Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ulepszanie itemów w M1 bez ulpszaczy

grzesssiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Co będzie nam potrzebne?

metin2mod który można pobrac stąd :

http://metin2mod.tk/index.html

2.Na czym polega ulepszanie poza dt bez ulepszaczy ?

Pierwsze musimy dojść do dt na kowala, zależnie od tego jaki będzie kowal w dt taki item możemy ulepszać w m1 bez ulepszaczy.

Gdy już wyszliśmy z dt i jesteśmy w m1 należy kliknąć taką oto ikonkę która jest w naszym eq : asdasdasdda.jpg.

Następnie z listy przedmiotów należy wybrać item który chcemy ulepszać i kliknąć Upgrade DT

11111111kv.jpg

Po tym nasz item powinien przejść próbę ulepszania, czyli spali albo ulepszy.

3. Do czego może się to nam przydac skoro można odrazu ulepszac w dt ?

Odpowiedz jest prosta. Ile razy nie miałeś nic do ulepszania w DT ? No właśnie... Dzięki temu sposobowi możesz ulepszać przedmiot nie tracąc "swojej kolejki".

Drugi plus tej operacji jest taki że nie raz idziemy na kliencie danego serwera i nie możemy ulepszać itemu na +10, np z stalki +9 na hwanga. Dzieki temu sposobowi wychodzisz z DT do m1 i ulepszasz item

którego nie dało by się ulepszyć normalnie u kowala.

4. Podsumowanie.

Ten trick odkryłem sam, jeżeli był już taki temat to przepraszam ale nie wiedziałem.

Gdy jesteśmy na pietrze z kowalem to do naszego konta zostaje przypisana możliwość ulepszenia przedmiotu bez ulepszaczy.

Możliwość ta nie znika w ogóle, no chyba że po restarcie serwera. Krótko mówiąc byłeś tydzien temu w DT i nic nie robiłeś to możesz to nadrobic o ile nie było resetu serwera.

Sposób ten prawdopodobnie będzie działać na globalach o ile mamy moda z tą ikonką i opcją upgrade DT.

-=UWAGA=-

Sposób nie zawsze działa ! Przyczyną tego jest zbugowany kowal w DT.

Mając na myśli zbugowany mówię tutaj o sytuacji gdy zamiast wybić mooby od razu lecimy na króla.

W takiej sytuacji kowal nie ulepsza nawet w DT więc nie oczekujcie że w m1 wam ulepszy.

Oto i filmik dla wszystkich płaczków mówiących że nie działa.

http://www.youtube.com/watch?v=Crx3EKjg2-w

Myślę że się to komuś przyda, jeżeli tak to zbieram +-y.

HBV27j.png

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Niestety w m1 sobie nie ulepszysz :D chyba ze grasz na serwerze bez ulepszaczy ^^

Ale do rzeczy :D

To działa tylko na 6 pietrze w DT czyli tym z kowalem : >

W m1 pokazują się napisy nie do przeczytania ;d

Jednym słowem w M1 Nie Działa ; >

@edit

Grześ - Ortooo <_<

DAJ add.png

Czy to tak wiele kosztuje ? :)Ale za to motywuje ;D

dajplusa.gif

Opublikowano

ok jejku zrobie filmik i bedzie wam jeszcze łyso ...

jak mówie że działa to działa, głupot bym nie pisał.

edit:

jeżeli kowal w dt się zbuguje to w m1 nie będzie ulepszac.

wystarczy wybic pierwsze mooby potem króla i bedzie gitara ;D

(sam mi sie zbugowal przed chwila jak chcialem filmik robic, dodam potem tylko musze isc na kowala)

HBV27j.png

Opublikowano

xD zmieniałem sobie śr i w tym czasie czytałm twoj temat.

Z głupia klikłem upgrade dt i co ? Mam dzwonek agresji :)

Działa ode mnie masz +.

Opublikowano

no przynajmniej jeden któremu działa i nie płacze że pisze głupoty .

No jasne że mu się podoba bo nawet tego nie sprawdził tylko se posty zbiera xD

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

Dobra, to teraz Tobie się zrobi głupio.

Po prostu ulepszacze miał na drugiej zakładce, a spalił, bo spalił.

To nie jest żaden trik, po prostu bugowanie..

I jestem ciekaw czy komu kolewiek ulepszy.. :)

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Dobra, to teraz Tobie się zrobi głupio.

Po prostu ulepszacze miał na drugiej zakładce, a spalił, bo spalił.

To nie jest żaden trik, po prostu bugowanie..

I jestem ciekaw czy komu kolewiek ulepszy.. :)

japier.... srałem nie miałem ulepszacze na 2 stronie, to spróbuj ulepszyc mając ulepszacze nie bedac u kowala w dt opcją upgrade dt .

normalnie ja tego nie czuje jak można byc tak głupim by nie zrozumiec tego co pisze w 1 poscie.

Jest napisane kur.. jak byk że może czasem nie działac bo kowal może się zbugowac.

edit:

jak widzicie nie pisz głupot, jest filmik i dwie osoby potwierdzają że to działa, a że reszta jest inna to nie moja wina.

HBV27j.png

Opublikowano

zrobilem jak na filmie i mi na tiverii nie smiga,.. ale masz plusa bo czytam ze niektorym to smiga a to znaczy ze bede probowal na innych privach ;']

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Nowicjusz
Opublikowano

Bug ten działa ale nie tylko w m1 czy piętrze z kowalem. Wystarczy trafić w dzień w którym ci ulepszy bo jaka jest zależność trudno stwierdzić. Zróbcie sobie 6 kont i próbujcie na nich codziennie na pewno niedowiarki się zdziwią. A w dt fakt jak masz jubilera to ulepszy Ci i broń i zbroje. A na serwerach gdzie nie widać itemów wystarczy wyciągnąć item_proto i wkleić do folderu 'mod' widać przynajmniej id w inventorze.

Dla tych co chodzą dużą ilością kont na dt, itemów których widać tylko id nie można przenieść na handlu lecz można zaznaczyć je wlaśnie w tym IM i wyrzucić na zmienie i spokojnie możemy podnieść przedmiot i ulepszać dalej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...