Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[FAQ][TUT] All in one, czyli spis przydatnych informacji.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę ten poradnik ponieważ jeszcze nie dawno byłem początkującym graczem i trudno mi było znaleźć jakiś "konkretne" informacje.Zaczynamy:

1.Co zrobić na początku ?

Najpierw należy pozbierać trochę drewna(min. 20) , kamienia (min. 20) oraz zabić 3 slimy.Potem naciskamy klawisz ESC i rolując rolką szukamy crafting table,zabieramy i stawiamy.Podchodzimy do niego i znów ESC , teraz tworzymy torch (z drewna i slime) a potem furnace (piec). Później obudujemy wszystko np. dirt'em i mamy w (pół)pełni funkcjonalny domek :D

2.Do czego dążyć w grze ?

Oczywiście do nabycia dobrego ekwipunku i rozbudowy domku :D Polecam od zacząć zwiedzania terenu dookoła i zbierania miejscowych surowców, a potem zrobienia kopalni.

3.Z czego robić broń i ekwipunek ? Jaka jest najlepsza ?

W grze występują rudy które potem mozemy przetopić na sztabki,oto one ułożone od najgorszego do najmocniejszego:

• Copper (miedź)
  • Iron (żelazo)
  • Silver (srebro)
  • Gold (złoto)
  • Demonite
  • Obsidian (obsydian)
  • Meteorite (Meteoryt)
  • Hellstone (piekielny kamień)

Copper,Iron,Silver i gold możemy znaleźć w jaskiniach i wydobyć każdym kilofem.

Demonite możemy otrzymać od Eye of Cthulhu lub od Eater of Worlds , od niedawna możemy go znaleźć w małych ilościach w podziemiach.

Obsidian znajdziemy w jaskiniach przy lawie, powstaje po zetknięciu lawy z wodą, można go wydobyć tylko Demonitowym kilofem(Nightmare pickaxe) lub *złotym kilofem.

Meteorite możemy znaleźć na powierzchni i wydobyć go możemy obsydianowym kilofem lub lepszym.

Hellstone jest to najwytrzymalszy materiał w grze, występuje w piekle(underworld) (baaaardzo głęboko pod ziemią), ab po nim chodzić potrzebujemy obsidian skull innaczej zadaje nam obrażenia(jest gorący), można go wydobyć za pomocą nightmare pickaxe (demonitowy kilof)

* - nie jestem tego pewien , bądź są to plotki. W odpowiedziach piszcie czy to prawda.

Narazie tyle :/ , TY jśli jesteś początkującym graczem i czegoś nie wiesz...

Bądź! Jesteś ZAAWANSOWANYM graczem i wiesz czegu tu brakuje,

POWIEDZ a ja dodam :D

Poradnik jeszcze nie skonczony, zrobię resztę później a teraz pytajcie i komentujecie oraz szukajcie błędów (ortograficznych" tesz" )

Opublikowano (edytowane)

Przejdźmy do meritum, a mianowicie - poradnik jest do dupy i wgl jest zjebanywink.gif

"rolując rolką" to się do kurwy nazywa Scroll Lock, "(z drewna i slime)" to się kurwa nazywa Gel i wypada ze slime'ów !

"od niedawna możemy go znaleźć w małych ilościach w podziemiach" do chuja walca to się znajduje na Corrupted Area a nie w podziemiach!

I dobrze że nie jesteś kurwa pewien co do wydobywania obsidianu złotym kilofem bo to jest kurwa IMPOSSIBLE !!!

"Meteorite możemy znaleźć na powierzchni i wydobyć go możemy obsydianowym kilofem lub lepszym." - nosz do kurwy! Meteorite musi najpierw wylądować i mogłeś to kurwa dopisać, po drugie bardzo istotną sprawą dot. lądowania Meteorytu jest to, że gdy rozwalimy Shadow Orb mamy 50% szans na to że w nocy poleci meteoryt.

To była druga rzecz którą Kurwa Mać mogłeś dopisać!

Po trzecie, nie ma obsidianowego kilofalaugh.gif

"Hellstone jest to najwytrzymalszy materiał w grze" skąd ty to kurwa wziąłeś? Stara Ci to powiedziała? Powinieneś napisać że jest to "najtrudniejszy materiał do wydobycia"dry.gif

Na przyszłość jak się bierzesz za poradnik do gry o której tak naprawdę chuj wiesz, przeczytaj lub pooglądaj tuty innych userówdry.gif Zero screen'ów i zapewne będzie też zero racjonalnych odpowiedzi na temat mojego posta.

Edytowane przez wojtekch

stop1.png

pierdl szysko, fotographój tap madl!

Opublikowano (edytowane)

Co to to ma być kurwa poradnik? (napisał bym posta 1 ale mi się przeglądarka zjebała :( ) Upewnij się kurwa czym tak dokładnie można ten obsidian wdobyć *złotym? Nightmare?... A kurwa Molten to co chuj? A Meteor to można napiszesz w jakich okolicznościach... a nie na powierzchni... jak komuś jeszcze nie spadł? HellStone też tylko Nightmare?... Jak się kurwa zabierasz za poradnik to rób to DOBRZE a nie CHUJOWO! Tak jak Cados zrobił poradnik o "rzeczach które w jakiś sposób zadają obrażenia"... połowa nie dodana, połowa złe dmg... Boże zlituj się! To są przydatnie informacje na początek?! Zrobił byś SS jaką kopalnię coś o kowadle a tu co wydobyć a reszta nic? Kolorkiem wyodrębniłeś "ważne" rzeczy i myślisz, że to jest fajne...? I do kurwy nędzy i Świętej Anielki NIE MA OBSIDIANOWEGO KILOFU. Dodałbyś może trochę receptur?.. jak ktoś postawił pochodnie to może nie wie, że trzeba je do pieca? Pomyślałeś?.. "Obudowujemy to teraz wszystko dirtem" a mówiłeś coś kurwa o wydobyciu dirta? Może ktoś nie wie do chuja Pana co to dirt? Ten poradnik ma być dla NEWBIE a nie dla tych którzy grali godzinkę w Terra i ją już ogarniają i nie wierzą w te CHUJNIE które piszesz! :) Narazie to tyle.

Żegnam

#Edit i polecą mi %%? :D

Edytowane przez Bakoo
1307713087-U105081.jpg
Opublikowano

60% tych informacji jest nieprawdziwych. Meteorite ore możemy wydobyć złotym pickaxem, nightmare pickaxe, molten pickaxe... Nie ma obsydianowego!!! I żeby chodzić po meteorycie również musimy posiadać obsidian skull, aby nas nie parzył. Dodatkowo, aby meteoryt spadł na naszą krainę musimy rozwalić Shadow orb w Corruption. Narazie tyle z mojej strony, bo nie chce mi się całego pisać. Poczytaj na Wiki, a nie wprowadzaj nowych graczy w błąd.

Opublikowano (edytowane)

Pociągniemy Cię do odpowiedzialności ! ;)

Nie ma lekko :P

Edytowane przez wojtekch

stop1.png

Opublikowano (edytowane)

Nje prawda Astvill... meteoryt tak jak powiedział Maciek ląduje LOSOWO! (chociażby jak wpiszemy komende! :D)

Zgadzam się ale gdy rozwalimy Shadow Orb mamy na to większe szanse (50%);)

No kurwa ja potrafię grać w terrarię, sam bym lepszego tut'a z palcem w dupie napisał więc so sorry :)

Edytowane przez wojtekch

stop1.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...