Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Metin5 s1 & s2

Gość daronian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale Ja nie polecam tego serwera!

Metin5 to guufno!

metin5oficjalnadyskusja.png

Chciałbym rozpocząć oficjalną dyskusję na temat obu serwerów Metin5. Jestem stałym graczem i byłym SGM serwera, dlatego odpowiem na wszystkie pytania.

Zapewniamy pomoc i rady dotyczące gry, a więc nie bój się zadawać pytań. Jesteśmy otwarci na nowe propozycje, które możesz podawać w tej dyskusji.

Jeżeli chciałbyś napisać co jest nie tak, zgłosić niedogodności lub po prostu wyżalić się na temat serwera to nie bój się i napisz sensowny post pod tym wątkiem.

Może opiszmy serwery Metin5 na dzień dzisiejszy poprzez pokazanie przejrzystej grafiki.

1noweexpowiska.png

22nowykwipunek.png

2profesjonalnyteam.png

3duzozabawy.png

4ladnagrafika.png

5dopracowaneprofile.png

Tak, tak... to wszystko znajdziesz na naszych serwerach Metin5! Mamy wiele innowacyjnych pomysłów, a także propozycji od Was samych, za co bardzo dziękujemy!

Wielu graczy uważa, że nasze serwery zostały założone tylko z myślą zarobku, lecz nie jest to prawda. Maszyny, na których postawiliśmy serwery są bardzo drogie.

Niestety do ceny dochodzi profesjonalne zabezpieczenie i ciężkie skonfigurowanie maszyn, aby gra była przyjemna - bez lagów, ścin i ataków prowadzonych przez hackerów.

Nie byliśmy idealni przez poprzednie miesiące, ale to naprawdę się zmieni! Od niedawna jesteśmy dla graczy, a chcemy to pokazać, m.in: przez kanał YouTube czy profil Faceboook.

Zapraszajcie kolegów, koleżanki, znajomych, znajome i grajcie nawet całymi rodzinami, ponieważ warto! Naprawdę... tworzymy to wszystko dla Was i dziękujemy za wszystko.

glownastronaserwera.png

Przenieś Mnie

www.Metin5.pl

oficjalnyprofilfacebook.png

Przenieś Mnie

www.facebook.com/pages/Metin5/222497684461389

oficjalnykyt.png

Przenieś Mnie

www.youtube.com/user/CanalMetin5

Zbieram Plusy "+"

• Odpowiedzi 94
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zapewniamy, że nie będzie cofki do zera, jak to uważacie. Wszystko jest na jak najlepszej drodze, tylko musicie nam dać pracować i trzymać za nas kciuki.

Opublikowano

Przeciez ten serwer jest taki lipny, ze to jest masakra.

Mieli oddac itemy, nie oddali. i zeby nie robic codziennych back up'ow no to gz

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Ja już wole cofke do 0... żeby od nowa grać niż cofke mała ale strace dobre eq... dobrze wybonowane. ;/

Opublikowano

To nie jest kwestia kiedy serwer ruszy. Już tłumacze :

Ktoś atakuje serwer przy pomocy nieznanych nam oprogramowań które wysyłają ileś tam pakietów do auth a auth musi je przyjmować przez co jest za dużo połączeń i wszystko pada... Przynajmniej jakoś tak mi to tłumaczyli i z tego co wiem zabezpieczenie przed tym jest niemalże nierealne bo auth musi odpowiadać.

Opublikowano

Jest niespodziewany i niezwykły atak auth, który bardzo, ale to bardzo trudno powstrzymać... jak na razie nie zapowiadamy żadnej cofki!

x070x, kiedyś ten serwer może był słaby, ale teraz... teraz to zupełnie co innego... teraz jesteśmy dla graczy!

Opublikowano

Daronian, za ta Kase z ItemShopu byscie mogli wynajac Informatyka lub Hakera...

Haker vs Haker = Masakra, wygra lepszy...

Lepszy czyli ten ktorego byscie wynajeli bo jak narazie to atakuje was banda dzieciakow ktorzy tylko umia pisac w prostych notatnikach

takich jak Python & C++ wiem bo przez C++ latwa komenda mozna edytowac kazdy post na forum lecz mam zakaz uzywania tego typu rzeczy..

pozdrawiam

Jebać to!

Opublikowano

darorian dla graczy?... nie zauważyłem full bugow nic z tym nie robicie przynajmniej nie widac postępów.

Biolog napisaliście że naprawiony... gówno prawda, robiłem dzisiaj 3 postaciami go i znów nie ma misji z bzami i grzybami, niektórzy gracze zdobywają sobie tak 70lvl bo umieją kolejnąścią te misje jakoś zrobic... nie powinno byc tak że mają jakieś wyliczanki byc... na koniec gango żebym miał misje z bzami i grzybami... naprawcie to a nie.

Exp się cofa do tyłu... mam 107lvl bije metki na 107,115 i z tych metków exp mi spada w dół a raz w górę, to jest normalne?...

Robisz biologa klasą szaman powiedzmy a dostajesz w nagrodę broń dla wojownika dwuręczną na 75 i 36 też to jest normalne>?.. dyskryminowanie innych klas.

Jak to jest możliwe że 4 bm mając full int, eq smoka nie mogą dac sobie rady jednemu ninja dagger?...

Jest tego więcej i na prawno wiecie o tych błędach.

Opublikowano

Przeciez ten serwer jest taki lipny, ze to jest masakra.

Mieli oddac itemy, nie oddali. i zeby nie robic codziennych back up'ow no to gz

Zgadzam się, nie dosc, że są te lagi to jeszcze panoszy się eq navi, jak to było na początku na s1 (dowody na navi na s1 były nawet w Media).

Nie możliwe jest, żeby ninja miała ponad 90% absu na: sure, woja i szamana na 1 ekwipunku, jednak na "profesjonalnym serwerze metin5" jest możliwe.

Na wojnie nie których osób NIE DA się dednąc (właśnie o tej pewnej ninjy mówię), bo żeby z :wira walic po 3k, ze sfery bic po 1k, i ze skowytu lac po 2k, to trzeba miec ponad 90% absu na wszystkie klasy w jednym.

Nicku nie podam z kilku powodów m.in. z tego, że nie jestem kapusiem.

Mogę powiedziec tylko, że ta ninja jest w gildii Friends4Ever.

Ciau, i jeszcze raz odradzam tam gry.

Opublikowano

Serwery Metin5 zostały uruchomione i naprawione bez żadnych cofek, ani bez niczego podobnego!

Osoba, która przeprowadzała atak została zablokowana na IP oraz natychmiastowo zgłoszona na policję.

Zapraszamy do gry!

Opublikowano

Ja mam nadal 3kropek i blad podczas laczenia.tylko aja tak mam czy ktos jeszce rowniez.dodam ze pobralem clienta moze trzeba pobrac jeszcz jakas nakladke ?/

Opublikowano

Czy wreszcie naprawiliście tego zawirusowanego Clienta?! Pograłbym, ale z wirusami... Podziękuje za takie promocje...

Live life to the fullest, because tomorrow may not be

<3

kiraq.png

player.png

Sygnaturki by Kira/Shanell

Opublikowano

Biolog napisaliście że naprawiony... gówno prawda, robiłem dzisiaj 3 postaciami go i znów nie ma misji z bzami i grzybami, niektórzy gracze zdobywają sobie tak 70lvl bo umieją kolejnąścią te misje jakoś zrobic... nie powinno byc tak że mają jakieś wyliczanki byc... na koniec gango żebym miał misje z bzami i grzybami... naprawcie to a nie.

Exp się cofa do tyłu... mam 107lvl bije metki na 107,115 i z tych metków exp mi spada w dół a raz w górę, to jest normalne?...

Robisz biologa klasą szaman powiedzmy a dostajesz w nagrodę broń dla wojownika dwuręczną na 75 i 36 też to jest normalne>?.. dyskryminowanie innych klas.

Jak to jest możliwe że 4 bm mając full int, eq smoka nie mogą dac sobie rady jednemu ninja dagger?...

Jest tego więcej i na prawno wiecie o tych błędach.

Piszę to jeszcze raz ponieważ piszą że naprawione... kogo wy w chuja robicie?...

Opublikowano

ja osobiście przestałam grać na tym serwerze najpierw gram mam około 90 lvl (trochę mniejszy) a tu nagle cofka a akurat robiłam eq niebiańskie łzy hełm 41 itd z pro bonami a tu nagle cofka i mam przedmioty na 1 lvl i to nie zmienione z lipnymi bonami a eq z nieb znikło ale dalej grałam nie zniechęciłam się za bardzo ale zawszę coś tam pozostawało ze złości potem zniechęcały mnie lagi nawet na odludziu gdzie nikogo niema oprócz załóżmy mnie i nie wierzę że serwer stoi na dobrej maszynie i są takie lagi ale to nic grałam dalej potem dyskryminacja po prostu dla szamanki i ninjy trzeba na bronie itd 20 bryłek i kryształ a dla woja/sury tylko kryształ a te "epickie bronie dla szamanki bądź ninjy" mają słabe dmg w porównaniu do woja/sury a potrzebują mniej ulepszaczy czyli jeden kryształ który dropi z mobów (te co wylatują z metinów 95+) i je dosyć łatwo zdobyć od 100 bo od tego lecą i całkowicie zniechęciły mnie dwie rzeczy otóż sura w świętym ma duże dmg jak już wspominali i ta ninja z śmiercionośnym która biła po 125k z hita coś koło tego więc na 100% miała navi i mnie to całkowicie zniechęciło do grania na tym serwerze... to tyle

Opublikowano

@UP

Tak, przecież Ci tego nie zmienią, nie chce im się wrzucac drugi raz clienta bez jednego pliku bo myślą, że ludzie są głupi i nie mają anty-virów -_-.

Opublikowano

Aktualnie jest tworzony nowy client i poprawiane niektóre rzeczy w nowym DT. =)

Opublikowano

Zastanawiam sie czy nie zlozyc doniesienia do prokuratury w zwiazku z popelnieniem przestepstwa przez serwis metin5.

Client z glownej strony ma wirusa win32.sality.

Wiec ktos od nich celowo go tam umiescil, aby zarazic masowo setki komputerow, do swoich prywatnych celow.

Troche o tym poczytalem, sality na naszych komputerach infekuje pliki i uszkadza systemy z drugiej strony umozliwia cyberprzestepca korzysci finansowe,

umozliwia adminom Metin5 wykonywanie atakow dos np. na inne serwery,rozsylanie spamu itd.

Ja tego tak prawdopodobnie nie zostawie, moj laptop nie nadaje sie do uzytku.

Moze to zgloszenie pomoze innym przed zarazeniem i zawiesza ich strone.

pzdr.

Nie czuje sie anonimowy, masz problem?

mozemy wyskoczyc twarza w twarz

O serwerach, zawsze pisze PRAWDE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...