Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nokiea N97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiś feil w nazwie teematu miało być Nokia *

Siemka

Zamierzam sobie kupić nokie n97 ,ale przed tym chciałbym się was zapytać czy to dobry wybór.

Telefon jest urzywany,cena to 669zł,jednynym minusemn który mi osobiście nie przeszkadza to porysowany ekran.

(Kupuje w sklepie nie na allego)

Co sądziscie o tym fonie?

Jakie minusy/plusy?

Opłaca się za tą cene?

Prosiłbym o wypowiedzi tych co mają/mieli ten telefon.

Tu zdjęcia telefonu:

mini.jpg

41403_nokia_n97_biala_czarna_brazowa.jpg

Opublikowano

Hah ja kupilem rok temu podróbkę n97 czyli dual sima i trzyma mi sie zaaaaajefajnie ;D wszysko ładnie pieknie chodzi jedynie mam popekany ekran ale to tylko przeze mnie:P ale to nie problem wymienic;p

Ja też polecam kupic samsung monte badz SE X-peria X10 mini pro kolega ma i normalnie slinka mi cieknie a brak funduszy ;D

szgna2pac.gif

Opublikowano

Do wydania mam 1k ,ale chciałbym tak coś w cenie 900zł raczej max.

Lg na pewno nie, nie lubie tej firmy.

Chciałbym się dowiedzieć co o TEJ nokii sądzicie.

A tak apropos co ten android ma w sobie takiego zajefajnego ,że tak o tym głośno?

up

Dzięki za info.

Opublikowano

sądzimy że to gówno.

kup coś z Androidem, SGS1 możesz kupić za tą kase

dlaczego Android, w chuj aplikacji, z reszta sam o tym poczytaj

Opublikowano

Android jest nowym systemem operacyjnym dla urządzeń przenośnych. Został opracowany przez firmę Google i jest dostępny na licencji open source. Android jest oparty na Linuksie oraz pozwala na tworzenie aplikacji w języku Java przy użyciu specjalnie opracowanych bibliotek.

Główne cechy systemu:

* Elastyczny application framework umożliwiający pełne i elastyczne zarządzanie komponentami,

* Wirtualna maszyna Dalvik zoptymalizowana dla urządzeń mobilnych,

* Zintegrowana przeglądarka internetowa oparta na silniku WebKit,

* Szybka grafika wykorzystująca standard OpenGL ES 1.0,

* Wbudowana baza danych SQLite,

* Wsparcie dla multimedialnych formatów plików (mpeg4, h.264, mp3, aac, amr, jpg, gif, png),

* Natywne wsparcie dla technologii komunikacji (gsm, bluetooth, edge, 3g, wifi,

* Bogate środowisko programistyczne zawierające emulator urządzeń, biblioteki do debuggingu oraz profilingu, wtyczka do środowiska Eclipse.

System Android wykorzystuje jądro Linux w wersji 2.6 odpowiedzialne za podstawowe usługi takie jak zarządzanie pamięcią, bezpieczeństwo, zarządzanie procesami, stos sieciowy, oraz podsystem sterowników. Jądro spełnia także rolę warstwy abstrakcji pomiędzy sprzętem i resztą oprogramowania.

Android zawiera także zbiór bibliotek, które dostarczają większość funkcjonalności dostępnej w standardowych bibliotekach języka Java. Każda aplikacja w systemie Android działa jako oddzielny proces posiadający własną instancję maszyny wirtualnej Dalvik. Maszyna wirtualna Dalvik wykonuje pliki wykonywalne z rozszerzeniem .dex. format tych plików został tak zaprojektowany aby zajmowały one jak najmniej miejsca w pamięci. W systemie można również uruchamiać programy napisane w języku Java np. takie które służą du usuwania duplikatów plików.

Wszystko masz w google;P

Po prostu Android To android ma to cos^^

To jak masz 1k to iPhone?

szgna2pac.gif

Gość malutki688
Opublikowano

i phone to gowno znawco telefonow ^^ kolejny znawca co iphona polleca....

Jak masz 1k to kup samsunga galaxy s, htc hd 2, desire ktoregos albo cos w tym stylu.

ja mam to nokie.Zalezy co chcesz od telefonu.Napisz na czym Ci zalezy to jutro dam Ci dokladniejsza odp.Ma bardzo duzo pamieci bo az 32 gb.(mozes jeszcze karte 16gb dokupic.)super wygodna klawiatura.niestetuy telefon ma symbiana, slaby procek i malo ramu...to jego gowne wady.