Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet w Neostradzie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Chciałbym prosić kogoś kto się zna na neostradzie o pomoc pilną pomoc... A o to mój problem ponieważ mam internet w neostradzie i mam dwa komputery stacjonarny i laptopa... i ruter mam podłączony do komputera stacjonarnego i internet działa i chciałbym mieć też na laptopie internet bezprzewodowo ( chciałem zaznaczy TU że wcześniej miałem tak zrobione ale byłem zmuszony zrobić od nowa system XP i nie jestem w stanie zrobić internetu na laptopie). Czytałem że trzeba ustawić jakieś parametry ale nie wiem gdzie... : / Czy jest ktoś w stanie mi wytłumaczyć jak to zrobić krok po kroku ? tak żeby działało ? Bawiłem się już na wiele sposobów z tym ale nie jestem w stanie tego sam zrobić.

Proszę o pilną pomoc ponieważ jest mi to na "gwałt" potrzebne!.

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi

Pozdrawiam Yoshizaki

downloadgraph.gif
Opublikowano

Poczytaj na stronie producenta routera o ustawianiu sieci bezprzewodowej (WLAN) (albo zerknij do instrukcji, jak gdzieś masz).

Jak się nazywa router?

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Japierdole po co go odsyłasz na jakieś gówna ?

Nie potrafisz to nie pierdol !!

Zrób tak na lapie :

CMD>ipconfig /all>adres fizyczny.

Spisz go w notatniku, wejdz na 198.168.1.1, wpisz admin admin, i tam sieć bezprzewodowa i znajdź edytuj listę filtrów mac.

Dodajesz ten numer co spisałeś i masz neta w lapie.

Liczę na +

OndteAw.png
Opublikowano

Japierdole po co go odsyłasz na jakieś gówna ?

Nie potrafisz to nie pierdol !!

Zrób tak na lapie :

CMD>ipconfig /all>adres fizyczny.

Spisz go w notatniku, wejdz na 198.168.1.1, wpisz admin admin, i tam sieć bezprzewodowa i znajdź edytuj listę filtrów mac.

Dodajesz ten numer co spisałeś i masz neta w lapie.

Liczę na +

Asie wykazałeś. Co mu po tym jak nie będzie miał skonfigurowanej sieci? Nie każdy router ma 198.168.1.1, login i hasło admin.

@UP

A zrobiłeś tak jak ja mówiłem? Sam mam Neo i router, nie dawno to konfigurowałem.

Jak się nazywa ten router? Model?

@Down

Więcej roboty, i dużo wad. Miałem tak kiedyś.

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano (edytowane)

Chce mieć ruter bezprzewodowo... a nazwę rutera dam jutro bo to nie u mnie robię ten internet...

Edit@

Ruter nazywa się Linksus

Edytowane przez yoshizaki1
downloadgraph.gif
Opublikowano

Mam tak samo kupiłem nowy ruter za 300zł + a tu sie okazało że trzeba było zmienić tylko jakiś kabel. Zadzwoń do Neostrady to się dowiesz wszystkiego.

Opublikowano

Do neostrady kiedyś dzwoniłem to nic mi nie powiedzieli na ten temat... i czekałem aż mój wujek przyjedzie i to zrobi i zrobił to i wiedział jak.

I ja też chce się dowiedzieć na przyszłość jak to robić bo nie mam zamiaru do nikogo dzwonić ani na nikogo czekać...

Więc wie ktoś jak to zrobić ?

downloadgraph.gif
Opublikowano

Lol siegnij do instrukcji obsługi routera x_X . Zawsze z urzadzeniem jest dodawana instrukcja obsługi. Tam tez masz podane jak polaczyc sie do panelu logowania routera .. Co wpisac w login i pass itd. itd.

A jak nie masz instrukcji to w necie wpisz model swojego routera + MANUAL.

Moim zdaniem czekasz az ktos ci da wszystko na tacy zamiast samemu tego poszukac o.O <_<

Jak znasz j.angielski to poruszanie sie w centrum dowodzenia routerem nie bedzie problemem :mellow:

jqeuR.png