Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem linuxa, a dokładnie ubuntu 11.04. I tutaj mam jedno pytanie. Jak mogę zainstalować minecrafrata, uruchomić. Nie chodzi mi o orginał tylko pirata. Prsoszę o szybką odpowiedz.

x

Opublikowano

Myślałem, że na linuxie jest troche inaczej. Szukałem na necie ale nie mogę znależć. A żebym nie pisał oddzielnego działu to jescze drugie pytanie. Jak postawić serwer na linuxie tak zeby to było jak serwer dedykowany.

x

Opublikowano

Wpisz w google "minecraft anjocaido" i w pierwszym wyniku masz minecrafta na wszystkie platformy.

Pamietaj, by wlaczyc musisz mu nadac prawo do uruchamiania sie (we wlasciwosciach)

Jak postawić serwer na linuxie tak zeby to było jak serwer dedykowany.
a serwer dedykowany to czym sie rozni od normalnego komputera? (mowie o systemie :P)

bez linków zewn.

Opublikowano

hehe ale mi chodz jak go wlaczyc bo mnie troche denerwuje przez hamachi. A co do minecrafta to wpisalem pobralem i nadal cos nie dziala. Mógłbyś wysłać mi dokładny odnośnik z piratem dla ubuntu.

x

Opublikowano

niestety zakaz piracenia jest czy coś ale powiem ci jedno zmień sys na wina i będzie śmigało linux za dużo ram zżera

Opublikowano

niestety zakaz piracenia jest czy coś ale powiem ci jedno zmień sys na wina i będzie śmigało linux za dużo ram zżera

hahahahahah, chyba coś ci sie pomylilo xD xD

sorry za offtop ale nie wytrzymalem ;DD

bez linków zewn.

Opublikowano (edytowane)

czekaj daj mi czas do jutra zadzwonie do taty żeby to w pracy sprawdził i jutro jak będzie w domu to mi powie i wyśle ci na pw

Edytowane przez WhiteSolder
Opublikowano

heh, pliku exe nie odpalisz na linuxie bez uzywania wine i innych tego typu emulatorow :P

Ale minecraft jest dostepny na linuxa, podalem ci gdzie go pobierzesz. Po rozpakowaniu w foderze linux powinien siedziec. Pamietaj o nadaniu mu praw do uruchamiania sie jak pracujesz na ubuntu

bez linków zewn.