Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]UdoBot - (chyba) Jedyny działający bot do Darkorbit!

PhoenixPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przedstawiam wam poprawionego (nie stworzonego) przeze mnie bota do Darkrobit, razem z tutorialem.

Po I: Logowanie i uruchamianie bota

Bot ma troszkę skomplikowaną obsługę, odkąd Bigpoint wprowadził nowe zabezpieczenia. Ale ja to rozgryzłem, i napiszę wszystko, krok po kroku tutaj.

PIERWSZE URUCHOMIENIE BOTA

Kiedy uruchomimy bota (plik bioBot.exe), pokaże nam się okienko logowania z trzema zakładkami. Wygląda ono tak:

tutscr1.jpg

Krótkie objaśnienie:

Name: nazwa konta gracza w Darkorbicie.

Password: Hasło gracza do konta.

Server ID: ID Serwera. Wygląda ono przykładowo dla serwera Polska 3: pl3, Rosja 2: ru2, Europa 1: eu1, itp, widać po zalogowaniu w URL'u strony jako pierwsze 3 znaki po www

Na górnym pasku, po kliknięciu w Edit/Graphic możemy zaznaczyć co mamy widzieć na minimapie w bocie.

Zakładka SID wygląda tak:

tutscr2.jpg

Krótkie objaśnienie:

User ID: Nasze ID w grze. Wystarczy zaznaczyć i skopiować to co jest w czerwonym kółku na poniższym screenie (Dane ukryte, bana przecież nie chcę :)):

tutscr3.jpg

Server ID: To samo co w pierwszej zakładce, ID serwera.

Session ID: ID Sesji. Zmienia się co 24 godziny, o północy, więc bota radzę nie zostawiać na noc, bo przestanie działać. A teraz napiszę jak je znaleźć.

I: Logujemy się (jeśli już tego nie zrobiliśmy) do Darkrobita, i wchodzimy w Hangar.

II: Klikamy kombinację klawiszy Ctrl + U i następnie Ctrl + F, Lub szukamy opcji Wyświetl Źródło strony i następnie opcji Szukaj na stronie.

III: W okienko szukania wpisujemy var SID

IV: Potem powinno nam się coś podobnego, do tego na poniższym screenie. Kopiujemy to co jest zaznaczone czerwonym kółkiem, i wklejamy do okienka Session ID w bocie:

tutscr4.jpg

Current Map: Tutaj wybieramy mapę na której się aktualnie znajdujemy.

Zakładki Tools nie musimy ruszać, służy ona do tworzenia pliku .bat, który uruchomi bota z wpisanymi przez nas danymi. Jednak po kliknięciu Start, wszystko co napisaliśmy dotychczas zapisze się do pliku temp.udbt, który jest w folderze z botem.

Ewentualny błąd!!

Kiedy odpalimy bota, klikając Start, może wyskoczyć pewne okienko:

tutscr5.jpg

Jak jest napisane na screenie, przepisujemy sobie gdzieś ten kawałek tekstu, a potem trzeba go zamienić (!!! - ZAMIENIĆ! nie DOPISAĆ! - !!!) z tekstem w plikach md5 oraz md5_g które znajdują się w folderze z botem. Po tej operacji, jeśli dobrze przepisaliśmy tekst, bot będzie nam działać.

KONFIGURACJA BOTA

Kiedy już uruchomimy bota, pokaże nam się takie okienko (potem powinna pojawić się mapka):

tutscr6.jpg

Na samym dole mamy wskaźniki:

HP: Życie

SHD: Osłona

CAR: Cargo, ładunek.

Current Configuration: Aktualna konfiguracja statku, zmieniamy kliknięciem, ale bot sam wybiera najlepszą.

Jest to zakładka Settings

A teraz objaśnienia funkcji:

Flee if Enemy is nearby - Kiedy to jest zaznaczone, wtedy, kiedy podleci pod nas jakiś statek z innej firmy, my zaczniemy się kierować do najbliższego portalu.

Flee if Enemy Attack us - To samo co powyżej, ale uciekamy kiedy ktoś z innej firmy nas atakuje

Repair %: Oznacza to, że bot będzie nas naprawiał aż statek będzie miał wybrany przez nas % życia. Oryginalnie 75%, żeby zacząć naprawę (jeśli mamy CPU Autonaprawy, wystarczy zatrzymać działanie bota) klikamy w dowolnym miejscu mapy prawym przyciskiem myszy, i wybieramy opcję Repair

Use Instashield: Używanie bonusu natychmiastowej osłony (?), Jeszcze nie rozpracowałem. Licznik oznacza ilość.

Use EMP: Używanie ładunku EMP, licznik oznacza ilość

Stop after, min: Określa kiedy bot ma zakończyć pracę. Licznik oznacza czas w minutach.

Collector: Określa jakie surowce ma zbierać bot.

Co do Collectora: Jeśli zaznaczymy w nim opcję Bonus Boxes, bot zacznie nam zbierać skrzynki bonusowe, jeśli Cargo Boxes, wtedy skrzynki z rozwalonych alienów. Reszta to surowce.

Cargo Sale: Określa jakie surowce bot ma sprzedawać w stacji, żeby sprzedać należy kliknąć prawym przyciskiem na stację na minimapce, i kliknąć opcje Sell Cargo.

Opcji Use Bot Revenge nie opiszę, poniewać nie wiem co to jest...

Zakładka NPC

tutscr7.jpg

Objaśnienia funkcji:

Kill NPC's: Kiedy ta opcja jest zaznaczona, możemy wybrać czym, i jakie NPC mamy niszczyć.

Circle NPC's: Kiedy zaznaczone, krążymy wokoło NPC'ków. Jednak lepiej nie używać, bo bot zatacza takie kółka, że komuś może się to wydać podejrzane...

Maps

tutscr8.jpg

Objaśnienia Funkcji:

Change Maps: Funkcja zmiany mapy. Możemy zaznaczyć na jakich mapach ma latać bot, on je automatycznie zmienia.

Current Stats

tutscr9.jpg

Objaśnienie:

HP / Max HP: Ilość naszego HP - aktualna/maksymalna

Shield / Max Shield Moc naszej osłony - aktualna/maksymalna

LBC-10 / MCB-25 / MCB-50 / UCB-100 / SAB / RSB-75: Ilość naszej amunicji.

Credits / Uridium / Jackpot: Ilość naszych kredytów/uridium/jackpota

Level: Masz level

EP: Ilość naszego doświadczenia (Exp Points)

Honor: Ilość naszego poważania

R310 / PLT-2026 / PLT-2021 / PLT-3030 /PLD-8: Ilość naszych rakiet

Current Stats 2

tutscr10.jpg

Objaśnienie:

ACM-1: Ilość naszych min

Smartbomb: Ilość naszych "małych bomb" (?)

Instashield: Ilość naszych natychmiastowych osłon (?)

EMP: Ilość naszych ładunków EMP

HSTRM01 / UBR100 / ECO10: Ilość naszych rakiet (do Hellstormów)

Statistic

tutscr11.jpg

Tutaj są ogólne statystyki tego, co zebraliśmy dzięki botowi.

Log

tutscr12.jpg

Tutaj są logowanie 'wszystkie' zdarzenia. A właściwie tylko to, kiedy i kto nas zniszczy, kiedy zaznaczymy opcję Attack.

Okej, skonfigurowaliśmy bota. Teraz czas na jego uruchomienie, w taki sposób żeby działał.

Pierwszą rzeczą jaką musimy zrobić, to zalogować się na gwiezdną mapę. Potem należy uruchomić bota. Jeśli uruchomił się prawidłowo, na gwiezdnej mapie powinna się pojawić taka wiadomość:

tutscr13.jpg

To znaczy że bot przejął łącze gry. Kiedy zobaczymy tę wiadomość, to znaczy że bot jest zwarty i gotowy do działania. Możemy wtedy wybrać w menu File na górze opcję Started, i bot śmiga.

UWAGA: Kiedy zostaniemy zniszczeni będziemy musieli powtarzać procedurę uruchamiania bota, opisaną w powyższych 5 linijkach (nie licząc tej) od nowa.

No to tyle. Teraz czas na linki!

Nazwa archiwum: UdoBot v2.2
Format: RAR
Rozmiar (po kompresji): 2,76 MB
Rozmiar (przed kompresją): 3,12 MB
% Kompresji: 77
Dane naprawcze: 10%
Archiwum testowane, nie ma prawa wywalić, dobrej zabawy 

LINKI

RapidShare

HotFile

MegaUpload

MediaFire

OdSiebie

Przeklej

DepositFiles

Wrzuta

Uploaded.to

.

I to by było na tyle... Miłego Botowania!

Krótka notka na koniec: Bot jest bezpieczny, dlatego że my sami się logujemy w Darkorbicie, i sami wchodzimy na gwiezdną mapę, dzięki czemu jest praktycznie nie do wykrycia. Bardzo dobrze działa na niewidce, podczas zbierania skrzynek bonusowych i wypełniania misji z surowcami. Ja osobiście dobrze się tym botem dorobiłem, więc polecam, ale nie biorę odpowiedzialności za ewentualne bany w grze przez używanie tego bota. Jeśli ci pomogłem, i jesteś zadowolony z bota - postaw +. Jeśli przeze mnie dostałeś bana, albo nie jesteś zadowolony z bota, wal śmiało -. Piszcie kiedy linki wygasnął, wstawię wtedy nowe. Miłej zabawy!

Opublikowano

Po I: Nie jestem ze sredniowiecza, jestem tylko botem :P

Po II: Dopiero zauwazylem ze tutaj nowsze wersje (wiem, wiem, ale fail), ale jednak ten bot dziala, i sie napracowalem nad tym poradnikiem

Po III:Sorry za orto, ale sie przesiadlem na fona ze zwalona klawiatura qwerty....

Opublikowano

Po 1. Nie jest jedynym działającym botem.

Po 2. To jest Biobot

Po 3. Udobot jest najgorszym botem na tą chwile

Po 4. Biobot już jest na MPC FORUM

Po 5. Za W.W punkty masz - ale jak widać dużo sie chyba namęczyłeś troche napisałes ale i tak - :( :P

TO JUŻ JEST KONIEC ...

Opublikowano

Takie stare że wykrywalne w 100 % (UdoBot)

@edit

Zmieniam zdanie. Daję Ci plusy do innych postów bo na Twoim miejscu by mnie chyba ch*j trafił gdybym napisał taki poradnik a później okazało się że jest bezużyteczny xD

www.pomyslowi24.pl
Opublikowano

@PhoenixPL

Działajace boty hm...

-Kbot

-Ibot

-Valahalla

i wiele innych troche mniej znanych jak Fastbot teraz ma byc Qbot ;)

TO JUŻ JEST KONIEC ...

Opublikowano

"Opcji Use Bot Revenge nie opiszę, poniewać nie wiem co to jest..." Jest to opcja żeby używał amunicju do obrony SAB lub LCB-10. Poradnik zrobiony jakby na kurs dla akwizytorów.

bugpointblack.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/406228-tut-biobot-tutorial/

Mniej wykrywalny bot + nowszy.

Napisałeś że BigPoint wprowadziło jakieś zabezpieczenia i Ty to odkryłeś...

Pokaż co tutaj jest takiego zabezpieczonego :}

#Edit w nazwie tematu masz UDObot a na SS'ach BioBot.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Otóż ja mam z tym niemały problem... Włączam spokojnie "Biobota" i wyskakuje mi błąd, że nie może mnie połączyć z gwiezdną mapą... Pomoże mi ktoś ? ;)

10 postów - V

20 postów - V

30 postów - V

50 postów - V

100 postów - X

200 postów - X

500 postów - X

Zbieram LUBIE TO na moim profilku ^^

Opublikowano

Otóż ja mam z tym niemały problem... Włączam spokojnie "Biobota" i wyskakuje mi błąd, że nie może mnie połączyć z gwiezdną mapą... Pomoże mi ktoś ? ;)

Odkop + to 2 inne boty.

Wejdź do działu tutoriale i tam jest temat o BioBocie.

Lub napisz nowy temat ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...