Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows 8

ekson_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak bd wyglądał windows 8....

Każdy może o nim kiedyś słyszał.....

A więc...

Logo Tego oto windowsa wygląda tak ^^

win8t1.jpg

A wygląd pulpitu tak ^^

windows8p.png

I teraz trochę info.....

Windows 8 Milestone 2 (M2) Build 6.2.7955.0 jest już dostępna do ściągnięcia z różnych stron trzecich nielegalnych źródeł, w tym kilka na świecie? Najbardziej popularnych trackerów torrent.

Tak jak to było w przypadku Windows 8 M1 Build 7850, każdy użytkownik z klienta BitTorrent, że jest gotów na lekceważenie zagrożenia związanego z wyciekły kopie nadchodzącego platformy można pobrać Windows 8 M2 Build 6.2.7955.0 i rozpocząć testy.

Według informacji ze źródła przecieku, BetaArchive, pełny ciąg Konstruowanie ostatni kamień milowy rozwoju wyciekła 8 Windows jest 6.2.7955.0.110228-1930.

Dane wskazują, że ten konkretny Konstruowanie Windows 8 został skompilowany 28 lutego 2011 roku, dnia, w którym stwierdzono, że nieoficjalne raporty Microsoft rozpoczął prace nad kodowania Milestone 3 wydania vNext Windows.

Istnieje pewne zamieszanie, o którym etapie procesu rozwoju Windows 8 Build 6.2.7955.0 należy.

Wydaje się, że to wydanie jest przejście między podpisanym Build-off prasowa M2 i M3 pierwsze bity. Ale nie? T oczekiwać Microsoft oferuje żadnych wyjaśnień w tej sprawie na ręce.

Gigant oprogramowania korzystają z tych samych strategii M2 tak jak dla M1 i ukrył się w szereg nowych funkcji w Windows 8 Build 6.2.7955.

Oprócz tych nowych elementów, jak Webcam, Logon UI, TaskUI, PDF Reader oraz zniewalająca IE, Windows 8 M2 Build 6.2.7955 także sport Ribbon UI, folderu aplikacji i pełne DWM. Istnieją dodatkowe gadżety zapakowane w tej wersji, w tym dotykowy efekty gest, ale należy zachować swoje oczy na Softpedia i ja? Ll dostarczyć dodatkowego wglądu przez cały dzień

Podczas gdy Windows 8 M1 Build 7850 był przeciekły bardzo długo po wydaniu, tak późno w tym, że upłynął już, to samo jest w przypadku nowych 8 Build 6.2.7955.0 Windows M2 wycieku.

Windows 8 M2 Build 6.2.7955.0, również w czasie zbombardowany, tylko wygaśnie w dniu 1 lipca 2011 r., co oznacza, że ​​testerzy się z niego korzystać przez dłuższy czas.

It? Warto zauważyć, że przeciekły Windows 8 M2 Build 6.2.7955.0 premiery nie jest identyczny z Build że oficjalne testerów dostać. ISO w przyrodzie zostało poddane obróbce cieplnej z elementów z Windows 7 w celu uzyskania go zainstalować.

Jako takie, nie? Naprawdę nie wiadomo, co jeszcze może być zapakowane w nieoficjalna wersja, więc może to być dobry pomysł dla użytkowników, aby uniknąć wycieków w ogóle.

Źródło:

http://www.konta-premium.3-2-1.pl/news.php?readmore=9#comments

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

też mnie to ciekawi...

Windows 7 kosztuje ok 300 zł

Lenovo Legion Slim 5 User
CPU: 
AMD Ryzen™ 7 8845HS GPU: NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 (140W) RAM: 32 GB DDR5 5600 Mhz SSD: GoodRam PX700 1TB + SAMSUNG 970 Evo Plus 1TB 

Opublikowano

Z tego co słyszałem to ma być ostatni windows i ma się skończyć era windowsa potem ma być 1 system pod telefon, konsole, kompy i inne gówna

Opublikowano

Hah... skąd to wytrzasnąłeś? :huh:

Win8 będzie całkiem inny... Microsoft ma zrezygnować z paska i menu Start, okienek i standardowego wyglądu Windowsa na rzecz kafelkowego interfejsu podobnego do Windows Phone 7 ...

Opublikowano

Hah... skąd to wytrzasnąłeś? :huh:

Win8 będzie całkiem inny... Microsoft ma zrezygnować z paska i menu Start, okienek i standardowego wyglądu Windowsa na rzecz kafelkowego interfejsu podobnego do Windows Phone 7 ...

Kafelki będą tylko na ekranie domowym, widać, że jesteś niedoinformowany. Żal mi cie.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

Te logo to chyba robili w Paincie^^

Win8 tak samo jak Win7 sa bardzo podobne do Visty^^

Najlepszy jest XP

Na Win8 nie kończy się jego era bo będzie również Windows 9 ...

Opublikowano

Ciekawy czy BSOD będzie miał inny kolor :P

tak kurwa... myśl trochę... Blue Screen od death ma mieć inny kolor niż niebieski ...

ja jebie ...

Słyszałem, że niby bd można na nim odtwarzać gry z xboxa.

powiem Ci dlaczego nie ma emulatorów PS3 oraz xbox...

bo mają za dobre parametry... ps2 ma procesor 2 rdzeniowy (dla tego takie ma wymagania emulator), a konsole kroju xbox i ps3 mają coś koło 8 (stare xbox) czy 10 (ps3, nowe xbox'y)

jak wyposażysz się w maszynę która odpali grę z xboxa to wtedy dopiero myśl o emulatorze.

(co do tych procesorów w PS3 i xboxie nie jestem pewien, tak tylko słyszałem.

@up.

ta i 3,5 GHz ramu...

@topic

z Win 8 będzie tak samo jak z 7, każdy hejci, gardzi a i tak go używa...

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Najpierw to wydadzą RAM DDR4 ;)

Teraz ceny RAM-u DDR3 poszły w dół, więc warto zastanowić się nad kupnem. Ja sam dokupiłem 2GB RAM-u za 46 zł, a kosztował jakieś 100-120

Opublikowano

tak kurwa... myśl trochę... Blue Screen od death ma mieć inny kolor niż niebieski ...

ja jebie ...

powiem Ci dlaczego nie ma emulatorów PS3 oraz xbox...

bo mają za dobre parametry... ps2 ma procesor 2 rdzeniowy (dla tego takie ma wymagania emulator), a konsole kroju xbox i ps3 mają coś koło 8 (stare xbox) czy 10 (ps3, nowe xbox'y)

jak wyposażysz się w maszynę która odpali grę z xboxa to wtedy dopiero myśl o emulatorze.

@up.

ta i 3,5 GHz ramu...

@topic

z Win 8 będzie tak samo jak z 7, każdy hejci, gardzi a i tak go używa...

Kurwa odezwał sie pierdolony znawca tematu . Jak nie znasz sprawy to sie nie wypowiadaj okey ? Będzie czarny w win 8...

Windows 8[edytuj]

W Windows 8, najprawdopodobniej niebieski ekran śmierci (Blue Screen Of Death) zostanie zastąpiony przez ekran o kolorze czarnym. Widać to w wycieku pre-Milestone 3 build 7955 przez anonimowego tipstera[2]

Źródło:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Black_Screen_of_Death

ps2 ma procesor 2 rdzeniowy (dla tego takie ma wymagania emulator)

Procesory mamy juz 6 rdzeniowe do kupienia a w przyszłym roku beda 10-rdzeniowe ze stajni firmy AMD ;).

konsole kroju xbox i ps3 mają coś koło 8 (stare xbox) czy 10 (ps3, nowe xbox'y)

Rdzenie z konsoli nie są rownoznaczne z rdzeniami na PC ;). Widać nie znasz się w sprawach IT a próbujesz zgrywać EKSPERTA i wychodzi to dość nieudolnie.

Gdyby te rdzenie z konsol były TAKIE KOZACKIE I PRO to twórcy Crysis 2 , FarCry3 (obecnie w produkcji, ale był wywiad) nie narzekaliby, ze musza kombinowac z grami by nie straciły na jakosci w porownaniu z wersją PC'tową.

Twórcy nowych gier obecnie mają duży problem jesli chodzi o konsole bo musza je kompresowac i czarowac by daly sie odpalic na konsolach i nie straciły na jakosci grafiki ;). Jak ktoś mi mowi, ze konsole maja lepsza grafe to go zawsze wysmiewam bo wiem, ze jest odwrotnie :).

@ TOPIC

Windows 8 bedzie ostatnim Windowsem potem wyjdzie calkiem inny system , ktory bedzie sie synchronizowac z wieloma urzadzeniami posiadajacymi ten system :). Beda stawiac na synchronizacje plikow i danych oraz na CLOUD COMPUTING.

jqeuR.png

Opublikowano

Kurwa odezwał sie pierdolony znawca tematu . Jak nie znasz sprawy to sie nie wypowiadaj okey ? Będzie czarny w win 8...

Źródło:

Procesory mamy juz 6 rdzeniowe do kupienia a w przyszłym roku beda 10-rdzeniowe ze stajni firmy AMD ;).

Rdzenie z konsoli nie są rownoznaczne z rdzeniami na PC ;). Widać nie znasz się w sprawach IT a próbujesz zgrywać EKSPERTA i wychodzi to dość nieudolnie.

Gdyby te rdzenie z konsol były TAKIE KOZACKIE I PRO to twórcy Crysis 2 , FarCry3 (obecnie w produkcji, ale był wywiad) nie narzekaliby, ze musza kombinowac z grami by nie straciły na jakosci w porownaniu z wersją PC'tową.

Twórcy nowych gier obecnie mają duży problem jesli chodzi o konsole bo musza je kompresowac i czarowac by daly sie odpalic na konsolach i nie straciły na jakosci grafiki ;). Jak ktoś mi mowi, ze konsole maja lepsza grafe to go zawsze wysmiewam bo wiem, ze jest odwrotnie :).

@ TOPIC

Windows 8 bedzie ostatnim Windowsem potem wyjdzie calkiem inny system , ktory bedzie sie synchronizowac z wieloma urzadzeniami posiadajacymi ten system :). Beda stawiac na synchronizacje plikow i danych oraz na CLOUD COMPUTING.

po 1. czytaj co napisałem niżej ...

nigdzie nie napisałem że na 100% tak jest.

po 2.DSOD to nie BSOD... więc BSOD nie może być kurwa w innym kolorze...

po 3. skoro dopierdalasz się do wszystkiego to chuj, nie będę dłużny.

konsole bo musza je kompresowac i czarowac

tak, napierdalają czary i samo się robi c' nie ?

po 4.

Źródło:

nie wiem czy wiesz, ale Wikipedię tworzą ludzie, którzy mylą się tak samo jak ja, Ty czy ktokolwiek inny, a już nie raz widzę że swoją "Mądrość " bazujesz na wiedzy właśnie z Wikipedii.

sam osobiście nigdy nie biorę nic z Wikipedii, tak jak powiedział mój nauczyciel od fizyki,

"Wikipedia to stek bzdur których nikt nie sprawdza przed akceptacją, oczywiście jest w niej źdźbło prawdy, przeważnie jest ono zawarte w tytule, jak np. w Energii Cieplnej" Jak czytałem ten artykuł po prostu śmiać mi się chciało.

Tak więc wolę się pomylić i zrobić z siebie idiotę niż udawać jakże to wielce wykształconego, i głosić "wiedzę"

co do tego czy windows 8 będzie ostatnim to osobiście wątpię, bo nie wydaje mi się że Microsoft przeżyje bez takiej kasy jaką czerpał z OS'ów

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Jaki kurwa DSOD? Dark Screen of Death? Ja tylko słyszałem(chyba nawet w oficjalnym wywiadzie) o Black Screen of Death.

Co do procesorów w konsolach, to widać jak się Lenart znasz. PS3 ma procesor z 1 rdzeniem głównym + 7 dodatkowych, więcej przeczytasz na Wiki(lub gdzie indziej gdzie można znaleźć parametry PS3). X360 ma 3 rdzeniowy procesor, w czym ten w PS3 jest o wiele lepszy. A emulatorów do PS3/X360 nie ma, ponieważ mają one inną architekturę procesorów, dlatego też taki emulator na PC musiałby również emulować architekturę tych procesorów, a to jest bardzo skomplikowane i nie chodzi tu o moc obliczeniową(bo z tym nie ma problemu), tylko o sam emulator. A PC już od dawna są lepsze od konsol obecnej generacji, tutaj nawet nie ma co dyskutować.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano
po 2.DSOD to nie BSOD... więc BSOD nie może być kurwa w innym kolorze...

Oh really ? Szkoda, ze twórcy nowego WIndows 8 potwierdzili, ze BSOD nie bedzie juz niebieski tylko czarny.

To kolejne źródło (NIE WIKIPEDIA).

http://www.cdaction.pl/news/18923

Takich źródeł jest w cholere wiec nie mylę się i nie opieram się na niesprawdzonych informacjach.

po 3. skoro dopierdalasz się do wszystkiego to chuj, nie będę dłużny.

Nie dopierdalam bez powodu ;). Jakbys poczytał a potem sie wypowiadal to bys nie ujrzal mojego posta.

nie wiem czy wiesz, ale Wikipedię tworzą ludzie, którzy mylą się tak samo jak ja, Ty czy ktokolwiek inny, a już nie raz widzę że swoją "Mądrość " bazujesz na wiedzy właśnie z Wikipedii.

sam osobiście nigdy nie biorę nic z Wikipedii, tak jak powiedział mój nauczyciel od fizyki,

"Wikipedia to stek bzdur których nikt nie sprawdza przed akceptacją, oczywiście jest w niej źdźbło prawdy, przeważnie jest ono zawarte w tytule, jak np. w Energii Cieplnej" Jak czytałem ten artykuł po prostu śmiać mi się chciało.

Tak więc wolę się pomylić i zrobić z siebie idiotę niż udawać jakże to wielce wykształconego, i głosić "wiedzę"

Jeśli chciałeś zrobić ze mnie kretyna jakze zalosnym pierdoleniem o Wikipedii to daruj sobie. Sam wyszedłeś na pseudo - eksperta. Nie obchodzi mnie fagas z fizyki . Niech sam stworzy jakieś obszerne naukowe artykuły to pogadamy i przejrzymy jego dzieła.

Nie każdy artykuł z wikipedii jest błędny. Dla pewności sprawdzam inne źródła by mieć pewności co do poprawnosci artykułu.

Nie bazuję na wikipediach ;). Mam duzo lepsze i bardziej sprawdzone zrodla.

tak, napierdalają czary i samo się robi c' nie ?

Kolejna żenująca wypowiedź :/ . Nie będę tu opisywać procesu kompresji grafiki gier na konsole gdyż ich specyfikacja sprzetowa nie da rady z grą stworzoną na PC'ty. Dlaczego ? Bo nie obsłuży gry na maksymalnych detalach ze wzgledu na brak mozliwosci technicznych. Jedynie moze sie to zmienic jak wydadzą nowsza generacje konsol.

Producenci gier obecnie maja duze klopoty bo nie chca by gracze z konsol poczuli sie pokrzywdzeni poprzez chujowa jakosc grafy w porownaniu z tą na blaszaki... a

co do tego czy windows 8 będzie ostatnim to osobiście wątpię, bo nie wydaje mi się że Microsoft przeżyje bez takiej kasy jaką czerpał z OS'ów

Hm Android też na początku niby nie miał szans i jakoś stał się najlepszym systemem na smartphony i tablety ;) oferującym mnostwo aplikacji.

Bedzie to ostatni Windows gdyz Microsoft nieraz na konferencjach to potwiedził :). Chcą stworzyc cos nowego, niepowtarzalnego i zsynchronizowanego z wieloma sprzetami i swietnie wspoldziajacym z technologią cloud computing.

jqeuR.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...