Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl] [Mapa] More Pistons

michalmb97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodana aktualizacja. Jeżeli ktoś ma jakieś pomysły do zrealizowania (najlepiej z pistonami) niech napisze w temacie, przy okazji czy ktoś wie jak (i czy w ogóle) idzie zrobić auto plantację kaktusów?

122000.jpg

Opublikowano

Właśnie nie, kaktus musi mieć klocek odstępu od czegokolwiek, a piston wysuwa się o 1 klocek i wyglądały by to to

zz

pk

zz

z-piasek

p-piston

k-kaktus

Ale się nie da tak zrobić, bo wtedy kaktusa nawet nie zasadzisz.

122000.jpg

Opublikowano

Właśnie patrzyłem mapke i zauważyłem ,że trzcina cała sie nie zbiera potem przejżałem mechanizm i brakowało pistona bo był tam repeater który dodawał mocy dalszym pistonom więc go sobie przerobiłem i działa wszystko xD A mapka ogólnie spoko może kiedyś razem coś zbudujemy ? :D

za duża sygna RMCF

Opublikowano

Dla mnie ta mapa jest raczej słaba. Może i ma sporo rzeczy w których są pistony ale to wszystko jest zrobione jak najprościej. Wszędzie widać pistony a powinny być nie widoczne. Te strumienie z wodą i lawą da się zrobić ładniej i prościej a nie na około lawy prowadzić red stona. Trzcina spada nie do wody na dół a na pola gdzie była zasadzona. Te lampy też zrobione byle prościej.

Opublikowano

Doszedlem do wniosku miomo , iż to jest efektowna to jest to proscizna, sa to proste mechanizmy.

Lampka ta ,ktora pokazywal MinecraftPolska jest o wiele lepszym mechanizmem.

Opublikowano

Bezsensowna autofarma trzciny - ścina każdy blok - czyli trzeba potem sadzic ja na nowo

Oddajcie minusy! :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...