Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Warto teraz zagrać w metin 2 pl?

Gracz009

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz gdy ceny powoli spadają radziłbym wrócic do metina :) Teraz ja z kolegami próbujemy zarobić jak najwięcej kasy do puki wszystko jest drogie, aby potem kupić to za mniejszą cene :)

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja to radze zaczac grac teraz bo ceny znowu wracaja do normy czyli wszystko drożeje

Chyba tanieje?

Ściągne teraz metina i zobacze jak jest :)

Opublikowano

Wedlug mojej wizji nie oplaca sie grac na pl..powody?

1. i tak nie dogonisz topki(chyba ze nowy server)

2. pelno botow

3. wbicie skilla na P to paranoja..nie chodzi tylko o czas, lecz takze o ceny kamykow i ku.

4. wiekszosc pro pro elo koxow ma yangi/postacie z allegro..sami sie niczego nie dorobili.

Budowniczy
Opublikowano

naprawde oplacalo sie trzymac kase jak malze po 20kk byly na syrku i teraz tak tanio :)

Opublikowano

Oczywiście że się opłaca grać na pl szczególnie teraz bo jak masz pro items z dawnych czasów to teraz możesz to sellnoć x2 a może nawet x3 drożej xD

7138509900_1434192442.png

Opublikowano

@up

Nie opłaca się sellać -.-

Chyba żeby sprzedać aby kupić KU

To jest żenada jakaś

Aura 65kk FMs +0 (średnie 5%) po 250kk ....

Aktualnie pauzuje z Metinem. Ale jak otrzymam dobrą propozycję (ekipa) na jakiś server to chętnie się dołączę (PL).

Daj like jeśli pomogłem. :-)

Opublikowano

Na S25 całkiem przyjemnie się gra. Także wróciłem do gry po roku przerwy i jest całkiem nieźle. Jeśli masz czas i chęci szybko się dorobisz bo nie ma botów (przynajmniej ja nie spotkałem jeszcze).

qsHVsoT.png

Opublikowano

Wedlug mojej wizji nie oplaca sie grac na pl..powody?

1. i tak nie dogonisz topki(chyba ze nowy server)

2. pelno botow

3. wbicie skilla na P to paranoja..nie chodzi tylko o czas, lecz takze o ceny kamykow i ku.

4. wiekszosc pro pro elo koxow ma yangi/postacie z allegro..sami sie niczego nie dorobili.

1. nie każdy gra dla topki .. być top1 na 35lv to nic wielkiego ..

2.gram od 2 tygodni na pl i nie widziałem żadnego bota,chyba że chodzi Ci o te boty 95+ .. xD bo żeby wbić ten lv na prawdę trzeba być botem :D

3.wbicie skilla na P może i paranoja .. ale jak już go wbijesz to masz się z czego cieszyć i nie chodzi tutaj o ceny,bo można b.szybko zarobić na ku czy też kd jak się potrafi grać .. ;)

4.większość nie znaczy że wszyscy,w takim razie wykaż się że potrafisz grać bez tego i im dorównasz lub będziesz lepszy od nich,a yangi z allegro im wtedy nic nie dadzą,bo gul im skoczy że ktoś potrafi się dorobić tego co oni,ale bez allegro .. ;)

hahh oplaca sie grac na pl dobry żart zaczne grać na pl jak ceny bedą take jak na us :D

Takich cen to już raczej nigdy nie będzie na wersji metina od gf ..

Chyba że zwiększyli by drop kamieni duchowych i robili częste eventy rybackie.

Kamyki duchowe każdy trzyma żeby mieć czym handlować .. + do tego ludzie wbijają skile dlatego są drogie.

Event rybacki żeby przybyło małży,pereł na rynku teraz na serwerach łowi tylko garstka ludzi,przeważnie ci których nie stać na eq lub sobie nie radzą dropiąc

a z powodu eventu sporo ludzi by poszło łowić,wtedy by tego przybyło :)

Jak by takie coś zrobili to tylko patrzeć jak ceny maleją :P

e140e4940d2ec71747f2aa0.jpg

"Powiedzcie mi czy to jest normalne,

że naturalne źródło ukojenia jest karalne !?"

Opublikowano

Opłaca się bo easy płatne więc nie ma botów i teraz prawie nikt nie kupuje yang na allegro bo zdrożały a więc wszystko staniało :D

sincara2.png

Pomogłem Daj plus.jpg

Opublikowano

Boty były , są i będą, a to że na MPC nie ma downloadu,nie znaczy że nikt ich nie ma. Boty są , ale inne, w innych miejscach niż dotychczas i mają się świetnie, zapewniam.

Co do gry na PL uważam , że jest spory sens grać. Po wielkiej inflacji ceny pospadały i małym kosztem czasu i wysiłku można sprawnie prowadzić postać.Do tego PL jest PEWNY , nie zbanuje Was Gm-10latek, serwer nie wyłapie ddosa, i co wbijecie to Wasze -bez obaw , iż serwer zostanie zamknięty. Do tego nie nudzi się tak szybko jak privy, chociażbyście nie wiem jak grali to w miesiąc nie zrobicie "pro ello" postaci.

Tak więc warto bo :

1. Ceny są znacznie mniejsze niż było to jeszcze kilka miesięcy temu.

2. Mamy pewność, że serwer nie padnie i wszystko co w.w.

3. Gra jest ciekawsza od privatów.

4. Społeczność graczy jest bardziej rozbudowana.

5. Zawsze postać/konto można sprzedać, a są z tego nie małe pieniądze.

pozdrawiam ; fin

1558208423.png

1560830675.png

Opublikowano

szczerze to że ceny spadają to ja mam to w dupce bo jak spadaj to spadają ceny wszystkiego jak wzrastają to tak samo największą zaletą gry na plu jest satysfakcja i ewentualna sprzedaż itemów/konta

Opublikowano

Według mnie się nie opłaca. Co z tego że ceny spadają jak i tak ciągle bez item shopu normalnie grać się nie da?

Ja sam wbiłem bez IS'u 84lv (ani złotówki na SM) i mi nie gadaj, że się nie da.

Poza tym jeśli chcesz grać z IS'em masz do tego darmowe SM (reklamy).

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...