Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System Operacyjny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym się was poradzić na temat doboru So

Więc do wyboru są Ubuntu i Kubuntu

Bardziej zależy mi na pracy pod Kde (więc skłaniam się w kierunku kubuntu) ponieważ graficznie bardziej mi przypadł do gustu i widziałem naprawdę zajebiste pulpity z kde czego o gnomie powiedzieć nie mogę (chyba że po prostu mało się znam)

Najbardziej zależy mi na stabilności i możliwości dużej konfigurowalności systemu jak również na jego szybkości

Kolejna sprawa emulacja

Czy z emulacją gier na wine lub playonlinux są jakieś problemy ? Czy tracą one na wydajności,szybkości,efektach,zamulają czy zwiększają się jakoś wymagania sprzętowe ?

Czy po prostu instalujemy grę przy użyciu wine lub pola i gramy tak jakbyśmy grali pod windowsem ?

Dużego doświadczenia z linuxem nie mam (jakiś miesiąc pod ubuntu 11.04 ) więc inne distro typu Debian/Gentoo/Slackware/Bsd raczej odpadają bo bym nie ogarnął

@Down napisałem że bardziej skłaniam się ku kde ale nie napisałem że chce kde i chuj zależy mi na stabilności i szybkości więc pytam

Edytowane przez dupeczkens

SYGNA 800 x 20 0

Opublikowano

Skoro chcesz KDE to kubuntu, po co się pytasz O_o?

Oczywiście, że gry będą chodziły wolniej. Przecież to jest EMULOWANE....

Komputery nie są do grania. Do grania są konsole.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

@Up A lepiej ci by się grało w np. strategie na komputerze czy na konsoli? No właśnie.

Polecam ci Ubuntu, ponieważ w najnowszej wersji jest Unix zamiast Gnoma (ale można wybrać czy się chce gnoma czy unix). Stabilnością chyba się nic nie różnią, ale Ubuntu można konfigurować w dość dużym zakresie. Ogólnie polecam ci Ubuntu, ponieważ pracowałem na nim dobre 2 lata, dopóki się lapek nie zepsuł, ale chcę kupić new.

Opublikowano (edytowane)

@Up A lepiej ci by się grało w np. strategie na komputerze czy na konsoli? No właśnie.

Polecam ci Ubuntu, ponieważ w najnowszej wersji jest Unix zamiast Gnoma (ale można wybrać czy się chce gnoma czy unix). Stabilnością chyba się nic nie różnią, ale Ubuntu można konfigurować w dość dużym zakresie. Ogólnie polecam ci Ubuntu, ponieważ pracowałem na nim dobre 2 lata, dopóki się lapek nie zepsuł, ale chcę kupić new.

Co z tego? 95% graczy, używa konsol...

W najnowszym Ubuntu jest Unity O_o. Unix to system operacyjny...

Gnome jest stabilniejsze od KDE. Najnowsza wersja KDE często lubi się crashować gdy w tym samym czasie działa flash.

Edytowane przez NetBeans

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU