Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Serwer hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To tak jak w temacie mam problem z serwerm hamachi. Sprawa wygląda tak:

-włączone porty

-zapora off anty vir off

-mam modem z neostrady ZTE

-w "netmask" juz teraz nie pamiętam nazwy ale tam gdzie w sysinstall >>>>networking itd. wpisujemy 255.0.0.0 wyczytalem ze to sie wpisuje gdy mamy router a 255.255.255.0 gdy modem. Sprawdzalem obie rzeczy.

-Ja moge wejść ze spolszczenia i klienta.

-spolszczenie dla znajomych robione kilka razy oczywiscie poprawne IP z poprawną końcówką.

-system operacyjny - Win7

-pliki by rain.

No i po to ten temat ponieważ nikt oprócz mnie nie moze wejsc na serwer. Jak ktoś zna się na rzeczy to niech w miare możliwości pomoże bo ja już nie wiem what the fuck grane. Prosze nie pisać że są inne tematy bo dobrze wiem ze są ale zaden nie jest rozwiazany... Czytalem 5000 różnych tematów i nigdzie konkretnej pomocy.

Edytowane przez GauzinhoO

Nie zbieram nic! Ale jeśli już chcesz to daj tego+

Opublikowano (edytowane)

1 i 2 tabele zostawiasz w 3 ip hamachi w 4 zostawiasz w 5 ip hamachi z koncuwka 100 w 6 255.0.0.0 w 7 nic zapisujesz i wlaczasz serwa

Ooo w portmapie ip musii byc z .100 albo zmien pliki serwerowe lub przeinstaluj hamachi

Edytowane przez Dorex

bannerv2.png

NIE BĄDŹ ŻYŁA DAJ

add.png

Opublikowano (edytowane)

Pliki serwerowe aktualnie w trakcie zmian hamachi jest OK tak jak napisales tak mam zrobione... i dupa :>

Opublikowano (edytowane)

A spolszczenie z jaka koncówka dajesz?

Edytowane przez Dorex

bannerv2.png

NIE BĄDŹ ŻYŁA DAJ

add.png

Opublikowano (edytowane)

Dla siebie z końcówką 100 dla kogos z normalną.

EDIT@ A czy zeby ktos mógł wejść to musi SAM się zarejestrować na stronie rejestracyjnej czy wystarczy ze utworze mu konto w mysql i podam dane ?

Opublikowano

No to czyli zostaje mi jedna mozliwosc... : iść po młotek/siekiere i porąbać komputer... :>

Opublikowano

Hamachi ma właśnie jedną bardzo dobrą zaletę, że nie nic nie zależy od tego jaki posiadamy modem czy router. Hamachi tworzy wirtualny LAN, więc nie powinieneś mieć problemów ze swoim modemem. Sprawdź jeszcze raz portmapa czy, aby na pewno masz wszystkie potrzebne porty. Do testów przekierowania postaw jakaś prostą stronę na FreeBSD i w portmapie przekieruj port 80. Potem niech ktoś wstuka twój ip z hamachi i sprawdzi czy działa. Jak działa to kombinuj z ustawieniami portmapa. Lub ewentualnie antyvir lub firewall.

Jeżeli pomogłem daj + ;]

Zrewanżuję się przy najbliższej okazji.

sygna1p.jpg1398204485.png

Opublikowano

Antyvir i firewall mam off i nie blokują nic co z serwerem zwiazane. Co do strony xampp nie odpala mi mysql więc dupa :/ Widocznie coś z portem...