Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System Ulepszeń

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak zrobić bo mi coś nie działa.

Znaczy ulepszam mieczyk na 1lv u kowala działa bodzie tak samo.

Metal już nie ale mi się zdaję że muszę wgl go ustawić.

Aby Tylko u surki się ulepszało bodziami i metalami

Surka ulepsza normalnie ale bodzio już nie działa na te itemy

Jak to naprawić ?

Tak samo kowal + bodzio metal ?

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Jak to naprawić ?

W item proto clientowym ustawiasz też system ulepszeń, nie tylko w bazie. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale po ustawieniu też w cliencie metalem powinno też normalnie dać się ulepszać, a tak wgl to niezły odkop :P

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Dobry oraz ładnie opisany poradnik, łap +.

Jak to naprawić ?

To masz coś z Item_Proto, musisz zobaczyć czy czegoś tam nie zmieniałeś.

Opublikowano

Odkop odkopem liczy sie ze tutej jako jedyny wszystko opisuje w jednym a nie 5tutkow i opisane w nich co innego tez z dziedziny ulepszenia...

Bo niby do 499 to ulepszenie u kowala to jak dodac do tego bodzio i metal?

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

• 2 lata później...
Opublikowano

System Ulepszeń !

Jak poprawnie stworzyć swój własny system ulepszeń !

Tematów pokazujących jak ulepszyć dany przedmiot na pewno znaleźć możemy tutaj wiele, jednak z własnego doświadczenia wiem iż ciężko tutaj o konkretny temat pokazujący krok po kroku jak stworzyć swój własny system ulepszeń . Dlatego właśnie postaram się wam to nieco przybliżyć w oparciu o własne doświadczenie oraz to co udało mi się znaleźć w internecie.

Jak ustawić ulepszanie przedmiotu

1. Na początek uruchamiamy Navicat bądź inny program na którym pracujemy (phpmy admin itp.).

2. Wchodzimy w tabelę player -> item_proto

3. Znajdujemy przedmiot który chcemy ulepszyć na jakiś inny np. ja wybiorę jedną z nowych broni tj. Miecz Pytona (7269)

4. W tabeli Item Proto jeśli chodzi o system ulepszania liczą się dla nas 2 tableki : refined_vnum oraz refine_set

* refined_vnum - tutaj podajemy ID przedmiotu na który ma się ulepszać nasz Miecz Pytana

* refine_set - tutaj podajemy ID systemu ulepszaczy (opisane niżej).

5. Przykładowo jeśli w refined_vnum wpiszę 8090 (U mnie jest to Miecz Czarnej Magii) to Miecz Pytano ulepszy się na Miecz Czarnej Magii.

6. Aby ustawienia weszły w życie wystarczy w grze wpisać " /reload " nie trzeba restartować serwera.

Jak ustawić ulepszacze przedmiotu

1. Na początek uruchamiamy Navicat bądź inny program na którym pracujemy (phpmy admin itp.).

2. Wchodzimy w tabelę player -> refine_proto

* refine_proto - tutaj znajdują się systemy ulepszaczy

3. Tworzymy nową linijkę bądź wykorzystujemy jedną z niewykorzystanych jak np. u mnie 503

4. Mamy tutaj następujące tabele które nas interesują : vnum0, count0. vnum1, count1, vnum2, count2. vnum3, count3, vnum4, count4, cost

* vnum0 - ID pierwszego ulepszacza który ma być wymagany do ulepszenia przedmiotu

* count0 - Ilość ile tego pierwszego ulepszacza ma być (np. 10 (zakładając że ulepszaczem jest kryształ) to 10x Kryształ.

- I tak dalej z vnum1, count1, vnum2, count2 itp...

* cost - ile Yang potrzebnych jest do ulepszenia przedmiotu.

-- Przykładowo mój system ulepszaczy :

502	30203	5	27992	10	27993	10	27994	10	0	0	120000	0	0	50

Po dodaniu wygląda on tak :

obrazwfj.jpg

5. Teraz wystarczy otworzyć tabelę item_proto wyszukać przedmiot do którego chcemy dodać ulepszacze (wymagane do ulepszenia go na inny przedmiot),a następnie tabelce "refine_set" wpisujemy ID naszego systemu ulepszaczy w moim przypadku jest to 502.

Jak ustawić % na ulepszenie przedmiotu

3. Odszukujemy ID ulepszacza który używamy do ulepszenia danego przedmiotu i którego % ulepszeń chcemy zwiększyć bądź zmniejszyć

4. W ostatniej tabelce tj. "prob" ustawiamy liczbę odpowiadającą % ulepszenia naszego przedmiotu.

- np. 100 = 100% na ulepszenie przedmiotu który ma w refine_set ID tego systemu ulepszeń.

Po tym wszystkim wchodzimy do gry i wpisujemy :

/reload

Dodatkowe info :

- Aby zmienić ulepszacze danego przedmiotu wystarczy zmienić ID w refine_set oraz wpisać powyższą komendę.

- Pamiętajcie aby poprawnie wpisywać ID i 2x sprawdzić zanim coś zrobimy.

- ID Systemu ulepszania od 1-499 robi się u kowala,za pomocą zwojów/metali

- ID Systemu ulepszania 500+ ulepsza się u Seon-P..

Pomogłem ? Doceń moją pracę i daj + smile.gif Koles JEstes Mistrzem 

Jestes Mistrzem nie moglem tego nigdzie znalesc dziekuje ci za tak pieknie opisany poradnik Lap Like 

Oby wiecej takich poradnikow dla zielonych Pozdro oby tak dalej. (:

Jestes Mistrzem nie moglem tego nigdzie znalesc dziekuje ci za tak pieknie opisany poradnik Lap Like 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

System Ulepszeń !

Jak poprawnie stworzyć swój własny system ulepszeń !

Tematów pokazujących jak ulepszyć dany przedmiot na pewno znaleźć możemy tutaj wiele, jednak z własnego doświadczenia wiem iż ciężko tutaj o konkretny temat pokazujący krok po kroku jak stworzyć swój własny system ulepszeń . Dlatego właśnie postaram się wam to nieco przybliżyć w oparciu o własne doświadczenie oraz to co udało mi się znaleźć w internecie.

Jak ustawić ulepszanie przedmiotu

2. Wchodzimy w tabelę player -> item_proto

3. Znajdujemy przedmiot który chcemy ulepszyć na jakiś inny np. ja wybiorę jedną z nowych broni tj. Miecz Pytona (7269)

4. W tabeli Item Proto jeśli chodzi o system ulepszania liczą się dla nas 2 tableki : refined_vnum oraz refine_set

* refined_vnum - tutaj podajemy ID przedmiotu na który ma się ulepszać nasz Miecz Pytana

* refine_set - tutaj podajemy ID systemu ulepszaczy (opisane niżej).

5. Przykładowo jeśli w refined_vnum wpiszę 8090 (U mnie jest to Miecz Czarnej Magii) to Miecz Pytano ulepszy się na Miecz Czarnej Magii.

6. Aby ustawienia weszły w życie wystarczy w grze wpisać " /reload " nie trzeba restartować serwera.

Jak ustawić ulepszacze przedmiotu

3. Tworzymy nową linijkę bądź wykorzystujemy jedną z niewykorzystanych jak np. u mnie 503

4. Mamy tutaj następujące tabele które nas interesują : vnum0, count0. vnum1, count1, vnum2, count2. vnum3, count3, vnum4, count4, cost

* vnum0 - ID pierwszego ulepszacza który ma być wymagany do ulepszenia przedmiotu

* count0 - Ilość ile tego pierwszego ulepszacza ma być (np. 10 (zakładając że ulepszaczem jest kryształ) to 10x Kryształ.

- I tak dalej z vnum1, count1, vnum2, count2 itp...

* cost - ile Yang potrzebnych jest do ulepszenia przedmiotu.

-- Przykładowo mój system ulepszaczy :

502	30203	5	27992	10	27993	10	27994	10	0	0	120000	0	0	50

Po dodaniu wygląda on tak :

obrazwfj.jpg

5. Teraz wystarczy otworzyć tabelę item_proto wyszukać przedmiot do którego chcemy dodać ulepszacze (wymagane do ulepszenia go na inny przedmiot),a następnie tabelce "refine_set" wpisujemy ID naszego systemu ulepszaczy w moim przypadku jest to 502.

Jak ustawić % na ulepszenie przedmiotu

3. Odszukujemy ID ulepszacza który używamy do ulepszenia danego przedmiotu i którego % ulepszeń chcemy zwiększyć bądź zmniejszyć

4. W ostatniej tabelce tj. "prob" ustawiamy liczbę odpowiadającą % ulepszenia naszego przedmiotu.

- np. 100 = 100% na ulepszenie przedmiotu który ma w refine_set ID tego systemu ulepszeń.

Po tym wszystkim wchodzimy do gry i wpisujemy :

/reload

Dodatkowe info :

- Aby zmienić ulepszacze danego przedmiotu wystarczy zmienić ID w refine_set oraz wpisać powyższą komendę.

- Pamiętajcie aby poprawnie wpisywać ID i 2x sprawdzić zanim coś zrobimy.

- ID Systemu ulepszania od 1-499 robi się u kowala,za pomocą zwojów/metali

- ID Systemu ulepszania 500+ ulepsza się u Seon-P..

Pomogłem ? Doceń moją pracę i daj + smile.gif Koles JEstes Mistrzem 

@1361622928-U485574.pngkami42

92c02d64971e.jpg

Ostatnio aktywny 22 lis 2015 21:22 - więcej jego poradników nie będzie a jego like spływa xD

10f6fl5.jpg

100 | 200 | 300 | 400 | 500 | 1000 | 2000 | 5000

Jeśli odpowiadasz na mój post, zacytuj go oraz oznacz mnie.

Planujesz do mnie napisać? Zapraszam na profil ;)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

@up 

Osobiscie uwazam, ze wiele jest ciekawych poradnikow na stronach odleglych o 4 lata wzwyz, ktore sa warte odswiezenia (w sumie moze lepiej nie?)

Ale ten temat akurat na to nie zaslugiwal. xD

Prace nad pierwszym, solowym serwerem rozpoczete zostana dnia ------ :

- Kompletowanie pomysłu - 71%

- Serwer : * Strona clienta - 2% * Strona serwera - 5%

- Strona - 0%

- Forum - 0%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...