Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy] z elektroniką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Hejka, posiadam głośniczki Creative t6160 podłączone do kompa kartą dźwiękową sound blaster X-Fi (zewnętrzną) oraz słuchawki Creative Sound Blaster tactic 3d alpha.

Czy jest taka możliwość by jedna piosenka leciała na głośnikach a ja mógłbym słuchać innej na słuchawkach.?

Jeśli to ma jakieś znaczenie posiadam Windows 7 64 bit.

Proszę o pomoc z góry dzięki ...

Piszę tutaj bo nie znalazłem działu ;]

Jeśli jednak odpowiedni dział istnieje to przepraszam i proszę o przeniesienie : )

Edytowane przez K0PcZaK
Opublikowano

Zeby jednoczesnie ci gralo w glosnikach i sluchawkach sprubuj kupic rozdzielacz(koszt kilku zlotych) i podpiac go pod karte.I w jedno wejscie sluchawki a w druge glosniki i powinno grac tu i tu.Tylko, ze bedzie ci gralo to samo...

Opublikowano

Z tym żeby grało mi to samo nie mam problemu, czekam na więcej wypowiedzi może ktoś mi coś podpowie.

Jak coś mam karte dźwiękową w laptopie + karte na usb która była fabrycznie do słuchawek + kartę dżwiękową 5.1 na usb :D

Opublikowano

bez problemu można, wystarczy w plajerku wybrać odpowiednie źródło dzwięku (karte ) i już mozna np puścić film normalnie przez systemowe odtwarzanie dzwięku, a na drugiej karcie słuchać muzyki przez słuchawki

ważne by odtwarzacz audio miał własne ustawienia wyboru źródła dzwięku niezależne od systemu, np winamp ma taką możliwość

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up Super że wreszcie jakaś sensowna odpowiedź. Poinstruowałbyś dokładniej.? np. w winampie nie mogę znaleźć tego o czym mówisz

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Musisz mieć dwie karty dźwiękowe i wtedy możesz zmienić ;)

... May the odds be ever in your favour ... All you need is love ... Now boy, now you own me ...

Opublikowano

Ludzie proszę czytajcie całe tematy, ten temat nie ma 30 stron.!!

Mam 2 karty dźwiękowe 1 w laptopie + 1 zewnętrzną.

Nie wiem tylko co zrobić żeby jedna piosenka szła przez kartę dźwiękową w laptopie a np. druga leciała przez drugą lub poprostu chce jakkolwiek uzyskać taki efekt że jedna piosenka leci przez głośniki a druga przez słuchawki

Opublikowano

Instalujesz foobara2000 i w jego ustawieniach wyjscie dzwieku(output) wybierasz zintegrowana karte dzwiekowa i gra ci muza na karcie z laptopa.

A w windowsie jako domyslne urzadzenie dzwiekowe wyubioerasz twojego sound blastera i reszta dzwiekow leci przez niego, zeby sluchac muzyki na sound blasterze bedziesz musial wtedy uzyc innego odtwarzacza, bo na tym pierwszym bedziesz mial wyjscie ustawione na zintegrowana karte w lapie.

everythingfou - sprawdź to.