Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkim dzięki temu forum dziś zainteresowałem się pisaniem botów. Jak na razie na przykładzie tematu

http://www.mpcforum.pl/topic/397978-zrobi-mi-ktos-prosta-aplikacje/ odpowiedzi w tym temacie RydeR_PL

pozmieniałem funkcje w tym kodzie dodałem parę i zrobiłem bota który pisze "kocham cię" i enter np na gg wysyła jako spam..

Chciałbym zadać parę pytań jako że interesuję się informatyką

1. jak napisać w funkcji lewe lub prawe kliknięcie myszki? (nie jestem pewien co do tego ppm)

2. jak zaznaczyć konkretne kordy gdzie myszka ma myszka ma kliknąć?

3. poproszę o danie przykładu z kodem gdzie myszka klika na konkretne kordy na przykładzie np gry Dofusa siedzę na polu zborza bot klika na konkretny kord wyskakuje tabelka czy ściąć dane zborze i myszka klika żeby ściąć

link do ss o co mi chodzi : http://imageshack.us/photo/my-images/687/28385578.jpg/

Opublikowano

napisz sobie program który ci pokaże za pomocą funkcji MouseGetPos koordy.

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

aww taki o może być? czy ktoś ma lepszy pomysł?

Local $x, $y, $title

$title = "pozycja myszy."

Sleep(1000)

$x = MouseGetPos(0)

$y = MouseGetPos(1)

MsgBox(0, $title, "Pozycja myszy to: " & @LF & $x &", " & $y & "!")

Opublikowano

daj to sobie w while i niech sie wyswitla w tooltipie bedziesz mial na bierzaco kordy

albo uzyj autoit window info

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Opublikowano (edytowane)

daj to sobie w while i niech sie wyswitla w tooltipie bedziesz mial na bierzaco kordy

albo uzyj autoit window info

a mógłbyś to zrobić za mnie i dać mi kod głowa mnie już trochę boli :P (na serio :/)

zrobiłem tak nie wiem czy o to chodziło pierwszy dzień się tego uczę

while 1

Local $x, $y, $title

$title = "pozycja myszy."

Sleep(1000)

$x = MouseGetPos(0)

$y = MouseGetPos(1)

MsgBox(0, $title, "Pozycja myszy to: " & @LF & $x &", " & $y & "!")

WEnd

Edytowane przez gregmol
Opublikowano (edytowane)

W AutoIT nie musisz deklarować zmiennych.

Czemu deklarujesz zmienne w pętli?

Po co zmienna $title?

Czemu MsgBox?

Tu masz gotowe:

To jest ukryta treść, proszę

dzięki nie wiedziałem że tak też można :P

a można tak żeby przypisać jakiś przycisk służący do save tych kordów do notatnika nie wszystkich tylko przesuwasz myszke i akurat w tym miejscu chcesz zapisać kordy to da radę?

Edytowane przez gregmol
Opublikowano (edytowane)

#Include <File.au3>

hotkeyset("{END}", "zapis")

While 1

ToolTip(MouseGetPos(0) & " " & MouseGetPos(1))

WEnd

func zapis()

if not fileexists(@scriptdir & "\lol.txt") then _filecreate(@scriptdir & "\lol.txt")

$file = fileopen(@scriptdir & "\lol.txt")

filewriteline($file, MouseGetPos(0) & ", " & MouseGetPos(1))

endfunc

Edytowane przez Sopelek997
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Napisał by mi ktoś programik który naceluje mi myszkę jak wpiszę koordy tam np. w jakieś okienko?

Chodzi o takie coś że ja w okno wpisuje koordy, klikam okey, a program sam naceluje mi na dany punkt monitora myszką.

Opublikowano

Nie ma tam nic na temat ten na który napisałem:)

Zakaz odświeżania jeżeli jest to nieważne, a ja nawiązuję do tematu głównego, gdzie zakładanie nowego tematu jest zbędne.

Nie założyłem także tematu, więc nie obowiązuje mnie pkt. o proszeniu o kod, jako że to sam post:)

Tak więc jeszcze raz proszę aby ktoś przynajmniej napisał mi na pw i pomógł wykonać taki program.

Opublikowano

Cholera, masz rację.

Cały regulamin do wyrzucenia.

A nie, jednak nie...

@EDIT

Zakaz odświeżania jest zawsze, z wyjątkiem _wartościowej_ treści.

Wartości nie osiąga się przez samo "nawiązywanie".

Ta sygnatura jest pusta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...