Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Bug z mobami (bukkit)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Na moim serverze hamachi nie ma zwierza i mobów, nie pojawiają się, lecz komenda /spawnmob działa. Używam plików serverowych bukkit z edite by VIPcIoR. Zaznaczam że moby są ustawione aby działały ( spawn-monsters=true, spawn-animals=true)

23d22aaddb254eb3a5c5c5f1df539cc6.0.gif

Opublikowano

Masz Multiverse? Jeżeli tak to problem leży tam. Musisz wejść w plik konfiguracyjny i jeszcze tam ustawić, że zwierzęta i moby się respią.

Opublikowano

Ehh nie wiem czy to mam, możliwe ze to zastało od razu ściągnięte przy założeniu serva, jak mogę sprawdzić czy to mam... a jeśli mam to gdzie to mam z konfigurować ?

Opublikowano

Nie mam żadnego z tych dwóch folderów, a co do chamachi tak się zaczęło moje pierwsze zdanie w tym temacie, tak jest chamachi.. nie wiem czy to ma znaczenia ale server ma dużo pluginów ;p

Opublikowano (edytowane)

Ej masz bukkita tak ? To wez wejdz w folder normalnie tam gdzie masz wszystko i tam masz plik serwer.proporties czy jakos i wez to otworz przez notatnik i tam masz mob animals i zamiast false wpisz true tak samo z monster sory nie doczytalem do koncza xD moze wgraj od nowa

Edytowane przez x Dragon x
Opublikowano

Zobacz czy masz plugin PerformanceTweaks. Słuzy on do limitu spawnu mobów. Może masz w nim ustawione na zero.

33659765127184554901.jpg

Zbieram

add.png!