Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

problem z blue screenem

matix212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie musi uzywac haksa :P Pojawiają ci sie takie napisy po angielsku lub po poslsku na całą stronee??

Mój kolega miał to samo miał zjeban.. cała karte :(

Radze ci sie udać do jakiegos informatyka albo coś

Opublikowano

@up, hahah do informatyka że mu blue screen wyskoczył ? o.0 HAHAHAHAHAHAHHAHA

Wiesz co, to taka przypadłość windowsa, widocznie coś mu nie pasuje, może hax, odpal bez niego i powiedz czy działaczy :D

DAJ

delete.png

Opublikowano

BlueScreen jest wynikiem jakiegoś błędu systemu, czy czegoś tam :P

Wyczyśc kompa, zrób format, lub przeskanuj poprostu...

Często też się tak zdarza, z powodu przegrzania procesora/karty graficznej, tak jak w moim przypadku :/

pomogło jedynie to, że postawiłem wiatraczek przy kompie ;]

@miichx

czemu ma nie iść do informatyka ?

dobrze to zrobi Jego komputerowi...

Opublikowano

moj kompa ma dookola drewno ;D takie mam biurko a za soba |-----| na kable i sciana ;x moze przez to ? caly dzien nie jest wylaczany ;x

1359121200-U261555.png

Opublikowano

Hmm nie wiem, ja nigdy komputera bym nie dał jakiemuś chłoptasiowi, co się mniej niż ja na kompach zna. Ostatnio u ciotki był informatyk i nie mógł naprawić, ja powiedziałem żeby się posunął, rozkręciłem kompa i nasmarowałem jego pastą termoprzewodzącą karte po zdjęciu chłodzenia założyłem, przeinstalowałem sterownik i działało jak nowe o.0.

Xamizo, zresztą już pisałem że to jakiś kaprys systemu. To mu temperatura nie pasuje, to jakiś błąd, to nie potrafi przemielić (zwiecha), itp. itd. Najsampierw reinstal CoD i sprawdzanie temperatur (polecam speed fan), potem ewentualne czyszczenie i w ostateczności format, ale jak dzieje się to tylko na CoD, to znaczy ze wystarczy najprawdopodobniej go przeinstalować.

DAJ

delete.png

Opublikowano

Hmm nie wiem, ja nigdy komputera bym nie dał jakiemuś chłoptasiowi, co się mniej niż ja na kompach zna. Ostatnio u ciotki był informatyk i nie mógł naprawić, ja powiedziałem żeby się posunął, rozkręciłem kompa i nasmarowałem jego pastą termoprzewodzącą karte po zdjęciu chłodzenia założyłem, przeinstalowałem sterownik i działało jak nowe o.0.

Xamizo, zresztą już pisałem że to jakiś kaprys systemu. To mu temperatura nie pasuje, to jakiś błąd, to nie potrafi przemielić (zwiecha), itp. itd. Najsampierw reinstal CoD i sprawdzanie temperatur (polecam speed fan), potem ewentualne czyszczenie i w ostateczności format, ale jak dzieje się to tylko na CoD, to znaczy ze wystarczy najprawdopodobniej go przeinstalować.

Według badań Microsoft, 33% błędów tego typu w systemie Windows 2000 i 89% w Windows XP spowodowanych jest przez pracujące w trybie jądra sterowniki firm trzecich.

Nie wiem o co w tym chodzi, tylko tak wtrąciłem ^^

Opublikowano

o.0 a to ciekawa teoria 'Majkrosoftu'. A prawda taka, że jak by ktoś wymienił wszystkie błędy w tej kupie gówna zwanej windows, to by umarł z kartą i długopisem/dyskami twardymi i paroma zepsutymi klawiaturami.

Zrób jak pisałem, Temperatury>reinstall>cleaner>format

DAJ

delete.png

Opublikowano

Trochę mi się śmiać chciało jak czytałem posty na początku... Informatycy...

Co do tematu.

1. Od kiedy wywala ci blue screen ?
  2. Czy instalowałeś ostatnio jakiś sterownik ?
  3. Kiedy aktualizowałeś sterowniki karty graficznej ?
  4. Jaki masz system
  5. ... nie będę więcej pisał, bo mi się NIE chce, a autor tematu chcę rozwiązanie chociaż nawet nie napisał jakiego ma WIN'a...

Opublikowano

1:jak przylaze na kompa (z 5h stoi) xD lub mniej zalezy czy sie wyrobie

2:nic

3:yyy xD

4:xp(jesli o to ci chodzi)

5:wahf7a.jpg

moze sie przegrzewac ?

1359121200-U261555.png

Opublikowano

Taaa, mam taki sam procesor jak ty i tam jest taktowanie 2.6 GHz. Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że źle podkręciłeś procesor albo się przegrzewa. Jakie masz chłodzenie, pasywne czy aktywne ?

Opublikowano

yyyyy gdzie to sprawdzic; x

Pobierasz program speedfan, instalujesz, otwierasz, i podajesz co ci wyświetli.

wole nie instalowac bo nawet od antywirusa myslalem ze mi sie komputer nie wlaczy bo tak zacina mi sie ;x

(jak dotykam kompa to gorac ;p)

1359121200-U261555.png

Opublikowano

To już wiemy wsztstko, podkręciłeś procesor na boxowym chłodzeniu, przez co przegrzewa ci się, a obudowa nie ma odpowiedniego przepływu powietrza. Za jakiś czas może ci spalić proca. Radze zresetować bios i format.

@edit, jak można się brac za podkręcanie, jeżeli nie wie się nawet jak sprawdzic temperatury o.0. Do tego proca po każdym podkręceniu trzeba zostawić na pare godzin z super pi.

DAJ

delete.png

Opublikowano

To już wiemy wsztstko, podkręciłeś procesor na boxowym chłodzeniu, przez co przegrzewa ci się, a obudowa nie ma odpowiedniego przepływu powietrza. Za jakiś czas może ci spalić proca. Radze zresetować bios i format.

@edit, jak można się brac za podkręcanie, jeżeli nie wie się nawet jak sprawdzic temperatury o.0. Do tego proca po każdym podkręceniu trzeba zostawić na pare godzin z super pi.

dasz instr ( nie znam sie na kompach , nie jestem jakims .......... co siedzi 24/7 ;x nie chodzi mi o cb oczywiscie )

1359121200-U261555.png

Opublikowano

Mini tut.

1. Wchodzimy na

www.google.com

2. Wpisujemy

Speedfan download

3. wchodzimy w jakąś w miare godną zaufania stronkę.

4. Klikamy

Download

5. Wypakowujemy i/lub instalujemy

6. Klikamy 2 razy, na plik wykonawczy .exe, w folderze instalacji programu

7. Czekamy chwile

8. Robimy screena (Prt Scr na klawie)

9. Wchodzimy w painta

10. klikamy ctrl+v bądź edycja>wklej

11. zapisujemy jako coś

12. wchodzimy na IMG.shack

13. Uploadujemy screen

14. Powiększamy maksymalnie

15. klikamy "pokaż obrazek"

16. Kopiujemy link

17. Wchodzimy na forum

18. Piszemy nasze wypociny i

[img=LINK DO ZDJĘCIA]

19 klkamy Napisz

20. czekamy na odpowiedź.

UFFF PORADZISZ SOBIE ??

@down o.0 od dobrych 6 lat nie widziałem pasywki na procesorze ? Najarałeś się :P Wątpię żeby miał pasywke.

I nie idź za szybko, nie pisał że podkręcał. Zresztą, sądze że jednak nie podkręcał, autor chyba nawet nie wie o czy my piszemy. Może ma źle założone chłodzenie ?

DAJ

delete.png

Opublikowano

OMG... Taki mały cytat z mojej wiedzy xD

Chłodzenie pasywne - Czyli sam radiator (tak, to metalowe coś na procesorze)

Chłodzenie aktywne - Czyli wiatrak z radiatorem

Procesor sam podkręcałeś czy ktoś ci ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...