Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Battlefield 3 vs. Modern Warfare 3

JaGud

Głosowanie  

33 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która z gier b?dzie ciekawsza/ lepsza?

• Battlefield 3
      22
    • Modern Warfare 3
      6
    • Mam to gdzie?
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wyżej.

Wg mnie grafika w Battlefield 3 bd napewno lepsza. Rozgrywka dzięki Frostbite 2 stanie się ciekawsza i bardziej efektowna. Z tego względu jesienią mam zamiar kupić Battlefield 3

@EDIT

Zapomniałem dodać, że BF3 wymaga Win 7/Vista

Battlefield 3

Modern Warfare 3

Opublikowano

Szczerze?

Mam to gdzies.

rzygam juz tym Modern Warfare, BF Bad Company 2 był fajny, nie wiem jak z trójką, ale pewnie bedzie ciekawsza dzieki frostbite.

Zaznaczylem trzecią opcję, ale BF3 będzie raczej lepsze.

logo_black3.png

Opublikowano

grafika grafika grafika ............ ku*** chodzi tylko o grafikę ?? ja daje głos na call of duty ze względu ze na tej grze się wychowałem :* i mam w dupie jaka grafa będzie. POZDRO!!!

Opublikowano

grafika grafika grafika ............ ku*** chodzi tylko o grafikę ?? ja daje głos na call of duty ze względu ze na tej grze się wychowałem :* i mam w dupie jaka grafa będzie. POZDRO!!!

Czyli mowisz ze jestes niekompetentnym dzieciakiem?

Bo tam takie graja a skoro sie wychowales na tym to na to wychodzi...

I tu nie chodzi o grafe tylko o Gameplay

Ciekawe jakiego trzeba będzie mieć kompa, aby BF3 ruszyło.

Bedzie mial mniejsze wymagania niz BFBC2... Czemu?:

Bo gra teraz nie bedzie portowana

Opublikowano

Battlefield 3 oczywiście. Po za tym, że technologie w nim użyte są oszałamiające, to będzie to prawdziwa gra wojenna, a nie taka patetyczna naparzanka jak wszystkie ostatnie części CoD'a. W tym roku zdecydowanie wygrywa BF3, a jeżeli w CoD nie będzie jakiejś znaczącej rewolucji to raczej już zawsze będzie na przegranej pozycji.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Battlefield i nie może być innego wyboru... COD Modern Warfare 3 też może być fajny ale battlefielda nie pobije!

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Ja wlasnie zbieram na nowy PC aby grac w te gry i inne na FULL detalach bez zadnych scinek

i mam dylemat bo nie wiem wlasnie co kupic co bedzie lepsze na multi w ktora gre bede dluzej gral

moze wiecie cos wiecej o multi ??

bo na singlu mi nie zalezy wiadomo teraz robia takie gry ze mozna przejsc je w 1 dzien ...

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Ja wlasnie zbieram na nowy PC aby grac w te gry i inne na FULL detalach bez zadnych scinek

i mam dylemat bo nie wiem wlasnie co kupic co bedzie lepsze na multi w ktora gre bede dluzej gral

moze wiecie cos wiecej o multi ??

bo na singlu mi nie zalezy wiadomo teraz robia takie gry ze mozna przejsc je w 1 dzien ...

Jasne, że to będzie BF3

Battlefield już od początku robił gry Multiplayer w ich grach nie było singla.

W BFBC2 można było rozwalić całą mapę czołgiem, a w CoD nie dało się ruszyć ściany :)

1375207970-U250359.png

Opublikowano

oczywiście że Battlefield 3, zakochałem się w silniku Frostbite 1.5, ale moja miłość skończy się z dniem wydania BF3 ;<

W BFBC2 można było rozwalić całą mapę czołgiem, a w CoD nie dało się ruszyć ściany

w BC2 mogeś granatnikiem rozjebać całą mapę, a w COD nawet żeby zabić gościa przez metalową płytę cienką jak nitka musisz mieć jakieś tam pociski...

Twórcy COD'a zamiast udoskonalać swój silnik, bądź kupić np. Unreal Engine 3, (bo wątpię aby DICE sprzedało Frostbite konkurencji z gatunku gier FPS) to po kiego coś zmieniać, iść w przyszłość jak można zostać na tym co jest dopóki nie będzie to totalny złom...

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Więcej kupców znajdzie CoD ze względu na przywiązanie do serii. BF3 kupi mniej ludzi, ale sądzę, że zostanie przy nim na dłużej ze względu na świetny multi

Opublikowano

Battlefield już dawno przerósł CoDa pod względem grywalności i "wydajności" multi.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Modern Warfare 3 będzie lepsze na konsolach i sprzeda się 2/3x razy lepiej (głównie USA), natomiast w Europie wygra BF3 na poczciwych blaszakach.

Opublikowano

BF3. Tu nie ma co porównywać bo MW3 to gówno.

W BF3 czujemy się jak w rl, możemy rozjebać każdy budynek, a w MW3 ?

y5r5.png

Opublikowano

Ależ wy kurwa piedoły gadacie.... CD Action się nie czyta.

Battlefield 3 to największy przełom techniczny, lecz z myślą głównie o PC.

Na zachodzie większość graczy to konsolowcy, więc jeśli chodzi o sukces kasowy wygrywa Cod.

Gra to rozrywka, nie symulator. Chcesz w miarę porządnego symulatora? Pograj sobie w Operation Flashpoint : Dragon rising.

Piszecie o realizmie BF'a. Od kiedy defibrylator pozwala wstać spośród zmarłych kilka razy? Od kiedy da się naprawić czołg śrubokrętem, na respie jest wyścig o helikopter pojawiający się znikąd? Od kiedy Budynki da się niszczyć, a najmniejszego drzewka, nie? I od kiedy do cholery rozgrywa się wojnę w 32 osoby?!

Single w BC2 to porażka, w IW zawsze trzyma poziom.

Od coda 4 nic się nie zmieniło i właśnie za to kochamy te grę.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Up

A co w codzie taka wojenka bez czołgów samolotów, pojazdów to niby realistyczna :) ?

W BF3 Będzie na multi 64 osoby a na konsoli 32.

PC'ty zawsze będą mieli przewagę nad Konsolami bo można wytrysłać ładniejszą grafikę ^^ konsole nie brną do przodu w tym :)

W CoD:

Hmm tak ktoś jest za tą ścianą.

(Piff Paff Paff Piff) Kurwa nie przebiło nic

W BF:

Hmm tam któś jest za tą hmm... zaraz

Tam nie ma kurwa ściany

1375207970-U250359.png

Opublikowano
Chcesz w miarę porządnego symulatora? Pograj sobie w Operation Flashpoint : Dragon rising.

osobiście bym polecił serię America's Army, tam padniesz nawet od 2 trafień w tors, a błyskawicznych akcjach możesz zapomnieć.

Od kiedy Budynki da się niszczyć, a najmniejszego drzewka, nie?

grałeś kiedyś w BCBF2 na multi ? na serwerach na których grałem zostawał tylko pył i zgliszcza, wszystko się rozpadało, domy, drzewa a drogi wyglądały jak nasze polskie...

Od kiedy defibrylator pozwala wstać spośród zmarłych kilka razy?

pamiętaj że mówimy o grze, a nie o prawdziwym życiu...

Od kiedy da się naprawić czołg śrubokrętem, na respie jest wyścig o helikopter pojawiający się znikąd?

a od kiedy na prawdziwej wojnie do której tak namiętnie nawiązujesz masz respa ?

Od coda 4 nic się nie zmieniło i właśnie za to kochamy te grę.

fakt zawsze masz na początku ze sobą armię ludzi którzy padają jak muchy przy pierwszym lepszy starciu i po kilku misjach masz tylko jeden oddział, jeśli kochacie wiecznie ten sam stęchły chleb to życzę smacznego.

@down

fakt, zapomniałem o tej samej prostoliniowej fabule.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Co ty kurwa porównujesz Bf3 z mw3...

Nie ma szans jedynie mw4.

Stawiam na Bf3 bo CoD to jest chora nierealna napierdalanka.

OndteAw.png
Opublikowano
Nie ma szans jedynie mw4.

zanim wyjdzie MW4 to będzie kolejny lepszy Battlefield, wątpię aby DICE osiadło na laurach i zostawiło Frostbite w wersji 2.0 ...

a znając IW nie będzie im się chciało tracić kasy na nowy silnik...

EXPmIpC.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...