Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wciągnął mnie FA.

1.Czy mam dobrze zrobione skille?

cabalfa.jpg

2.Znalazłem taki spis ekwipunku, czy jest on dobry? (jeśli nie to proszę o podanie lepszego z pełnymi nazwami), proszę o wytłumaczenie co to "amp", "cd", (ogólnie te skróty użyte w tym eq).

Osmium helm of deathblow+x+30/36%cd (critical dmg)

Osmium suit+x+50hp+7%m.amp

Shadowtitanium/osmium gloves+x+7%m.amp

Shadowtitanium/osmium boots of vampire+x+30/40 max hp steal

Epaulette of sage+6 lub wyżej

Amulet of pain+4 lub wyżej

Ringi: 2xRing of Luck+2 i 2xCritical Ring+2

Earring of Guard+2 lub wyżej

Bracelet of Sage+2 lub wyżej

Crystal: Lapis/Topaz of deathblow+x+27/30/36%cd, pherystin of deathblow+7+34%cd (bindowany) lub mithrill+6+7%m.amp

3. Który z poradników do skill-i archera jest lepszy?

a. Pierwszy

b. Drugi

Z góry dziękuję,

SwornV

...

Opublikowano (edytowane)

1. jak narazie dobrze, tylko w lower defence narazie nie pakuj, bo to na poczatku tak jakby... punkty schodza, pozniej jak bedziesz mial ich troche wiecej to wtedy w to daj

kup upgrade'a na defa

dokupujesz na a expiercie mana condense, vital force i shadow shot, buffki na max shadow na 9, wtedy combo critical - poison - shadow - explosion ja takie uzywalem na FA na poczatku i starczalo mi do GM'ki, pozniej myslalem jak inaczej ulozyc z GM'ka ale nie pamietam jak wtedy mialem bo to przejsciowe bylo

2. amp, to jest (nie umiem doslownie tego wytlumaczyc ale sproboje) sila skilla, im wiecej ma sie ampa tym wiecej bije sie ze skilli, przydatne w pvp i troche expie ale sile np 7ampa z butkow czy czegos widac dobrze po 100lv

CD to critical DMG zwieksza o + DMG o tyle ile masz critical dmg jak wejdzie cryt, przydajte w expie

@jak narazie chodz w tym co dropniesz i zbieraj kase na pozniej, dopiero po ok 100 zacznij kupowac co nie co, chyba ze wczesniej bedzie okazja ale to ewentualnosc@

helm jak cie bedzie stac to na taki zbieraj, chociaz ja na FA mialem osm helm 8% rate w crafcie i 20% dmg w slotach +8 bo mialem malo rate

suit dobry taki ale kolo +8 kup odrazu bo wczesniej to tylko czekac az ktos to od cb kupi

s titki dobre ale od +7 wzyz (s titni na np +10 maja tyle samo defa co osmy +9 a sa tansze)

EoS'a +6 kupisz juz wczesniej bo ci sie przyda napewno (jak bedziesz mogl zalozyc to kup)

amulet - to jak bedziesz miec w statach ponad 50 rate, tak to najlepiej wampirka +3

rongi dobre ale na nie troche wydasz niestety, na poczatku 3x RoL i critical ring 1 sztuka

kolce, guard moga byc , jak bedziesz mogl to zaloz grandma yerte i adept branze i jakies kolce, bless.guard czy jakies

branzy, na poczatek adept i grandma, pozniej sage chociaz te +2 zawsze te 8 ampa z obu i troche ataku

crystal lapis +6 albo wyzej 26/30 CD 36 CD sa drogie wiec narazie i tak ci starczy 26/30

3. odrazu mowie ze nie uwzglediaj juz buildow typu matrial, bo sa juz itemki pow chyba s tit albo osm blindowane na klasy tzn jak grasz BL to nie ubierzesz sobie osm armor helma

polecam bardziej ten 2 poradnik

@ mam nadzieje ze pomoglem i ze w miare czytelnie to napisalem, poniewaz czasami pisze troche... niezrozumiale, wiec za wszystkie bledy sorka :D

pzdr :D

##- plusow nie zbieram, minusow tez, nie chce nic, poprostu pomagam innym w miare mozliwosci :) -##

Edytowane przez djmati5
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...