Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] X-Ray

iLikeMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chce się dowiedzieć jak używać x-ray'a... Wystarczy tylko z głową wydobywać surkę? tzn. 5 diamentu na 1h albo coś w tym stylu, proszę o info.

@EDIT: i stawiać pochodnie co jakiś czas oczywiście, tak?

Opublikowano

Nie trzeba pochodni, ja wydobywam stack diamentów w godzinę :)

X-Ray opcje :

X - pokazuje Tobie surowce, czyli RedStone, Glowstone, Lapis Lazuli, Diament, Zelazo, Zloto.

C - podswietla teren.

V - pokazuje jaskinie, dungeony.

CTRL+X = ustawia co masz widzieć w opcji X.

Klikniesz X< widzisz surowce i zaczynasz kopać np w dół prawo lewo tam gdzie się znajduję :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Gram na MyCraft. Tam banuja z x-ray'a... na 1 forum czytałem, jak "gość" prosił o unbana, a admin mu odpisał: Jak wytłumaczysz to - 40 diamentu w 10 min.

Opublikowano

Są też logi, które pokazują co użytkownik ma uruchomionego, jakie mody załadował itp.

Są też pluginy, które ukrywają złoża dopóki użytkownik ich nie zobaczy, więc X-Ray nie ma sensu wtedy :D

Więc, jeżeli ktoś na prawdę się zabezpiecza przed cheatami to nawet oszukiwanie "z głową" nie pomoże. :)

86226145013474567463.png

Opublikowano

Najlepiej patrz przez ścianę (Zasięg do około 200 klocków) Gdzie najwięcej diamentów jest, i po prostu kop sobie 3x3 pokoik i stawiaj co jakiś czas pochodnię. W 1 h powinieneś zebrać około 10 diamentów 30 złota i stack żelaza (Bez węgla) to wtedy nikt się nie przysra, ja tak ROBIŁEM :)

Opublikowano

Ja osobiscie nie polecam x-raya bo tylko psuje zabawe. Pomyslcie jaka byla radosc jak znalezlizcie zloto albo chociaz zelazo, a z x-rayem to 1 minuta. Dla mnie beznadzieja i jezeli chcecie sie bawic grajac w Minecrafta grajcie bez cheatow. Takie jest moje zdanie...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja osobiscie nie polecam x-raya bo tylko psuje zabawe. Pomyslcie jaka byla radosc jak znalezlizcie zloto albo chociaz zelazo, a z x-rayem to 1 minuta. Dla mnie beznadzieja i jezeli chcecie sie bawic grajac w Minecrafta grajcie bez cheatow. Takie jest moje zdanie...

z tym zelazem to przeadziles bo w godzine mozno spokojnie stack zelaza baz xraya

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...