Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Updating Minecraft

adam200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Otóż tak, mam pewien problem. Po kupieniu oryginalnej wersji Minecraft, nie działa mi jego aktualizacja. Jaśniej, odpalam oryginała, loguję się, i włącza mi się aktualizacja. Ta aktualizacja działa w ten sposób: Downloading packages - i tak przez cały czas. Nie ma po co dawać screena, bo wytłumaczyłem, w czym mam problem. Jest tak ciągle, nie mogę włączyć gry. Przed kupnem było podobnie, kiedy usunąłem starego minecrafta i wgrałem nowego, jeszcze pirackiego, działo się to samo. Jak miałem tą piracką wersję, wtedy kolega mi dał minecraft.jar, ale niestety, kiedy wszedłem na każdy serwer, spadałem na dół, przez minutę, dwie i wywalało mnie z gry. Proszę o natychmiastową pomoc :/

- Mam oryginalnego minecrafta, bo zapewne większość z was by napisało: "Kup oryginała i po sprawie"

- Frameworka mam

- Usuwałem, reinstallowałem minecrafta wiele razy

Za mądre odpowiedzi nagradzam plusami oraz piątką w profilu, gdyż to dla mnie ważna sprawa, bo kupiłem minecrafta, i takie coś mi się przydarzyło :/

Opublikowano

Uruchamiasz MC launcherem z minecraft.net? Jeśli tak, to przed zalogowaniem w launcherze musisz wejść w "Options" i kliknąć na przycisk "Force Update!" Później normalnie się logujesz i działa :P

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Niestety, po naciśnięciu tego przycisku, nadal jest ten sam problem: ss

beztytuufvt.png

I tak jest CIĄGLE. Proszę o pomoc :/.

Plusik dla @UP leci oczywiście.

Opublikowano

Emm... a czy próbowałeś wywalić CAŁY folder .minecraft z %appdata% i dopiero wtedy updatować?

P.S. Masz Javę? To podstawa, gdy chcesz pograć w MC :P

Tutaj link do Javy 7 (zainstaluj JRE i JDK):

jdk7.java.net/download.html

1339163822-U301909.png

Opublikowano

Usunąłem wszystko, nacisnąłem to (rozumiem, że nacisnąć i od razu logować się tak? - ja tak zrobiłem) i zalogowałem się, nadal to samo :/

@UP Taki głupi to ja nie jestem :P Mam javę.

Opublikowano

Ściągnij najnowszą wersję javy, reinstall minercfta, usuń folder .minecraft i podczas włączania zaznacz force update, wgraj najnowsze sterowniki do karty graficznej...

Podałem parę różnych sposobów i mam nadzieję, że to ci pomoże ;)

15005964.jpg

Nie zbieram ani minusów ani plusów... Ja po prostu się udzielam.

Opublikowano

Nic nie pomogło, waszymi sposobami, ale już działa, po godzinnym "spamowaniu" login login login, update, update, update, w końcu załapało i działa, dziękuję wam, za próbę pomocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...