Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, z góry uprzedzam, że użyłem opcji szukaj.

Mój problem wygląda następująco: Robię za clera w pt i jako jedyny mam grab peta. Nikt nie zbiera golda oprócz mojego zwierzaka. Jest jednak małe ale: Zanim grab pet podniesie ten gold, odczekuje dłuższą chwilkę. Wytłumaczę to na prostym przykładzie. Jest gracz "A" i gracz "B". Player "A" zabije mobka, z którego wyleciał gold. Gracz ten nie chce podnieść go i odchodzi. Osoba "B" posiada grab peta z sbotem. Żeby pet gracza "B" mógł podnieść tego golda musi odczekać pewien czas. Gdy on minie, pet pędzi go podnieść. Mój problem objawia się własnie tym, że grab pet nie podnosi golda w pt natychmiast, lecz po tym czasie jak w przykładzie, który ukazałem. Mam do was pytanie, jak usunąć owy problem tak, żeby natychmiast podnosił golda. Wklejam ss'y z ustawień grab peta + sbota:

To jest ukryta treść, proszę

Teoretycznie jak w ustawieniach grab peta zaznaczę opcję "ON", to zbiera tak jak należy, ale obawiam się, ze nie będzie mi zbierał tego, co ma. Mam tu na myśli np. tablety, elixiry etc.

Każdą osobę, która mi pomoże nagrodzę "+".

Edytowane przez pontius234
Opublikowano

W pecie zaznacz opcję "ON" i odznacz "Gold" oraz "Equipment" i wszystko będzie działać dobrze jeśli masz dobrze ustawiony filtr w sbocie :P

Sig.png

Opublikowano (edytowane)

W pecie zaznacz opcję "ON" i odznacz "Gold" oraz "Equipment" i wszystko będzie działać dobrze jeśli masz dobrze ustawiony filtr w sbocie :P

Dzięki za odpowiedź. Zrobiłem wszystko wedługo Twoich zaleceń, jednak dalej jest ten czas, który pet odczekuje na podniesienie golda. Dodam też, że grab pet działa tak samo na "ON" jak i na "OFF". Bot kontroluje zbieranie golda i itemkow, lecz jak dla mnie trwa to zbyt długo. Na zaznaczonym "gold" zbiera bez problemu i to samo usiłuję osiągnąć za pomocą bota. Jakbym bił w pt, to by problemu żadnego nie było, bo bot uznawałby, że jest to mój gold. Jednak gdy stoje w miejscu kalo cleryk, to nie zabijam mobów i bot traktuje to jako "Other items". Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście. Jak będzie taka konieczność, mogę nagrać krótki filmik i podesłać go.

@EDIT: No dobra, w takim razie temat do zamknięcia.

Edytowane przez pontius234
Opublikowano

Skoro jak masz zaznaczone w filtrze peta "Gold" i zbiera bez problemów to tak zostaw. To raczej nie będzie się gryźć z filtrem w bocie.

Sig.png

Opublikowano

Na prośbę autora, zamykam.

rSRO

29980.gif

Status: Off-line

Serwer: Artemida

Nick: Çňî_ß

Guild: Ňĺőíčę

Build: Rogue/Cler

Lv: XX

FARMING--> 250.000/1.000.000

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...