Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp się przegrzewa + zdjęcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Prawdopodobnie przegrzewa mi się komputer ;/ Teraz tydzien mnie nie bylo i przyjechałem i dalej mi się wyłącza po jakichś 20minutach, jak więcej programów mam odpalonych albo gram w cos... Kompa mam dość dobrego więc nie musze zmniejszać wymagań ani nic... Przedtem wszystko śmigało... Wiecie o co może chodzić? Dzisiaj bardzo dokładnie odkurzyłem komputer... Sprawdzałem przy użytkowaniu czy jakaś cześć komputera jest gorąca i jedna jest strasznie gorąca juz po 5minutach uzytkowania... Czy komputer wyłącza się od niej?

Oto fota: (Chodzi mi o tą część pod wiatrakiem, gdzie jest naklejone GIGABYTE czarnymi literami)

http://bayimg.com/FAJBmAAdD

Opublikowano (edytowane)

Wątpię by miał się wyłączać od przegrzania czegoś prócz zasilacza. Mój procesor miał na starym komputerze ok. 89°C po 2 godzinach gry i nic się nie działo mimo, że od bodajże 95°C zaczyna się topić. Jeśli przegrzewa Ci się zasilacz to wtedy komputer może się wyłączyć.

Edytowane przez KozakMaslak

qsHVsoT.png

Opublikowano

Wątpię, że od tego. Jak już to coś Ci robi zwarcie lub procek się przegrzewa. Jak robiłeś overlocking procka to ustaw na domyślny, lub restet kompa rób czyli , odłącz kabel zasilający potem wyciągnij baterie która jest w płycie głównej, czekaj z minutkę wpierdziel bateryjkę w swoje miejsce podłącz zasilacz i zobacz.

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Wątpię, że od tego. Jak już to coś Ci robi zwarcie lub procek się przegrzewa. Jak robiłeś overlocking procka to ustaw na domyślny, lub restet kompa rób czyli , odłącz kabel zasilający potem wyciągnij baterie która jest w płycie głównej, czekaj z minutkę wpierdziel bateryjkę w swoje miejsce podłącz zasilacz i zobacz.

A jak schłodzić procek czy coś? Ja w lutym wszystkie części miałem wymieniane.... W ogole jak ustawic na domyslne... Gdzie? i jak te baterie wyglądają bo ja nie ogarniam ;p

Opublikowano

Mostek pólnocny Ci się grzeje.Od tego raczej nic nie powinno się dziać.Zmień paste na procku i sprawdź w speedfanie czy nie masz wiatraczków przyciszonych xDEwentualnie otwórz obudowe i niech stoi^^ B)

Opublikowano

A tu screen z jakąś temperaturą o.O

http://bayimg.com/hAjbFAaDd

Więc coś mam jeszcze vwam pokazać/? I mam tylko kupić tą pastę na procesor i posmarowac? Jak to sie nazywa i ile kosztuje? Na innym forum napisali ze wiatraczek na mostek kupic, w ogole pomoze cos to? i czy dam rade sam zalozyc ten wiatraczek?