Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przekleństwa

p4w6i4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro słowo kurwa,spierdalaj itd.. są przekleństwami no to kurwa w jakim statucie jest to zapisane do h...?Równie każde inne słowo może być takie...

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

to to juz kwestia glebokiej filozofii ;d nie bede sie tutaj o tym rozpisywal

Opublikowano

Pojebane to jest kurwa i huj że się przyjęło... I tak nie ma takiego człowieka na świecie który nigdy nie przeklął to jest po prostu nie możliwe...

Opublikowano

Kurwa to jest takie kurwa słowo co kurwa Polacy kurwa używają bardzo kurwaaa często

A wiecie że mać to dawniej było słowo matka więc kurwa mać to znaczy "kurwa matka"

Bardzo ciekawy materiał z neta :D

W oparciu o wykład profesora Jana Dżemika:

Kiedy się człowiek potknie albo skaleczy woła O kurwa!. To cudowne lapidarne słowo wyraża jakże wiele uczuć począwszy od zafascynowania, rozczarowania, poprzez zdziwienie, fascynację, a na radości i satysfakcji kończąc.

Kurwa pochodzi z łaciny od słowa curva, czyli krzywa. Pierwotnie w języku polskim słowo kurwa oznacza kobietę lekkich obyczajów, czyli po prostu dziwkę. Dziś kurwa stosujemy i w tym kontekście, ale mnogość innych znaczeń przykrywa całkowicie to jedno. Można z powodzeniem stwierdzić, że kurwa jest najczęściej używanym przez Polaków słowem.

634534203295449218.png
Opublikowano

no to se przeklinaj w czym problem? :D

Problem w tym że starzy się plują ... Już nie mówię jak coś kurwa w szkole powiesz ... Na w-fie powiedziałem przez przypadek ( z przezwyczajenia :D) i kółeczko dodatkowe ...

Opublikowano

Problem w tym że starzy się plują ... Już nie mówię jak coś kurwa w szkole powiesz ... Na w-fie powiedziałem przez przypadek ( z przezwyczajenia :D) i kółeczko dodatkowe ...

Przyjebany nauczyciel :O Ja raz mojemu odpowiedziałem "a chuj ci w dupe" jak mi dał 1 na półrocze i nic mi nie zrobił :O

Poza tym jak chcesz w domu przeklinać to zacznij a jak mama albo tata zaczną się kłócić to udawaj super wkurwionego i zacznij na nich jape drzyć :D

@Down

Nie jestem tylko jak miałem z 4 WF na tydzień 3 na ostatniej lekcji to tak wyszło ..

Opublikowano

Przyjebany nauczyciel :O Ja raz mojemu odpowiedziałem "a chuj ci w dupe" jak mi dał 1 na półrocze i nic mi nie zrobił :O

Poza tym jak chcesz w domu przeklinać to zacznij a jak mama albo tata zaczną się kłócić to udawaj super wkurwionego i zacznij na nich jape drzyć :D

No ale ty to jestes tlusty :P

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Evonis:Ninja95PL

Opublikowano

Tego nie zmienisz. Tak jak przypomniał mi się fragment z matrixa gdy przy jedzeniu koleś zaczyna rozmyślać dlaczego kurczak to kurczak a nie kaszanka :D

Opublikowano

A wiecie, że Kutas to był wielki pas w średniowieczu ?

tak

nawet cos tam było z pana tadeusza "opleciony złotym kutasem"

Opublikowano

To sa staropolskie obyczaje.

Nie zmienimy tego,ludzie starszego pokolenia uznawaja to za bluznierstwo i koniec,nie mamy nic do gadania.

sstwc.jpg

Opublikowano

Jacyś koksy ;).Gdybym mógł to zmienił bym ten pojebany system... .Można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...