Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylda.pl

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

@ Cheatek

Chujowy ? To nie codegen, akyga , tracer. Modecomy teraz produkują dużo lepsze zasilacze niż dawniej. Posiadają dobre zabezpieczenia bo moi znajomi też mają modecomy.. jakoś nikomu się nie spalił komputer czy zasilacz. Napięcia dobrze trzyma.

Chujowy ekspert się odezwał ...

@ Topic

Zestaw, który zaproponował Spevil jest niezły ;). Także możesz spokojnie brać ten zestaw. Nie słuchaj pierdolenia pseudo ekspertów.

Co do sklepów:

Komputronik.pl

Esc.pl

Agito.pl

Proline.pl

Te sklepy są zaufane i pewne. Nie będziesz miał problemów z skontaktowaniem się z BOK tych sklepów.

jqeuR.png

Opublikowano

Panie zaguady najelpszy pro elo elo elo informatykku i tak dalej...

Modecomy są dobre tylko te z serii carbon, reszta jest taka bardzo średnia.Poza tym co to za zasilacz 600w który 130zł kosztuje?To mówi samo za siebie.Sam mam modecoma z serii carbon i dobrzee się spisuje, ale widizałem kilka właśnie taki"pro" tanich i dobrych zasilaczy modecoma popalonych;]

Co do kompa spevila to mam zastrzeżenia tylko do zasilacza.Rszta jest ok

Opublikowano

@PanZagłady

Nie do końca.

Seria Logic to niewypały :> Sam miałem i doprowadził do tego, że musiałem wymieniać pł główną. Do tego był głośny i nie trzymał napięć :]

od siebie polecam:

techplanet.pl

EMPTY :C

Opublikowano

Tak tylko , ze taki zasilacz jak z tego komputera ma 1 znajomy ;). 2 innych ma carbony. Ten znajomy nie skarzy sie na ten zasilacz a ma mocnego kompa z tym zasilaczem do najnowszych gier.

Zanim coś skrytykujesz nie bazuj na przeszłości bo firmy zawsze mogą się poprawić i będą produkować lepsze produkty. Po prostu nie lubię jak ktoś bazuje na tym "aa bo on produkowal w przeszlosci chujowe to jest dalej chujowy... " albo bazuje na plotkach pseudo-ekspertów. Nie ma tak, że wszystkie produkty wychodzą idealne czasem wyjdzie kilka wadliwych co nie znaczy, że firma chujowa tylko oznacza reklamacje i wymiane na sprawny . Nie ma takiej produkcji, która nie wyprodukuje wadliwych egzemplarzy. Nawet najlepszym zdarzają się wadliwe egzemplarze i wymieniają na sprawne.

Zasilacze firmy MODECOM nie znajdują się na czarnej liście kiepskich i niebezpiecznych zasilaczy.

Seria Logic to nie wypały :> Sam miałem i doprowadził do tego, że musiałem wymieniać pł główną. Do tego był głośny i nie trzymał napięć :]

NIEWYPAŁY piszemy razem.

Głośny ? Hm u kolegi nie słyszałem by hałasował, napięcia w normie i nic mu się nie pali.. Możliwe, że trafił ci się wadliwy egzemplarz. Trzeba było wymienić ;).

Panie zaguady najelpszy pro elo elo elo informatykku i tak dalej...

Dzięki za komplementy choć przyznam nie oczekuję i nie oczekiwałem komplementów pod moim adresem.

jqeuR.png

Opublikowano

ESc.pl to dobra strona.Zależy jaka przesyłke sobie ustalisz, nie ma się co martiwc;]

@Pan Zagłady

CZy ja powiedziałem że wszystkie zasilacze modecom są chujowe?Napisałem:

@up zasiacz chujowy

Zobacz model tego zasilacza a potem skacz mi do gardła z sapami, okey?

Opublikowano

Hm "skacz z sapami" dziwne zdanie. Ani razu się nie zdenerwowałem czy tam śliniłem z nerwów jak neokid ,któremu CS się zaciął.

Jakbym nie widział tego modelu to bym nie pisał o nim ;). A znam go dość dobrze bo pomagałem znajomemu złożyć komputer i zasilacz był taki sam jak ten z allegro. Do dziś nie ma problemów z komputerem czy zasilaczem. Także nie mam podstaw by twierdzić , że jest CHUJOWY.

jqeuR.png

Opublikowano

wAs9f.png

Celowo tam nie ma napędu optycznego gdyż opieram się na tym ,że kolega może przełożyć napęd dvd z poprzedniego kompa do nowego bez problemu ;). Jeśli obudowa jest ATX to też można na tym zaoszczędzić . Po co kupować wypasioną skoro i tak nie gapisz się na nią .

Owszem cena przekroczyła nieco te 2 tysiące. Jak widzisz można zaoszczędzić na obudowie i napędzie. Jakby obudowa nie była potrzebna to 130zł oszczędnosci więc zostaje nam 2184.90zł.

Można zmienić firmę od pamięci na tańszą np: GOODRAM i KINGSTON.

Na przykład:

GoodRam DDR3 3X 2GB 1333MHz CL9

To jest ukryta treść, proszę

Na pamięciach można jakieś 110zł zaoszczędzić. Tylko nie wiem czy wolisz GOODRAM czy coś z wyższej półki.

Tak więc zostałoby nam 2174.90zł .

To 2 zestaw prawie 2 koła:

WLLv9.png

Tutaj jakbyś użył swojej obudowy to byś miał mniej niż 2 koła ;). BO ten ibox by był zbędny.

Za to podzespoły bardzo dobre i spokojnie obsłużą gry na kilka lat.

jqeuR.png