Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno kupiłem serwer VPS dokładnie taki: http://serwerydlaciebie.pl/serwer_wirtualny,Linux_VPS_Plus_X5.html

Wiem że z 20 osób w małymi lagami powinien utrzymać, chodź niektórzy pewnie powiedzą inaczej... Ale mniejsza z tym.

Mam pewien problem otóż,wgl nie mam pojęcie jak postawić tam serwer minecraft, wiem co to ssh i filezilla itd ale nie znam komend linuxa...

Dałem pliki serwerowe przez filezille na ftp, ale proszę o jakiś poradnik jak zrobić serwer minecraft krok po kroku w konsloli puTTy.

Aha jeżeli możecie powiedzcie też jaki system będzie najelpszy do serwera minecraft żeby chodził wydajnie dostępne systemy to: CentOS 5,Debian 5.0,Fedora 13,openSUSE 11.1, ubunutu 10.10

Jeżeli byście już pisali jakąś instrukcje na PW czy w temacie jak zrobić taki serwer to powiedzcie przy okazji na jakim z dostępnych systemów to robić i jak jave zainstalować tam bo pewnie jej nie ma.

Dziękuję za przeczytanie, bardzo proszę o pomoc.

Shock700_14675_9.png

mca.png

Masz jakiś problem z minecraft? Pisz na PW!

Mój nick w grze: MrKuska131

Pomogłem? Daj +

:)

Opublikowano

Myslisz ze tak sobie napisalem temat? Jak nie masz nic na temat do powiedzenia to wgl się nie wypowiadaj bo nie pomagasz! nic w gogole i na youtube nie znalazłem a niektórzy znają się bardzo dobrze na tych systemach i moze nawet na tym hostingu...

Shock700_14675_9.png

mca.png

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Dzięki plus leci, spróbuje postawić, temat do zamkniecia.

Shock700_14675_9.png

mca.png

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Nie radzę instalować serwera.

Firma Host1 nie wyraża zgody na instalację oprogramowania na serwerach VPS typu: minecraft, oraz wszelkich aplikacji udostępniających streaming.

Niedostosowanie się do zaleceń może skutkować blokadą i usunięciem danych z serwera.

Opublikowano

na tym serwerze VPS jest zakaz stawiania serwerów minecraft. ta sama firma ma również osobną ofertę dla serwerów gier: host1.eu, VPS z serii game.

Opublikowano (edytowane)

Ja pier*ziele ktoś ma tam VPS z minecraftem ale dobra nie bede ryzkowal dzieki za poinformowanie szukam innego VPS.

EDIT: Ok , naszczescie w tej ich drugiej firmie hostingowej ta sama oferta i cena ale bez zakazu ;)

Edytowane przez fifi.kuska

Shock700_14675_9.png

mca.png

Pomogłem? Daj +