Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp sie nie wlacza

Gość malutki688

Rekomendowane odpowiedzi

Gość malutki688
Opublikowano

Siema, jak wiecie kupilem kompa.Skladalem go z kumlpem i wszytko (wydaje sie byc) dobrze zlozone.Niestety wlaczajac kompa uruchamia sie (witaraki diody itp)i wylacza sie odrazu.Nie mamy nawet dostepu do biosa.Zasilacz jest dobry bo 550 prosze was o pomoc

Gość malutki688
Opublikowano

obrazu nie ma (ale nie wiemy czy to wina plyty bo jeszcze nie mielismy okazji podpiac go dokladnie) w 2 sekun dy chyba i tak by nic n ie pokazalo na monitorze.Wszytkie wiatraki itp wlaczakja sie.Jest tak ze podlaczajac kompa do proadu i wlaczajac go wylacza sie odrazu i za 10 sekund znowu sam sie wlacza i wylacza

Gość malutki688
Opublikowano

jak zainstalowac system skoro nawet do bios-a dostępu nie mam.

Opublikowano

Sprawz może RAM jest zle wpiety.

a możesz go odpalić w trybie awaryjnym ?

Jak ma odpalic w trybie awaryjnum jak nawet do biosu wejśc nie może :O

Opublikowano

Czy ty chorujesz na jakąś chorobę ?

Jak ma odpalić w trybie awaryjnym jak mu komputer się nie chce włączyć !!!!

Sprawdz płytę np u kolegi czy wszystko działa. Ale wątpię bo miałem to samo co ty, kupiłem wszystko, złożyłem i dupa. Zatarłem ścieżki na płycie...

OndteAw.png
Gość malutki688
Opublikowano

sprawdzalismy na opoczatku ram dobrze

Gość malutki688
Opublikowano

Może karta graficzna ?

intel ma zintegrowane karty graficzne....bios chyba nie potrzebuje karty graficznej.To nie jej wina

Opublikowano

intel ma zintegrowane karty graficzne....bios chyba nie potrzebuje karty graficznej.To nie jej wina

wtf? przeciez grafike kupowales oddzielnie to nie jest zintegrowana lol

rozkrec go i zobacz czy wtyczki odchodzace od zasilacza są podpietę do wszystkich podzespołów...

to wkoncu sam go skladales czy ci w sklepie to skladali? jak sam to sie nie dziwie ;d

Gość malutki688
Opublikowano

Juz wlacza sie normalnie, na tej plycie glownej trzeba dac zaislanie do procka w takim miejsciu :P

Opublikowano

Ludzie... niektórzy z Was się wypowiadają żeby tylko nabić posty. Następnym razem pisz do mnie na PW, a na pewno pomogę.

Jak występuję taki błąd to zawsze jest to wina zasilania, najczęściej Płyty Głównej.

Gość malutki688
Opublikowano

Ludzie... niektórzy z Was się wypowiadają żeby tylko nabić posty. Następnym razem pisz do mnie na PW, a na pewno pomogę.

Jak występuję taki błąd to zawsze jest to wina zasilania, najczęściej Płyty Głównej.

+ za madre gadanie, tearz mam proble innego rodzaju.Nie wiem gdzie podlaczyc speaker i 2 sprawa to to ze monitor nie iwdzi kompa( niestety moge podlaczyc sie do niego tylko za pomoca hdmi.Kolega przyniesie monitor za kilka minut sprobojemy na innym kablu go podpiac ktorego moj monitor nie posiada

Opublikowano

A mi od pewnego czasu zaczął charczeć zasilacz. Gdy włączę komputer zasilacz charczy i po 3-4 minutach przestaje, wkurza mnie to. Dzisiaj gdy robiłem coś na pulpicie nagle się zawiesił i wyskoczył blue screen po czym nastąpił restart 0_0 I niedawno raz mi się zresetował podczas gry. To zasilacz pewnie, nie ?

11hbhnt.png

Opublikowano

@ TOPIC

Jest przejsciowka przeciez z HDMI na DVI/VGA ? Sam mam taką przejściówkę.. w pudełku od karty powinieneś mieć taka przejsciowke a jak nie masz to chujowy producent :/. Ja zawsze mialem przejsciowki na VGA z HDMI jak kupowalem karty czy to od GIGABYTE , EVGA czy MSI ...

SPEAKER ? Ten sprzetowy co wydaje z siebie pikanie jak sa problemy z podzespolami ? Czy chodzi ci o glosniki ? x_x

jqeuR.png

Gość malutki688
Opublikowano

Ju wszytko dziala;D nawe w BO sobie pyknolem;p jeszcze jedna ostatnia prosba w tym temacie.Jak podlaczyc mikro zby dzialalo( z sluchawke fatalu=ity) i wspolgralo z ta plyta troche nie ogarniam jej choc bios ma fajowy;D

Opublikowano

normalnie podlaczasz ten czerwony przewód który ma pewnie mały obrazek mikrofonu do kompa i juz -.- nic sie nie instaluje do sluchawek

Gość malutki688
Opublikowano

no wlasnie w tym problem ze tak nie jest;p ta plyta ma jakies zjebane ustawienia od dzwieku.zapomnialem dopisac model ale jest to msi p67 c45 b3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...