Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zależy co rozumiesz pod słowiem obejść , nie chce mi się tam rejestrować ALE jeśli dane które sa od strony klienta nie są filtrowane po stronie serwera to można. poczytaj o sql incjection, xss ;)

Opublikowano

Obejść się nie da, serwer filtruje dane, a nawet jeżeli by tego nie robił to cokolwiek wyślesz i tak masz identyczne szanse, jak byś po prostu wybrał poprawnie liczbę, bo najpierw odbierana jest liczba, a potem dopiero losowana do porównania.

Jeżeli dobrze poszukasz, na forum gry jest opisany sposób, jak zarobić na tej opcji, wg większości działa, choć statystyka loterii jest na minus (czyli większość wtopiła).

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

lol ? jeżeli skrypt jest źle napisany i podatny na ataki to wprowadzając złe dane może spowodować że za każdym razem będzie wygrywać albo np jeśli zła liczba to nic nie zabierze a jeśli poprawna to wygrywasz, dodatkowo nawet jeśli fomularz jest zbudowany na select czyli masz do wyboru liczby to ŻADNE zabezpieczenie , po 1 możesz wysłać dane na stronę jakie tylko chcesz (wykorzystujac biblioteke CURL) po 2 są dodatki do przeglądarek (web developer) np która wszystkie rodzaje pól z formularza zamienia na typ INPUT -> możesz wpisać dowolne dane i je wysłać

Opublikowano

To jest losowanie, jakikolwiek dane wyślesz, podmienisz co Ci to da ?

Dajmy na to, nie ma warunku, który sprawdza czy liczba jest od 0 do 5

Jestem pro hack0r i wysyłam sobie 6 !

Skrypt przyjmuje liczbę następnie php sobie losuje od 0 do 5

wylosowało np. 3

6 != 3

Wybierzemy sobie znaczki, bo nie ma warunki np. abc

abc != 3

Tracimy.

Więc wytłumacz mi, co w tym przypadku da nam podmienienie liczby, nawet bez jakichkolwiek zabezpieczeń ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• Dodaj nową pozycję...