Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam . Mam pare pytań do grajacych w Cabal , dopiero zaczynam wiec prosze o wyrozumiałość

1. Co mam zrobic zeby kupic wiecej czarow???? ( teraz mam tylko 3 i wiecej nie moge . Ponoć trzeba skillować jakis skill rank czy coś , ale nie wiem jak ;//. Ja gram na jakims privie i mam 40 lvl i posiadam jak 3 skille , i nie moge miec wiecej skili . Wiec nie wiem czy lepiej zaczynac od nowa czy grac dalej.)

2. Jaka klasa bedzie dla mnie najlepsza ??? ( dla nowicjusza)

3. Jak ulepszać rzeczy???

Z góry dziękuje.

Edytowane przez komar111
Opublikowano

Skillowanie jest to bicie potworków z najsłabszych skilli. Skilluje się na kukłach (training dummy bądź jak serwer jest pod stary ep to nie które robią specjalnego moba do skillowania) magic arrowami które można kupić sobie u instructora (klikasz k i tam pisze ile musisz wbić skilli do next sword/magic rank)

Ja bym polecał dla nowicjusza Bladera bądź warriora (bardzej 2) Blader jest przyjemny dla oka więc gra się szybko nie skończy a warriorem jak zawsze ma dużo hp,defa i attacku.

Ulepsza się Upgrade Core Low/Medium/High/Highest(czy jakoś tak).

76561198056612716.png

Opublikowano (edytowane)

1.

co kazde 10 lv (na 10lv, 20lv itd.) mozesz robic specjalny quest tzw. lvl'ing (czyt. leveling :D) i wtedy, jak go przejdziesz dostajesz staty itp, ale takze mozliwosc wejscia w nowy poziom skilli

na poczatku masz novice i musisz nabic maksymalny poziom w novice zeby przejsc na apperience, przy kazdym przejsciu na nowy poziom dostajesz dodatkowe staty i troche hp i mp ale takze mozliwosc kupna skilli z wyzszych poziomow

skilluje sie najlepiej tak jak napisal 2x#UP "magic arrowami" najlepiej wziasc 3 fire/wind/aqua i wbic na 9, ustawiasz auto attack i kupujesz mp potki i wlaczasz zeby bil arrowami i czekasz ;p lub mozesz sie zawsze pobawic z combo (troche szybciej leci skill exp i mozesz combo potrenowac) ale jak nie masz zamiaru siedziec przy kompie to najlepiej zostawic na skillowanie (ale zeby cie nie loglo dajesz cabala na window mode i jak wlaczysz bicie minimalizujesz cabala [inaczej po max 30 min lognie cie])

2.

dla nowego gracza nadaja sie 2 klasy Blader (BL) i Warrior (WA), ktora wybierzesz zalezy od cb, podam troche cech obu klas

BL - uzywa 2 blade'ow albo katan, szybkie i dosc mocne skille, critical rate i critical dmg w skillach (max 10 rate, max 20 dmg) latwa do prowadzenia postac, latwo sie soluje dungi, nie jest droga postacia a za to dobra, duza ilosc def rate ale troche mniej defa w porownaniu do WA, najlepsza BM'ka w porownaniu wszystkich klas (daje 45% crit rate i 50% crit dmg, no i atak, def itp) do tego zakladasz all critical ringi jakie masz i koksisz z dmg :D na bossy sie przydaje, bardzo dobra BM2 z buffkiem na add dmg z compa (chyba comp)

WA - uzywa great sworda albo daikatanki (lepiej daike miec, mniejsze koszta) mocne skille, efekt down w wiekszosci skilli (kolo 70+ %), troche wiecej defa ale mniej def rate w porownaniu do BL, takze latwo sie prowadzi postac i soluje dungi, dosc dobra BM2, dobrze sie bije bossy jak i expi na kilku moobkach naraz :D

oczywiscie wybor pozostawiam tobie

3.

rzeczy ulepszasz Upgrade Core (low/medium/high/highest) od poziomu zalezy jakie itemki mozesz ulepszac, im wyzszy poziom tym lepszej jakosci itemki mozna ulepszyc, typu mediumem mozesz ulepszyc titanumy shadow titanumy, osmium musisz juz high, highest to tylko do mithrili

i im lepsze uzyjesz na gorszym itemku tym troche wieksza szansa na zrobienie ale marnujesz core ;p

@fajnie, ja tu sie natrudzilem zeby pomoc autorowi, a ktos (nie wiem kto) dal minusa, moze nie zbieram nic, ale sam fakt@

Edytowane przez djmati5
Opublikowano (edytowane)

Hmmm , teraz co mam zrobic zeby mieć lepszą range ???? ( skiluje dlugo i mam tą samą ;// )

post-310241-0-42254000-1310727444_thumb.jpg

Edytowane przez komar111
Opublikowano

dokladnie jak up. robisz lvl'ingi

a ja mam pytanie, gdzie ty grasz ze masz stab slash na 6, 68lv, aramidy i s titki i tym bardziej stary wyglad gry ? jak to jest jakis serwer priv hard to napisz jaki, moze bym zagral ;p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...