Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Tworzymy własnego SkyLab Tool'a

Sekhmet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozbudowywanie nie działa...

Ale cała reszta już śmiga :)

@Mądry, masz w swoim toolu rozbudowanie ?? Jeśli tak podeślij kawałek kodu ;p

@edit: Ok Poradziłem sobie :D

Kto szuka nie błądzi ;p

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Nie na razie. Na razie kombinuje z tym by po wpisaniu i kliknięciu Connect wyświetlało się okienko z tekstem że się dobrze zalogowało lub nie.

Podam tutaj ostatni kod który użyłem ale i tak o nie działa.

......
If WebBroswer1.LocationUrl("http://" & server & ".darkorbit.bigpoint.com/indexInternal.es?action=internalSkylab") then
Form3.show ()

End if

i to właśnie nie dzieła. Błąd jest podkreślany na WebBrowser1.LocationUrl a ten kod znalazłem na necie na jakimś angielskim forum.

Może wie ktoś jak to poprawić? Z góry będę dzięki. Po polsku treść błędu: wyrażenie nie wyraża wartości (wyrażenie to w nawiasie)

Wymyślałem już wiele innych kodów i będę próbował dalej aż do skutku.

@EDIT: Chociaż mi coś w tym skrypcie nie gra. Skąd niby kontrolka WebBrowser ma wiedzieć że ma sprawdzić jaki jest aktualny adres w WebBrowser.

Mam jeszcze jednego pomysła. Z textboxem. Będę musiał przebudować cały kod z logowaniem.

Opublikowano

Ja po prostu mam webbrowsera i widzę co się dzieję ;p

Teraz zabieram się za HighTech. ^^

A i jeśli chciałbyś robić rozbudowywanie budynków nie zapomnij o tokenach :)

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Mi właśnie bardzo zależy na tym aby nie było widać przeglądarki. Planuje też zrobić by wyświetlało się aktualnie ile mamy sury w skylabie itp.

I zależy mi też na tym by bylo okienko czy zalogowano pomyślnie czy nie. Na tym ja się skupiam.

Opublikowano

To ustaw w Anchor na false i wtedy nie będzie widać. Daj gg na pw . Jutro razem coś wykombinujemy ^^

@edit: A to okienko... Może zrób tak .

Jeśli strona skończy się ładować, wyświetl okienko.

Napisałem tak bo nie chce mi się myśleć nad kodem ;p

Lub zrób timera, który po 10sec. wywala komunikat, że załadowano ;p (chyba, że ktoś ma super zjebanego neta to trzeba by było dać więcej ^^)

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Znaczy się webbrowsermam ustawioną by nie widać i nie widać, tylko że moim założeniem jest ogólnie by nie było widać.

Opublikowano

To ustaw w Anchor na false i wtedy nie będzie widać. Daj gg na pw . Jutro razem coś wykombinujemy ^^

@edit: A to okienko... Może zrób tak .

Jeśli strona skończy się ładować, wyświetl okienko.

Napisałem tak bo nie chce mi się myśleć nad kodem ;p

Lub zrób timera, który po 10sec. wywala komunikat, że załadowano ;p (chyba, że ktoś ma super zjebanego neta to trzeba by było dać więcej ^^)

•  
  • Nie Anchor tylko Visible
  • Tylko jeśli się nie zaloguje(na konto) link będzie www.darkorbit.bigpoint.com&loginError=99 co i tak według Twojego myślenia dawałoby wynik że zalogowało.
  • Timer?! To samo co wyżej

Opublikowano

Dlatego jak mówi Sekhmet chcę aby sprawdzało linki jakie są w webbrowszerze. Chyba zrobię tak że w textboxie byłby aktualny link jaki jest w webbrowszerze, w kolejnym textboxie link jaki powinnien być aby było poprawne zalogowanie a w intrukcji wyrażenei (TextBox3.Text = TextBox4.Text) i to może zadziała.

@EDIT: działa! Pokazujące się okienko działa! Muszę to tylko jeszcze udoskonalić :):):):):):):):)

Proszę bardzo ss:

Kiedy dobrze wpisałem SID:

1312702146-U290803.png

Kiedy usunąlem z mojego SID parę znaków

1312702178-U290803.png

Jeszcze trzeba będzie zrobić takie coś jeśli bot nie będzie podłączony do internetu to wywali błąd o odpowiednim komunikacie.

No i jeszcze czy surka się wysłała czy nie.

Opublikowano

Sekhmet nie czepiaj się ;p Tyle co mnie szymon nauczył tyle umiem.

<div>A z tym anchor pomyliłem się, bo robiłem, żeby webbrowser mi się powiększał i w czasie pisania naszło mi to do głowy... ^^</div>

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Zarzucam tutaj moją wersję nieco przerobioną.

Co dodano:

- przycisk Logout pojawia się po poprawnym zalogowaniu do konta

- informacja o ponowym zalogowaniu lub o błędzie w logowaniu, na razie ten "mod" korzysta z textboxów, jakby komuś się chciało to może przeprowadzić to do zmiennych

- zrobione w połowie GUI do Handlu i do Handelbota,

- dodano przycisk wysyłania natychmiastowo

Do zrobienia:

- TransportBot (jakby komuś chciało się to robić to dam radę: timer, pętle, a co do czasu zamiast wpisywania milisekund: operatory arytmetyczne)

- Handel (handel powinien najlepiej korzystać z drugiej kontrolki webbrowser, już postawiona)

- do zrobienia handelbot

Może komuś ta wstawka się przyda, może się nie przyda nikomu. Może nie jest to coś profesjonalnego ale ja w vb stawiam małe kroczki, i tak wole php ale coś mnie ostatnio kręci c++

Download wersji 0.3.0 [source]

http://www38.zippyshare.com/v/35303968/file.html

Skan wersji 0.3.0 [source]

wstawię jak się skaner internetowy odetnie, pewnie masa wirusów :D

@EDIT: skaner nie może zeskanować tych plików

Umieszczam też wersję 0.2.9 (projekt skomplikowany @EDIT: skompilowany :D)

Download:

http://www38.zippyshare.com/v/8952361/file.html

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=e052ef3170529dcde4202450703b402e333e7ba398f58bf84651bd3f757bedf1-1312919998

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...