Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Działające mapy na 2010.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Działające wszystkie mapy na plikach serwerowych 2010

Siemka, chciałbym Wam uprościć odbugowywanie wszystkich mapek na plikach serwerowych 2010 ;).

A więc tak :

Gdy mamy pliki od Schittiego , wchodzimy w :

/home/rw3/game 

wchodzimy w CONFIG i usuwamy wszystkie ID z :

map allow :

#map allow :

i wklejamy to do map allow :

1 3 21 23 41 43 68 67 64 62 61 70 63 65 69 66 107 108 109 10 71 72 73 4 44 24

-tutaj wszystkie mapy m1,m2,expowiska itp.

#map allow : zostawiamy czyste.

teraz wchodzimy w game99 :

usuwamy z CONFIG wszystkie ID i do :

map allow :

112 110 111 113 81 

--> tutaj są mapy ox, wojny gildii,ślub.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

tak samo robimy z innymi plikami 2010. Do głównego folderu game (np. channel1 ) :

1 3 21 23 41 43 68 67 64 62 61 70 63 65 69 66 107 108 109 10 71 72 73 4 44 24

a dp game99 , game1_1 ( zależy jakie macie ) :

112 110 111 113 81 

Nie jest z innego fora , ani nic . Sam to robiłem :) .

Jak możesz modek, ściągnij kilka % , ile tam uważasz.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie lepiej stworzyć oddzielny game dla nowych map? Dużo prościej i nie trzeba się pierdzielić z usuwaniem w indexach...

Sami sobie robicie pod górkę -.- . Stwórz folder game2 skopiuj wszystko z folderu game do game2 ,potem zmień porty usuń stare mapy i dodaj nowe.

I teraz macie oddzielny game dla nowych map..

logoopm.png

Opublikowano

Burn - można , ale to trzeba zmieniać porty , kopiować wszystko . A tutaj wejdziesz tylko w CONFIG wkleisz te ID co ja dałem i wszystkie mapy działają.

@Hmm - w sumie nie musimy , ale #map allow - tam są mapy zablokowane , a lepiej usunąć , żeby się tam nie powtórzyło ID z map allow

@Burn

Dobra ,zależy kto jak chce . Ja zrobiłem tak , i mi śmiga wszystko , nie mam problemów . A do Game zmieszczą mi się jeszcze ok.10 mapek.

@Edit

@Burn

Nie wiem czy zauważyłeś , ale w 1 game mieści się 33 mapki . W głównym ' game ' jest 23 . jeszcze 10 się zmieści.

w game99 -jest 5 mapek , zmieści Ci się jeszcze 28. A wątpię , że ktoś wgra sobie 40 mapek...

@Dobra, to jak mu zabraknie to wtedy zrobi sobie nowe game . Ty masz inaczej, ja robię tak i gitara.

Opublikowano

A potem co zrobisz jak będziesz miał dodać przykładowo następne mapki? Game i game99 będą przepchane więc tak czy siak musicie potem zrobić game2 ,a teraz sami sobie robicie pod górkę :)

logoopm.png

Opublikowano

@Top

Dzięki za TuTka globasek napewno się przyda :)

@Offtop

`Burn.™ jeśli uważasz że znasz lepszy sposób to zrób o tym tutorial, bo ja jako laik nie orientuje się w tym co piszesz.

Wiadro Bluba Rura Blant

(̅__(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅i̲̅h̲̅u̲̅a̲̅n̲̅ a̲̅ ̅_̅_̅((()ڪ

Opublikowano

#map allow - to można usunąć bo za nic to nie odpowiada o ile się dobrze orientuje :) co do tutka całkiem przydatny dla nowych mi się nie przyda bo mam inną strukturę plików niż standardowe sf 2010 :)

Opublikowano

Burn - można , ale to trzeba zmieniać porty , kopiować wszystko . A tutaj wejdziesz tylko w CONFIG wkleisz te ID co ja dałem i wszystkie mapy działają.

@Hmm - w sumie nie musimy , ale #map allow - tam są mapy zablokowane , a lepiej usunąć , żeby się tam nie powtórzyło ID z map allow

@Burn

Dobra ,zależy kto jak chce . Ja zrobiłem tak , i mi śmiga wszystko , nie mam problemów . A do Game zmieszczą mi się jeszcze ok.10 mapek.

@Edit

@Burn

Nie wiem czy zauważyłeś , ale w 1 game mieści się 33 mapki . W głównym ' game ' jest 23 . jeszcze 10 się zmieści.

w game99 -jest 5 mapek , zmieści Ci się jeszcze 28. A wątpię , że ktoś wgra sobie 40 mapek...

No ja mam już 3 game'y przepchane nowymi mapkami więc nie gadaj ,że ktoś może sobie nie wgrać : >

logoopm.png

Opublikowano

tzn. #map_allow blokuje mapy, btw. tam są mapy, kórych np. nie chce ktoś używać . Czyli jest nie ważne tak bardzo :) .

F5

@Down

no to mówię , że to można usunąć ale można zostawić puste,omg.

Opublikowano

tzn. #map_allow blokuje mapy, btw. tam są mapy, kórych np. nie chce ktoś używać . Czyli jest nie ważne tak bardzo :) .

F5

Pierdolisz waćpan. #map_allow może równie dobrze nie być, bo game pomija linijki z # na początku. To jest tak zwany komentarz.

Opublikowano

Dzieki wielkie oczywicie 5+.

Dzięki temu tutkowi mozna mniedzy innymi obugować Sluby i Wojny na 2010sf :)

Taka malutka podpowiedz :)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

dzięki temu tutkowi odbugujesz część map a cześć zbugujesz

Taka malutka podpowiedz ;-)

Opublikowano
Wyświetl postUżytkownik Cracovias94 dnia 22 lipiec 2011 - 23:48 napisał

dzięki temu tutkowi odbugujesz część map a cześć zbugujesz

Taka malutka podpowiedz ;-)

co Ci się buguje? jakie mapki ? jak nie umiesz nawet tego zrobić to masz problem ;|

Opublikowano

co Ci się buguje? jakie mapki ? jak nie umiesz nawet tego zrobić to masz problem ;|

Sprawdź wszystkie mapy " co do jednej" a potem się udzielaj .

Opublikowano

Według mnie wszystko ładnie wytłumaczone, a napisane tak, że każdy zrozumie + estetyczność. Dodaję do spisu i zostawiam plusa.

EXPmIpC.gif

Opublikowano
Wyświetl postUżytkownik globasek dnia 23 lipiec 2011 - 01:02 napisał

Sprawdź wszystkie mapy " co do jednej" a potem się udzielaj .

nom akurat wszystko sprawdziłem , wszystkie podstawowe mapy, które na 100% działają , były testowane u mnie , sprawdziłem je i ładnie działały, a jak nie umiesz nawet takiej prostej rzeczy zrobić to lepiej POĆWICZ ..

@dzięki daronian , nie pomyślałem nawet o tym , żeby to dodać do spisu ;]

Opublikowano

ziemia gildii to nie od tego . Ziemie gildii masz w m1 , to musisz w Navicat zmieniać i ustawiać .. a tutaj m1 odbugowane , więc tylko w Navi.

Opublikowano

nom akurat wszystko sprawdziłem , wszystkie podstawowe mapy, które na 100% działają , były testowane u mnie , sprawdziłem je i ładnie działały, a jak nie umiesz nawet takiej prostej rzeczy zrobić to lepiej POĆWICZ ..

@dzięki daronian , nie pomyślałem nawet o tym , żeby to dodać do spisu ;]

Widocznie nie sprawdziłeś wszystkiego ...

ziemia gildii to nie od tego . Ziemie gildii masz w m1 , to musisz w Navicat zmieniać i ustawiać .. a tutaj m1 odbugowane , więc tylko w Navi.

Mu chodzi o m3 (ziemie gildii)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...