Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Stawianie serwera minecraft.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wykupiłem sobie serwer MC na craftserve.pl i mam od razu kilka pytań.

Jak wgrywać pluginy i skąd je brać? Jak wgrać mapy na serwer? Czy będą działały mapy spod singleplayer'a?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

Po pierwsze musisz mieć silnik od bukkita

A po drugie pluginów jest masa a większość masz tu http://plugins.bukkit.org/#ti=&ta=all&au=&subm=false

Ja ci polecam sciągnąć jakąś paczke od Dmx albo od Krzysztofy

PS : Zajebisty tęczowy napis xD

co do silnika to mam juz jest to wgrane i serwer dziala.

Ryzen 5 3600 | SPC Grandis 2 | MSI B450 Gamming Plus MAX | Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB 3000Mhz CL15 | Palit GTX1070 Super JetStream 8GB | Adata XPG S11P Pro 512GB + Crucial 1TB | SPC Supremo FM2 650W | SPC Pax M70 | Dell U2312Hm + Dell U2413f | Zowie FK1 | CMStrom Quickfire Ultimate Brown | Samsung S21+ | Dell Vostro 3560

Opublikowano

Mapa normalnie się tworzy włączając serwer!

tak wiem, ale jak bym chciał jakąś swoją?

Opublikowano

ref

jest moze komenda na rownanie terenu? jak wgrac wlasna mape na serwer? chcialbym płaską mapę.

Opublikowano

Do równania terenu polecam plugin world edit :)

Tu jest objaśnione co i jak..

Własną mape wrzucasz na serwer normalnie i w config.yml zmieniasz nazwe mapy w world=name o ile się nie myle na nazwe folderu twojej mapy resetujesz serwer i powinno działać :)

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Do równania terenu polecam plugin world edit :)

Tu jest objaśnione co i jak..

Własną mape wrzucasz na serwer normalnie i w config.yml zmieniasz nazwe mapy w world=name o ile się nie myle na nazwe folderu twojej mapy resetujesz serwer i powinno działać :)

a moze mi opiszesz dokladnie jak wgrac pluginy? probowalem wgrac lwc dla testu ale jestem po prostu tepy w stawianiu serwerow... a to tylko do gry z kumplem i chcemy plaski teren pod budynki.

Admin Cienia
Opublikowano

Pluginy wgrywasz do katalogu plugins. masz problemy z konfiguracją ściągnij gotowe pliki serwerowe z zainstalowanymi pluginami, np. takie

To jest ukryta treść, proszę

lub

lub

Do wyrównania terenu możesz także użyć program MCEdit.

Ewentualnie tutaj masz gotową mapkę z płaskim terenem pod zabudowę

1294477714-U1.png

Opublikowano

Ściągnąłem pliki od Krzysztofa, wgrałem cały folder plugin na serwer ale i tak żaden plugin nie działa. WTF?!

Opublikowano

A zrobiłeś reset?

oczywiscie ze tak

Opublikowano

Jak chcesz grać tylko z kumplem to na cholere kupowałeś dedyka ? Nie lepiej było ci postawić samemu ? Mniej problemów. (chyba, że masz router, który ci wszystko blokuje(własne doświadczenie)) Nigdy nie zakładałem dedyka, więc nie wiem jak to jest, ale na ich stronie napisali, że administratorzy z chęcią ci pomogą z serwerem. Może powinieneś do nich napisać? http://wiki.craftserve.pl/doku.php?id=serwer#dostep_ftp Wejdź tu i poczytaj.

A mape to tak :

1. tworzysz nową mape na singlu.

2. wychodzisz z tej mapy

3. wchodzisz do C:\Users\nazwa_twojego_użytkownika\AppData\Roaming\.minecraft\saves (app data jest ukrytym folderem i to jest ścieżka jeżeli masz win7)

4. kopiujesz folder, który się zwie tak jak świat, który stworzyłeś

5. tam gdzie masz serwer (craftbukkit.jar itd.) wklejasz ten folder ze światem

6. wchodzisz w server.properties

7. szukasz linijki level-name=new world

8. zmieniasz new world na nazwe folderu z światem.

Kto, kurwa śmiał edytować moją sygne, ja sie pytam?