Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Perfekcyjny Sniper!

Kondzio56

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Chcę Was nauczyć jak dobrze grać Sniperem, oraz pokażę też bardzo dobry zestaw dla tej klasy.

Ciekawostka:

Sniper to klasa która jest stworzona do CAMPIENIA czyli nie możemy nią biegać po mapie, tylko stać w 1 miejscu i ściągać przeciwników.

Porady:

1. Przed bawieniem się w "snipera" poćwicz kilka, kilkanaście lub kilkadziesiąt plansz z kolegą lub znajomym z gry.

2. Zanim oddasz strzał to upewnij się czy trafisz. Najlepiej celuj w głowę, ale dla początkujących strzał w głowę może wydawać się trudny więc strzelaj tylko gdy przeciwnik się nie rusza lub nie robi gwałtownych ruchów. W innej sytuacji strzelaj w tułów. Niektóre sniperki nie trafiają w wybrany przez nas cel więc najlepiej jest strzelać w tułów.

3. Po oddaniu strzału gdy nie trafisz lub nie zabijesz przeciwnika a on się zorientuje gdzie jesteś, to zawsze bądź przygotowani na szybką ucieczkę.

4. Nie podejmuj pochopnych decyzji, zawsze przed rozpoczęciem rundy staraj się mieć przygotowaną strategię i pole ucieczki z miejsca w którym przebywasz.

5. Miejsce Campienia to twój teren, musisz go znać jak własną kieszeń, i nie możesz pozwolić aby przeciwnik do niego dotarł, jeżeli dotrze to trudno, ale musisz być przygotowany na jego wizytę.

6. Gdy Campisz, najlepiej wyposaż się w flash miny, dzięki nim możesz ogłuszyć przeciwnika i mieć nad nim przewagę kilku sekund. Jeżeli wykładasz flash miny to obstawiaj nimi wejścia do twojej kryjówki.

7. Zawsze miej przeładowaną broń na 2TH SLOT.

8. Śledź przeciwników wybiegających z bazy, wtedy będziesz wiedział w jakich okolicach się znajdują.

9. Nie rób z siebie amatora i nie biegaj sniperem po całej mapce. Znajdź odpowiednią kryjówkę i zostań tam. Ale jeśli już koniecznie musisz gdzieś pójść/pobiec to z bronią na 2th slot.

10. Pamiętaj, aby znajdywać jak najlepsze kryjówki z których widok jest przynajmniej na 2/4 mapy.

11. Nie pozwól się skompromitować. Odzywki typu: "haha nub camp", "don't camp idi*t" ignoruj i działaj dalej.

12. Gdy przeciwnik na Ciebie wyskakuje to nie stój w miejscu zmieniając broń. Staraj się uciekać w wybrane i nieco bezpieczniejsze miejsce, dopiero tam zmień broń i wybiegnij na niego kombinacją ruchów: w+shift+spacja.

13. Miej głośno włączone głośniki lub wyposaż się w słuchawki. Musisz słyszeć czy ktoś zmierza w twoim kierunku czy też strzela w Ciebie.

14. Staraj się chodzić na "Kucka", ponieważ wtedy przeciwnik nie słyszy czy idziesz do niego. Jeżeli będziesz biegł to Cie usłyszy i tak może być koniec z twoją misją.

15. Zawsze miej oczy szeroko otwarte. Zaglądaj we wszelkie zakamarki mapy których wzrok dosięgnie.

16. Przed wejściem w wybraną mapę, przypomnij sobie jakie są kryjówki lub "tajne" wejścia do "twojej ziemi".

17. Gdy gdzieś biegniesz, obracaj się we wszystkie strony i staraj się wypatrywać przeciwników.

18. Bądź sprytny. Jeśli zostajesz 1vs1 to jak najszybciej zmieniaj kryjówki w czasie gdy przeciwnik gdzieś biegnie lub nie patrzy chwilowo na Ciebie.

Wyposażenie:

1.Pięści

2.Mp5k

3.Aw50f

4.K400 granat

5.-------

6.Flash Miny

Myślę, że ten poradnik da Wam klucz do sukcesu

:)

Pozdrawiam!

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

dobry tutek :)

Masz +

Ale też napisz zestaw dla f2p i dla premium jak nie ma aw50f :)

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Bardzo fajny poradnik. Nie znalazłem w nim nic ciekawego i nowego, czego bym nie wiedział, ale bardzo fajnie to opisałeś :)

Plus dla Ciebie oczywiście leci :)

Daj plusika

:) Mam nadzieję, że na niego zasłużyłem :) I pamiętaj ! Dobro, którym obdarzysz bliźniego wraca do Ciebie z podwójną mocą, czyli dasz mi plusika, to dostaniesz dwa. Czyż to nie jest opłacalne ?

garfield.png

Nie lubisz Garfielda ? Nie mamy o czym rozmawiać !

Już mnie irytuje gdy widzę, że ponad połowa społeczności MPCFORUM, nie potrafi się wysilić i napisać poprawnie jednego zdania po polsku -,-

Zbieram Plusy ! +

Opublikowano

Fajny poradnik, leci +.. Przyda mi się. ;]

Zbieram +

:)

Moderatorze, zdejmij troszkę ostrzeżenia, wtedy nie wiedziałem co piszę...

Opublikowano

Było już kilka takich poradników, a ten jest jednym z najlepszych. Tylko popraw to:

7. Zawsze miej przeładowaną oraz na 2TH SLOT.

Bo nie wiadomo o co chodzi.

pozdrawiam heniuś

Opublikowano

1.Pięści

2.Mp5k

3.Aw50f

4.K400 granat

5.-------

6.Flash Miny

według mnie to jest niepełne eq....

1.pięści

2.mp5k

3.aw50f

4.k400/t-bomb

5. ta snajperka ar_7 chyba, jest na 3 i 5 slot

6.na uo i bg flashe mało pomogą dlatego stamina dla szybszego poruszania się i adrenalina jak ci sniper przypierdol! i masz 1 hp to adra daje ci tam 3 kreski a to nie mało

nowe acc strielock275!!!

Opublikowano

Polecam też SSG ciągnie na 1/2 strzały :) Jest ona za dinarki :) Na embleme dobra bo ciągnie aż z dachu NIU to tej górki u derban.

ssg jest tylko dla amatorów nieumiejących strzelać head'ów. SSG ma zbyt duży odrzut i ciężko walnąć headshota. M24 o wiele lepiej.

Opublikowano

@Up

Nie zgodzę się z tobą. SSG Nie może najlepszą snajperką ale nie jest najgorszą. Cały czas nią gram i non stop strzelam heady (no może czasami w korpus) a lepsza jest też w okolicznościach gdy przeciwnik ma 3/4 hp wtedy 1 strzał w korpus i pada a z m24 jednak nie. Obie są dobre lecz dla mnie SSG lepsza.

@Topic

Dobry poradnik, dla zielonych przydatny ;D Masz +.

1393461645-U349224.png

Opublikowano

Dobry poradnik dla początkujących. Ja osobiście sniperem gram raz na ruski rok :P ale użyje paru wskazówek ;)

+ dla ciebie

Opublikowano

Jak grasz wiele lat to nic nadzwyczajnego ale jeśli ktoś jest początkującym to ten poradnik ma wielkie znaczenie ;p

@UP

100 POST

^^

Opublikowano

@Epean jak ma się włączonego no recoil i no spread to nie jest trudno trafić w heda z każdej snajperki

Co się stało jaka odmiana . To pewnie ratio nisko spada :D

16359.png

34922.jpg

31019.png

Opublikowano

Ciekawostka:

Sniper to klasa która jest stworzona do CAMPIENIA czyli nie możemy nią biegać po mapie, tylko stać w 1 miejscu i ściągać przeciwników.

Pozycję też trzeba zmieniać

|exKidMod Inne MMO|GoldMember|exModder Team|exMMT

Opublikowano

1.Pięści

2.Mp5k/ 2 Beretas

3.Aw50f/SSG/PSG_1

4. k400/t-bomb

5. Smoke Grenade/Flash Bang (polecam flash ponieważ jak idzie na cb koleś i nie masz przeładowanej broni rzucasz i bam i przeładowujesz i strzelasz

6. Adrenalina + Stamina (flashe nie pomogą jak masz mało hp)

29900.png

18590.png

29210.jpg

28107105.png

Opublikowano

1. Katana

2. Mp5k

3. Aw50f/m24/psg

4.k400/T-bomb

5.Flash Bank

6. Adrenalina + fleshe ( chyba że grasz cqc to Adrenalina + Stamina )

Ja miałem taki sam zestaw i jechałem wszystkich Jak Chciałem

95 % ludzi załamało się gdyby Justin Bieber wszedł na wierze wieżowca . jeśli jesteś tą 5 % ludzkości która wzięła by krzesło i krzyczała SKACZ LAMUSIE wklej to na swoją Sygne

Opublikowano

1. Katana - bo co katana? strata G1c

2. Mp5k

3. Aw50f/m24/psg

4.k400/T-bomb

5.Flash Bang

6. Adrenalina + fleshe ( chyba że grasz cqc to Adrenalina + Stamina )

Ja miałem taki sam zestaw i jechałem wszystkich Jak Chciałem

29900.png

18590.png

29210.jpg

28107105.png

Opublikowano

Ja grajac snajperem nie stosuje ZADNEJ taktyki, czy strategii. Nie mam zadnego planu. Poprostu improwizuje. A head'y leca ze az milo :rolleyes:

Ale fajnie napisales tuta i dostaniesz + :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...