Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio grałem na pewnym serwerze minecraft (jargames) i spodobały mi się tabliczki. To nie były zwykłe tabliczki, ale po naciśnięciu na wybraną dostawałem za np 1$ stack kości. To nie był sklep, tylko po prostu ściana tabliczek i można było kupować różne rzeczy (nie kończyły się) I pytanie brzmi - jak takie coś zrobić? Mam paczkę pluginów 'Krzysztofy' z tego forum (iconomy, shop, better shop oraz craftbook - wydaje mi się, że to dzięki któremuś z nich.) Może wie ktoś jak takie coś zrobić i dzięki któremu pluginowi? (na yt nic nie widziałem, a google też nic o tym nie wie :|)

; d!

Opublikowano

No tak, widziałem o tym filmiki, ale tam trzeba było doprowadzić do niej redstone i dać np. dźwignie, a item leciał koło tabliczki, a nie od razu do nas. Wiesz może jak zrobić tak, że po naciśnięciu na tabliczke lewym/prawym dostawało się do ekwipunku dany item? :|

; d!

Opublikowano

Pobrałem teraz plugin Essentials i dzięki niemu zrobiłem tabliczke 'disposal' czyli śmietnik - wrzuca się tam rzeczy i po zamknięciu znikają. Mam wrażenie, że to dzięki temu pluginowi da się takie coś zrobić. Może wie ktoś jak?

Sorry, że double post, ale nikt by już nie przeczytał :|

; d!