Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czego się uczyć ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Zacznę od tego że gry mnie nudzą , takie napierdalanko w kółko , strata czasu .

Chciałbym się nauczyć czegoś co mogę potem wykorzystać np. jako grafik lub technik (potem może i czerpać zyski z tego).

Coś łatwego na początek . Może to być związane z programowaniem jak i czymkolwiek byle by miało sens i nie było za trudne :)

Miło by było gdybyście od razu podesłali linki dla "zielonych" :) Dziękuję za uwagę .

P.S nie znam angielskiego :D

Opublikowano

Programowanie, na samym początku to tworzenie stron w html i css a potem skryptowanie w PHP.

Następnie coś większego - jak C++. Zyski to na pewno będziesz miał. :)

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Naucz się grać na gitarze :]

Ręce mi się trzęsą :( a i gitara troche kosztuje a u mnie narazie lipton z wolną kasą .

Opublikowano

Ale możecie podawać jakieś linki ? Jeżeli wy się tym posługujecie to będziecie wiedzieli co dobre dla zielonego ! :D

Miły byłby kontakt na gg :)

Opublikowano

jak się chcesz uczyć programowania to zacznij od c++ jak nauczysz się dobrze tego języka to inne będziesz się uczył w jedną noc.

No ale jak chcesz się dorobić na tym to bez znajomości j. angielskiego gówno co się dorobisz!

Opublikowano (edytowane)

A co z html ? widziałem na YT pare filmików i powiem że wygląda to na proste :) Tylko najlepiej mieć nauczyciela ...

Edit: Może ktoś z was nauczył by mnie html lub c++ lub czegoś podobnego mam gg i ts3 .

Edytowane przez Liukaner
Opublikowano

BabyBuns, chciałem mu to samo powiedzieć, ale zauważyłem Twój post.

I tak, nie ma nic lepszego niż granie na gitarze elektrycznej.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ja się c++ uczyłem z tuta "od zera do gier kodera" czy coś w tym stylu.Wszystko zajebiście wyjaśnione i są przykłady.Wygogluj sobie to jest w PDF:D

Opublikowano

Ja się c++ uczyłem z tuta "od zera do gier kodera" czy coś w tym stylu.Wszystko zajebiście wyjaśnione i są przykłady.Wygogluj sobie to jest w PDF:D

chyba z książki a nie z tuta ... polecam też osobiście Symfonię C++

co do HTML'a to jest całkiem fajna stronka

http://www.kurshtml.edu.pl/html/zielony.html

dla totalnie zielonych. Sam od tego zaczynałem.

Opublikowano

jak czegoś nie będziesz kumał to zapraszam na PW/GG

Opublikowano

HTML + CSS, musisz się nauczyć tworzyć szablony html.

Jak będą fajne to nawet na allegro ci za dobrą kasę wezmą.

Jak już to opanujesz zajmij sie PHP i MySQL - Ale do tego trzeba już mieć jakiś podręcznik, mam 3 jednak jeden z nich jest naprawdę godny uwagi.

To "PHP i MySQL Vademecum Profesjonalisty" Wydawnictwo Helion, autorzy: Luke Welling, Laura Thomson.

Uczysz sie PHP i MySQL na przykładach, np. tworzenie własnego forum w php - jest kod przykładu oraz każda linijka kodu dokładnie opisana. :)

Książka jest gruba - Jedynie 856 stron. :)

Mnóstwo czytania... Jednak bardzo wciąga jeśli się tym interesujesz.

Ja ją przeczytałem na lekcjach w szkole, 3 razy moja mama musiała odbierać książkę od dyrektora. :D

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano
Witam :)

Zacznę od tego że gry mnie nudzą , takie napierdalanko w kółko , strata czasu .

Chciałbym się nauczyć czegoś co mogę potem wykorzystać np. jako grafik lub technik (potem może i czerpać zyski z tego).

Coś łatwego na początek . Może to być związane z programowaniem jak i czymkolwiek byle by miało sens i nie było za trudne :)

Miło by było gdybyście od razu podesłali linki dla "zielonych" :) Dziękuję za uwagę .

P.S nie znam angielskiego:D

A więc zacznij od angielskiego, bez tego ani rusz. W ważniejszych i lepszych publikacjach bez znajomości angielskiego nic nie "ogarniesz". To jeśli chodzi o naukę C++, php etc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...