Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Razem z kilkoma znajomymi przymierzamy się do postawienia serwera minecraft do wspólnej gry. Sporo już czytałem na temat serwerów stawianych na komputerze(z góry odpada), dedykowanych i vps, jednak wiadomo jak to jest, każda opinia jest inna. Przeto chciałbym Was zapytać, jaki serwer polecacie, jakie powinny być specyfikacje(tak do 10 osóB)? Oglądałem kilka ofert i jeśli chodzi o vps to ciekawa wydała mi się na Tej stronie. Co o niej myślicie?

Mam jeszcze pytanie odnośnie takich portali jak shooters. Czym różni się stawianie serwera na ich maszynie, od tego jak się to robi na serwerze vps? Czy mogę instalować u nich pluginy samodzielnie, czy też muszę to robić we współpracy z administracją?

Dodam, że jestem zielony jeśli chodzi o stawianie serwerów i informatykę, więc proszę się o dosyć proste odpowiedzi(co nie wyklucza tego, że mogą być rozbudowane ^^).

Pozdrawiam!

Opublikowano (edytowane)

Prywatnego, na publicznego szkoda kasy. Rzeczywiście na maxrate niedrogo tylko tu wychodzi na wierzch moje drugie pytanie, jak odbywa się instalacja serwera i pluginów kupując w portalach tego typu?

Dziękuję, ale jak postawić na vps mniej więcej wiem, chociaż poradnik się przyda. Tylko czy tak samo wygląda instalacja na portalach typu maxrate? (przepraszam, że ciągle powtarzam pytanie :) )

Edytowane przez Antelius
Opublikowano (edytowane)

Tak dzięki, tylko co to ma wspólnego z moimi pytaniami? ;/

To zapytam jeszcze raz, bo mało kto chyba czyta pierwsze posty ;/

Czym się różni stawianie serwera na dajmy na to shooters.pl czy maxrate.pl od stawiania na serwerze vps/dedyku?

Już znalazłem odpowiedź. Temat do zamknięcia.

Edytowane przez Antelius