Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna - temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam !

Posiadam karte graficzna NVidia GeForce 8600 GTS z pasywnym chlodzeniem i nie wiem czy mam odpowiednia temperature tej karty, po np godzinie siedzenia np na przegladarce karta ma 70-76 stopni, po wlaczeniu i pograniu godziny w World Of Warcraft , battlefielda bad company 2 itp karta wyciaga nawet 97 stopni z tego co zauwazylem, moze nawet sie bardziej rozgrzewa, wolalem nie probowac, i tu takie pytanie czy mi sie nie zjara karta ?

po 1 odpowiedzi chyba sie nie przekonam ;p potrzebuje twardych dowodow poniewaz boje sie oswoj sprzet nie jest on jakis kosmiczny ale zawsze jest ;)

dziekuje za wszystko odpowiedzi, oczywyscie nagrodze kazda sensowna na temat ;)

Edytowane przez Arkanus

ZBIERAM --- =)

Opublikowano

No ja bym się bał jakby moja tyle łapała a mam 8800gt xDPoprostu kup sobie wiatraczek albo dwa i zamontuj na tym chlodzeniu i bedzie gites

Opublikowano

5670 nie jest zła.Tempertatury ma małe.W tej cenie wydajnościowo lepsza jest HD4850 ale ona lubi się przegrzać.Jak masz kase i dobry zasilacz to ją bierz:D

Opublikowano

Moglbym wiedziec czego tamta karta ktora podales jest lepsza ? chce wiedziec pod jakim katem mam wybierac karty nastepnym razem ;d

ZBIERAM --- =)

Opublikowano (edytowane)
gggl.pngDlatego.Jak widzisz ma wiecej pkt w 3dmark, co się z tym wiąże jest lepsza wydajnościowo:) Edytowane przez Cheatek
Opublikowano (edytowane)

Niemam grafiki , ktora dolaczyles , pisze tylko "dolaczona grafika" ;p o co chodzi z tym 3dmark ? co to jest ? ;) wypytam sie juz o wsyzstko xD

na zasilaczu pisze ze mam 135W ! o.O to normalne ? xD na jakim zasilaczy by chodzila ta co podales a na jakim ten 5670 ktory ja podalem ? :)

Edytowane przez Arkanus

ZBIERAM --- =)

Opublikowano

ha 97 stopni to przy mojej norma przy gierkach a mam geforce 8800 gt i max mialem 117 :) dalej komp już nie daje rady i pada :) tak wiem, że go męczę :)

i Cheatek nie ma się czego bać naprawdę :)

Wgrach na mojej karcie to około 105 - 110 stopni :)

1375207970-U250359.png

Opublikowano (edytowane)

no nieee wcale jak karta graficzna mu nakurwia 100stopni to przeciez nic takiego rotfl.

w sumie grafa i tak chyba chujowa to jak ci padnie to se kupisz nowa

EDIT: moja pomyłka, chłodzenie pasywne to sam radiator, coś mi sie pojebało.

dokup sobie jakis wentylatorek i zamontuj na rym radiatorze

Edytowane przez dordo27
Opublikowano

Sam mam GTX`a 550ti ( więcej nie będę mówić... ) i norma na takich kartach to o ile pamiętam 75 - 95 stopni... radze ci dokupić 1 wentylator i dać go od dołu karty. Zasilacz masz dobry, nie ma go na czarnej liście. Jakim programem sprawdzasz temperature? bo na moim pokazywało przy włączeniu gry "minecraft" 100 stopni ( Everest home premium ) na GF 7600 GS ( karta graficzna moze być tam zasilana chomikiem... )

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Sam mam GTX`a 550ti ( więcej nie będę mówić... ) i norma na takich kartach to o ile pamiętam 75 - 95 stopni... radze ci dokupić 1 wentylator i dać go od dołu karty. Zasilacz masz dobry, nie ma go na czarnej liście. Jakim programem sprawdzasz temperature? bo na moim pokazywało przy włączeniu gry "minecraft" 100 stopni ( Everest home premium ) na GF 7600 GS ( karta graficzna moze być tam zasilana chomikiem... )

mam te sama karte ;o a temp. raczej 80 mi nie przekracza

Opublikowano

To ciekawe jaką masz tą "czarną listę".

Ten zasilacz jest jednym z największych badziewi w historii : d

@top

Dokup wentylatorek / zmień chłodzenie i spokój.. Po co jeszcze drążyć ten temat?

EMPTY :C

Opublikowano

Okej to temat do zamkniecia dzieki za wszystko , kazdego oczywiscie nagrodze +/- i 5*

Co do tego czym sprawdzam temp to jest to program "SpeedFan"

ZBIERAM --- =)

Opublikowano

speedfan jakis dziwny jest, ja sprawdzam aida 64 i tez ci polecam bardziej przejrzysty

Opublikowano

97 stopni ? ojajebe o.O

Czytałem ostatnio gdziś ,że na jakiś zawodach w grach czy coś takiego właśnie karty też się strasznie grzały to chłodzili ciekłym azotem xDD

Opublikowano

Moze ktos juz o tym napisal ale nie chcialo sie mi czytac xD ja tez mam 8600 gts i tam jest taki kabelek ktory powinno sie podlaczyc do zasilania, on jest bodajrze od chlodzenia ale nie pamietam (nie ma mnie w chacie to nie moge sprawdzic xD z fona pisze) :D

pasekg.png

Mój prawidłowy nick to: SniQ, ale jest zajęty :/

私は日本が大好きです

Zbieram

add.png ;D

beznazwy14b.png

-_-

!!! I HATE METIN 2 !!!

-_-

pasekg.png