Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poszukuję dwóch pluginów. Pierwszy miałby zadanie takie, aby w mieście nie respiły się potwory. Słyszałem, że jest taki plugin, tylko nazwy nie znam. Drugi, o którym nie słyszałem, ale może jest taki, to aby był bot na serwerze, który do każdego poszczególnie wysyła wiadomości na pw, np. Dany użytkownik wchodzi na serwer i pojawia mu się wiadomość: "Z dniem jutrzejszym Twój status VIP kończy się, aby go przedłużyć skontaktuj się z...". Czy jest taki bocik? Przydałby się bardzo.

Pozdro

Erko

Opublikowano

Nadal oczekuję odpowiedzi na powyższe pytania, ale jeszcze jednego pluginu potrzebuję. A mianowicie na rezerwację slotów na serwerze.

//Nie pisz posta pod postem, używaj edytuj.

Opublikowano

Dzięki Gaw3l. Dobra, więc jeżeli chodzi o ten pierwszy plugin to nie ma już takiej potrzeby, ponieważ jest Multiverse. Ale teraz kolejny problem. Komendy na multiverse nie chodzą, co może być tego przyczyną? Robiłem re-instal plugin i nic. Proszę o pomoc, bo teraz ten plugin jest naprawdę bardzo ważny.

Opublikowano

Dobra, problem rozwiązany, komendy na multiverse chodzą, trzeba było op dodać bezpośrednio z konsoli. Ale teraz kolejne pytanie, chcę stworzyć portal, komenda na tworzenie portalu normalnie działa lecz jak zaznaczę jeden pkt i drugi pkt tak jak każą i wpisuje komendę to wyskakuje "You have not set your coordinates yet".

Opublikowano (edytowane)

plugin na tworzenie botów to Citizens komeda /npc create Nazwa_bota

@edit nie pisz posta pod postem używaj edytuj

Edytowane przez Wesołek
Opublikowano (edytowane)

Ta, powodzenia napewno ktoś Ci odpisze jak będziesz edytował post, ja się z takim cudem jeszcze nie spotkałem. Mam kolejne problemy:

-Tylko ja mogę używać komend multiverse, dla reszty wyskauje, że nie mają praw do używania komendy.

-Nadal mam problem z portalem. Nie mogę zrobić portalu. Zresztą info powyżej.

-Jak pokolorować nazwę świata na chacie? Bo reszta jest kolorowa, nick, tekst, ranga, a świat na biało i tak to sobie wygląda.

Edit:

Ale jak skonfigurować, jeżeli i tak admin, game master mają nadane prawa do wszystkiego.

Edytowane przez Erko
Opublikowano

Gdzies na stronie z tym pluginem sa te linijki do dodania do permissions, daj je graczom i bedzie działało. Sprawdz czy nie maja "Tab" przed wklejeniem, to zwykle rozwala całe permissions.

Kiedy patrzę na niektóre osoby na tym forum zaczynam być za podpisaniem ACTA.

Opublikowano

Sorry za spam, ale mi po prostu zależy na czasie... Kolejne moje pytanie oprócz tych portali to jest jak zrobić taki tp, że kilka się na przycisk i tp się w dane miejsce. Może zamiast portalu zrobiłbym taki przycisk... Widziałem takie coś na kilku serwerach.