przez nas usuniecia problemu blokada zostanie wylaczona automatxcznie. WTF ?! POMOCY !

Opublikowano

zablokowali mi dostep do internetu z powodu spamu. Ale kurwa dlaczego? Jak robiony byl format. Nie mam nic na komputerze... Pomoze ktos ?

Opublikowano

Obawiam się, ze twój komputer jest komputerem ZOMBIE podłączonym do sieci Botnet ;). Moze sie okazac, ze sam format nie wystarczy bo wirus mozna jeszcze w wielu miejscach poza dyskami zamiescic :).

Sprawdz MBR czy jest czyste ;).

Co oznacza , ze moj komputer jest ZOMBIE ? Oznacza to, ze jest podlaczony do duzej sieci komputerow zombie wykorzystywanych w celu ATAKOWANIA DDOS/ SPAMOWANIA INNYCH SERWISOW.

Stąd masz blokade na internet. Musisz porzadnie przeczyscic kompa :).

jqeuR.png

Opublikowano

@lukalski toja wypowiedź odzwierciedla Twój poziom inteligencji.

@pan zagłady

jak mam przeczyszcić komputer? Skoro format to mało ? No mialem przez jakis czas windows'a 7 i problemu nie bylo. Ale to nie jest wina systemu chyba

Opublikowano

Mam pytanie : Czy obecny system jest legalny czy raczej piracki ? ;). Moze kwestia tkwi w pirackim systemie, ktory moze miec dodatki co pozwalaja przejac hakerom kontrole nad zasobami PC.

Co do MBR w interneci znajdziesz pliki do pobrania. Pierwszy do sprawdzenia czy MBR jest czyste. Jesli nie to wtedy sie uzywa drugiego pliczku na oczyszczenie MBR z syfu.

jqeuR.png

Opublikowano

Jak sciagniesz czyste ubuntu z ubuntu.com to na pewno nie bedziesz mial problemu ze spamowaniem. Moim zdaniem problem jest bo masz pirata z dodatkami od hakerow.

Dlaczego tak sadze ? Bo piraci to łatwe zrodlo do pozyskania komputerow zombie do swojego botneta.

No i jak bedziesz miał oryginalnego Windowsa to na pewno nie zablokuja ci ;).

jqeuR.png

Opublikowano

Do usunięcia mbr wystarczy dowolna dystrybucja startująca z live cd niekoniecznie ubuntu

@Down przyznaję się że zjebałem

@@ Ja bynajmniej nie szpanowałem informacjami wklejonymi z wikipedii

s2c77Oa.png

Opublikowano

@UP

Wykurwiaj bo gówno wiesz na temat usuwania / oczysczania MBR. MBR sie nie usunie nigdy. Jedynie mozna wymazac zawartosc MBR. Grub tez nie jest obok MBR, on jest wbudowany w MBR.

Weź się doedukuj a potem wypowiadaj na dany temat pseudo-specu.

Master Boot Record, MBR – główny rekord startowy, czyli umowna struktura danych zapisana w pierwszym sektorze dysku twardego. Nazywany też Master Boot Block. Zawiera program rozruchowy oraz tablicę partycji.

Jeżeli chcemy wyczyścić MBR to wystarczy uruchomić komputer używając dowolnej dystrybucji Linux LiveCD i z wiersza poleceń wydać polecenie:

dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=512 count=1

Za X wstawiamy A lub B lub C. Zalezy jaki to jest dysk. Jesli masz tylko 1 dysk to :

dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=1

jqeuR.png