Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Serwer dedykowany mt2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, mam pliki serwerowe arymana te najnowsze które wystawił na tym forum(2010). pierwszy raz zakładam serwer dla wszystkich bez znaczenia(dedyka) wcześniej miałem na hamachi teraz niestety zmieniłem net na limitowanego i mam takie pytanie odnośnie zrobienia go na jakimś hostingu no np superhost ale mało ważne to tylko przykład...chce abyście mi podpowiedzieli jaką maszynę wybrać i co ma tam być gotowe już przez nich na jakim systemie ma on stać itp i jak się wgrywa pliczki na taki serwer zerwnętrzny. Czytałem już troszkę tutków odnośnie wgrywania mySQL itp to to już wiem co i jak robić(na swojej maszynie) ale nie znalazłem własnie takiej podstawy od czego totalnie zacząć(hosting jak na niego wgrać te pliki tzn jakim programem itp), wiecie nie chciał bym wykupić hostingu np za te przykładowo 300 złotych jak na początek(dla przetestowania) i wywalić je w błoto a więc prosze o jak najbardziej szczegółowe wypowiedzi..aaa i odrazu zapowiadam... nie chce postawić serwera na swojej maszynie tylko wykupić miejsce ponieważ mam niestety limitowany internet^^ z góry dziękuje za pomoc polecą +/- i 5 na pewno;P

i przepraszam za jakiekolwiek błędy ort i gramatyczne...każdemu się zdarza;]

Edytowane przez freezyy
Opublikowano

Jeśli nie wiesz jak to się robi, to lepiej się za to nie bierz naprawdę. Możesz spiepszyć all .... Popoś kogoś doświadczonego o pomoc.

ZGNkAmxlAGRj.png

salvationsygna3.png

Zbieram +

;)

Opublikowano (edytowane)

kurcze pliki serwerowe mam już zrobione clienta właśnie też już składam w całośc, nie wiem jak wystawić na hosting i tyle dlatego jak widzisz pytam się właśnie ludzi doświadczonych (chyba) żeby mi podpowiedzieli który hoster jest w miare solidny i jak wgrać te pliki nic więcej^^ a od tego chyba jest to forum żeby się dowiedzieć tego i innych rzeczy :)

Edytowane przez freezyy