Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Tworzymy własnego SkyLab Tool'a

Sekhmet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

80783556352251548412.png

71629614007567226777.png

•  
  • Microsoft Visual Basic(np. 2008 Express)

85647114365967811643.png

Uruchamiamy MS Visual Basic i wybieramy

File > New Project

Później zaznaczamy Windows Forms Aplication i klikamy OK.

Ukarze nam się takie okno.

21449636513882480091.png

Aby dodać jakiś element , klikamy na ten element w oknie "Pasek z elementami GUI" a potem w jakieś miejsce w "Nasze okno"

W naszym GUI będzie znajdować się:

•  
  • 4 Buttony
  • 3 TextBoxy
  • 1 Label
  • 1 Webbrowser

Moje GUI wygląda tak:

25803624074266296493.png

Uwaga. Jest tu także Webbrowser lecz go minimalizujemy tak aby nie zajmował u nas miejsca (lub tylko trochę)

80739860083412894999.png

Aby zmienić nazwy elementów GUI klikamy na jakiś element, i w pasku "Ustawienia elementu" zmieniamy napis obok Text(po prawej) na swój.

Moje GUI wygląda teraz tak:

95939654415916002295.png

41598006479288492663.png

Klikamy 2 razy na tło naszego okna(powinien ukazać nam się kod programu.

Centralnie pod

Public Class Form1

Dodajemy 2 linijki

Dim sid As String
   Dim server As String

czyli dodajemy 2 zmienne "sid" i "server" jako string(ciąg znaków).

Następnie klikamy na Button "Loguj" i wpisujemy kod

sid = TextBox1.Text
       server = TextBox2.Text
Webbrowser1.Navigate("http://" & server & ".darkorbit.bigpoint.com/indexInternal.es?action=internalSkylab&dosid=" & sid & "")

2 pierwsze linijki to czytanie Textu z TextBoxów i wpisywanie ich do zmiennych

Następna loguje się do konta.

Teraz po kliknięciu Loguj zostaniemy zalogowani do konta :) (O ile projekt będzie skompilowany)

Teraz klikamy w Button o nazwie "1" (otwiera on moduł transportowy i wpisuje ilość surowców)

I wpisujemy kod

WebBrowser1.Navigate("javascript:showModule('transportModule');") 'otwórz moduł
WebBrowser1.Document.GetElementById("count_promerium").SetAttribute("value", TextBox3.Text) ' wpisz wartość z text boxa3

Następnie klikamy kilkakrotnie w Button o nazwie "Wyślij" i wpisujemy:

WebBrowser1.Navigate("javascript:sendTransport('normal');")  ' wysyła surowce

Zostało nam dopisać tylko kod rozbudowujący budynek (tutaj promerium)

Klikamy 2x na Buduj i wklepujemy kod

WebBrowser1.Navigate("http://" & server & ".darkorbit.bigpoint.com/indexInternal.es?action=internalSkylab&subaction=upgrade&construction=promeriumRafinery") ' rozbudowuje kolektor prometium

42312207642704094788.png

Aby rozbudować skrypt należy np.

Dodać więcej TextBoxów do wysyłania surowców i zmienić kod spod Buttona "1"

WebBrowser1.Navigate("javascript:showModule('transportModule');") 'otwórz moduł
       WebBrowser1.Document.GetElementById("count_prometium").SetAttribute("value", TextBox2.Text)
       WebBrowser1.Document.GetElementById("count_endurium").SetAttribute("value", TextBox3.Text)
       WebBrowser1.Document.GetElementById("count_terbium").SetAttribute("value", TextBox4.Text)
       WebBrowser1.Document.GetElementById("count_prometid").SetAttribute("value", TextBox5.Text)
       WebBrowser1.Document.GetElementById("count_duranium").SetAttribute("value", TextBox6.Text)
       WebBrowser1.Document.GetElementById("count_promerium").SetAttribute("value", TextBox7.Text)
       WebBrowser1.Document.GetElementById("count_seprom").SetAttribute("value", TextBox8.Text)
       WebBrowser1.Document.GetElementById("count_xenomit").SetAttribute("value", TextBox9.Text)

Aby rozbudować skrypt rozbudowy należy dodać więcej Buttonów ( zalecam też dodanie labeli żeby było wiadomo co rozbudowujemy i dodać pod każdy button kod

WebBrowser1.Navigate("http://" & server & ".darkorbit.bigpoint.com/indexInternal.es?action=internalSkylab&subaction=upgrade&construction=enduriumCollector")

i zmienić nazwę budynku.

Aby wyciągnąć nazwę budynku używamy np Opery :

PPM na przycisk Buduj i Przegląd elementu

<a style="display:block" onfocus="this.blur()" href="indexInternal.es?action=internalSkylab&subaction=upgrade&construction=prometiumCollector">buduj</a>

I mamy nazwę "prometiumCollector"

Aby Webbrowser był niewidoczny zmieniamy jego atrybut Visible na FALSE w oknie "Ustawienia elementu"

89884819039519190621.png

P.S Pozdrowienia dla Rebe który lata i wszystkich minusuje.

Opublikowano

lepiej podaj jak zrobić logowanie przez user name i pass -.-

trzeba przyznać że tutek ladny chociaż dla tych co mieli minimum styczności z vb pewnie się nie przyda..

+ leci za chęci i promowanie programistycznych zdolności :)

31019.png

18706.png

Targii.gif <<<<<<<<<<MUZYKA

Opublikowano

lepiej podaj jak zrobić logowanie przez user name i pass -.-

trzeba przyznać że tutek ladny chociaż dla tych co mieli minimum styczności z vb pewnie się nie przyda..

+ leci za chęci i promowanie programistycznych zdolności :)

Mogę Ci takie coś zrobić, jednak logowałoby się pod jeden serwer ( wszystkie serwery w wyborze mają te same ahref'y)

Opublikowano

Pewnie dał by radę to że ty napisałeś parę programów w życiu nie znaczy że nikt ci nie dorówna, opanuj się troszkę...

Napisanie bota do DO nie jest łatwym zadaniem, to prawda. Ale ludzie podejmują dużo bardziej ambitne projekty i się z tym tak nie afiszują jak ty...

31019.png

18706.png

Opublikowano

szymon1215 byłeś kiedyś moim programistycznym guru... teraz jesteś kurwa złośliwą szmatą wypruwająca sobie flaki tylko żeby zniszczyć czyjeś starania , lecz sie czopie jeden... pamiętaj kurwa że ty też zaczynałeś od początku i nie pisałeś od początku Firewalla dla NASA...

// 7 dni bana

Opublikowano

Bennq123 a na co liczyłeś? to jest sranie w banie a nie tut. takiego toola z takim samym efektem możesz sobie zrobić w excelu czy paintcie...

i który spedalony mod daje ostrzeżenia za pisanie o nie czepianie sie literówek? porażka...

Opublikowano

Kamieniarz przyzwyczaj się... :D

Mi Lord Makin dał warna za pytanie ^^

A tak propo, mógłbyś powiedzieć jak zrobić, żeby logowało?? Tylko to nic więcej ;p

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Jeśli ktoś pomyślał że czekam się szymona to od razu mówię że tak nie jest... Jak dla mnie jest OK poza paroma akcjami gdzie po prostu "próbował" się wywyższyć jak np akcja z crackiem. Mi nie jest potrzebny jego crack, radzę sobie wyśmienicie bez niego a w DO gram dla rozrywki bo podoba mi się system pvp (podobnie jak w tibi przed wersja 7.6- dawne dzieje), po mimo że się dużo zmieniło od mojego pierwszego pvp w DO to i tak latanie vega na 4 iryskach na gb2 wygląda nie tylko śmiesznie ale też dostarcza ogrom rozrywki :P

@Topic

Jak mój nauczyciel kiedyś powiedział "GUI jest dla lamusów oraz szaraczków, tworzy się je(GUI) aby było im łatwiej żyć" < tłumaczone z angielskiego :)

A program określa się po poziomie zaawansowania programisty, dla początkujących programem jest "Hello World" a dla bardziej zaawansowanych rozbudowany bot do gry...

31019.png

18706.png

Opublikowano

Dla mnie Szymon jest OK.Nie musi dawac Wam cracka bo jak nie chce to nie .Jak sami chcecie cracka to albo w necie znajdzcie albo zróbcie sami.Ja śmigam na BioBocie i jest spoko,pozdro dla Szymona.

Opublikowano

Dzięki :) Właśnie skręciłem skromnego SkyToola. Mam teraz większość chęć poznawania VB.NET i chyba przerzucę się z PHP na Visual Basic .NET

Plusik leci

A o to screen:

1312635431-U290803.png

Wiem że na podstawie tutka, parę rzeczy samemu zrobiłem.

Przy okazji zauwazyłem jeden błąd w tutku:

zaraz napisze....

Mam chęć zrobić tak by wybrana ilość surowców wysyłałą się co czas podany przez nas w [ms]. Popróbuje to.

Kod:

sid = TextBox1.Text
       server = TextBox2.Text
Webbrowser1.Navigate("http://" & server & ".darkorbit.bigpoint.com/indexInternal.es?action=internalStart&dosid=" & sid & "")

zamieniłłem

sid = TextBox1.Text
       server = TextBox2.Text
Webbrowser1.Navigate("http://" & server & ".darkorbit.bigpoint.com/indexInternal.es?action=internalSkylab&dosid=" & sid & "")

Ponieważ w pierwszym linku chcąc wysłać surke wywala błąd jak pamiętam że brak obiektu na stronie.

Opublikowano

.

Brawo!

Miło mi że ktoś próbuje się z tym się zmierzyć.

Zaraz poprawie link w tutorialu.

Co do tego żeby wysyłał co jakiś czas.

Pobierz z jakiegoś textboxa interval

czas = TextBox4.Text

Później zrób jakiegoś buttona ( najlepiej dwa :D) Start (i analogicznie Stop)

Pod Start zrób

Timer1.Interval = 1000
Timer1.Start

Kliknij kilka razy na timer i wpisz kod wysyłania surowców :)

I już.

Opublikowano

No coś takiego. Na razie próbuje zrobić aby wyświetlało się czy zalogowano pomyslnie czy nie. Na razie zrobilem formy. Zaraz bede probowal na kodzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...