Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Itemki

najs44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam do was pytanie, postawilem sobie serwer mc, gdzie gram z kolegami, i teraz mam pytanie do was, chodzi mi o to czy jest mozliowsci zebym sobie mogl dawac itemki. zeby nikt inny nie widzial ? :) licze na szybka odp.

Nie zbieram niczego,ani + ani -, wole zebys to wlasnie Ty kliknął w ten link PAJACYK . Jezeli jestem w stanie komuś pomoc to pomogę

Opublikowano

Witam pewnie że mozesz dawac sobie itemki tak aby nikt nie widział poprzez komendy ;D

Myślę że pomoglem i licze na +

Tutaj masz wszystkie komendy:

help or - pokazuje listę komend na serwerze

kick <player> - wyrzuca gracza z serwera

ban <player> - banuje gracza

pardon <player> - odbanowanie wcześniej zbanowanego gracza

ban-ip <ip> - banuje dane IP

pardon-ip <ip> - odbanowanie danego IP

op <player> - zmienia gracza w OP

deop <player> - usuwa z gracza status OP

tp <player1> <player2> - przenosi <player1> do tej samej lokalizacji co <player2>

give <player> <id> [num] - daje graczowi przedmiot

tell <player> <message> - wysyła prywatną wiadomość do gracza

stop - zatrzymuje serwer

save-all - forces a server-wide level save

save-off - wyłącza zapisywanie terenu

save-on - włącza zapisywanie terenu

list - lista aktualnie połączonych graczy

say <message> - wysyła wiadomość do wszystkich graczy

Uwaga niewiem cy ty wiesz jak wpisuje sie komendy:

np.

/Give nick idgracza idprzedmiotu

Mogę jeszcze podesłac obrazek z lista obrazkow i ich id niezbednym do wpisywania komend na dawanie przedmiotow:

itemslistv.png

Opublikowano

Jak masz admina na serwie to tak.

Czyli /give <nick> <id> <ilość>

Jesli dobrze rozumiem pytanie.

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

ale o to chodzi ze jak daje sobie np. /give nick 35 50 to kazdy to widzi... i w tym jest problem, serwer nie dziala na bukittcie

Nie zbieram niczego,ani + ani -, wole zebys to wlasnie Ty kliknął w ten link PAJACYK . Jezeli jestem w stanie komuś pomoc to pomogę

Opublikowano

Wiem ze gdzes w plikach zmienia sie cos aby to sie nie wyswietlalo ale zapomnialem gdzie xD

Daj + chociaż za fatyge ;D

Opublikowano

daje sobie itemki komenda /give nick <id> <ilosc> ale wszyscy widza to, i ktos mowil mi ze mozna to wylaczyc w plikach od serwera ...

Opublikowano

daje sobie itemki komenda /give nick <id> <ilosc> ale wszyscy widza to, i ktos mowil mi ze mozna to wylaczyc w plikach od serwera ...

wlasnie npisalem wyzej xD sprobuje zaraz ci na to odppowiedziec

Opublikowano

Czekam na odpowiedz ;)

Opublikowano

jesli twoi koledzy maja op'a/admina tez na servie zawsze beda widzec ze sobie cos dajesz lecz jesli nie maja spraw sobie commandbooka i wtedy mozna robic tak /i [rzecz] [ilosc] (nie trzeba nicku wpisywac bo robisz to dla Sb i np mozesz dac sobie 64 kilofy diamendtowe w jednym staku nie osobno a potem rozdzielac :)

Opublikowano

A niema takiej mozliwosci, zeby oni mieli op'a i niewidzieli ? ;>

Zainstaluj moda TooManyItems i tym modem dawaj sobie itemy ;)

Ale kazdy i tak to widzi ;)

Opublikowano

A pamietasz moze skad sciagales pliki serwerowe to wtedy bedzie mi latwiej xD

jak sie da to podeslij w zalaczniku ;p

Opublikowano

Pliki z minecraft.net sa to czyste pliki serwerowe ;)

Opublikowano

@2xup nie ma takiej mozliwosci oni maja opa to widza to i tyle mysle ze temat wyjasniony

jeszcze nie wyjasniony bedziemu tu siedziec az sie uda ;p

a ja czekam na linka lub te pliki serwerowe ktore masz

Opublikowano

@up tak jak mowilem z minecraft.net

Opublikowano

@up tak jak mowilem z minecraft.net

ok widzialem juz chwilka i moze cos juz mi sie uda ;D

Opublikowano

Hmm jakiego bukkita polecacie na wersje 1.7.3 ? Tylko zeby nie mial zadnych reklam, niczego :P dajcie linka jak mozecie ;>

Opublikowano

@up

Bukkit nigdy nie miał reklam -,- :P.

łap

http://ci.bukkit.org/job/dev-CraftBukkit/1000/

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

Zaraz wam dam znac ;)

Ogolnie to i tak widza :P ale dobra dzieki za bukkita i wydaje mi sie ze temat do zamkniecia ;) dziekuje za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...