Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Adobe flash player vs 64 bit

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam pytanko czy na 64 bitowym systemie pójdzie adobe flash player 32 bit? ( mam firefoxa 32 bit )

PS:

To jest ukryta treść, proszę

jednak do beta TAKIEGO programu nie jestem przekonany :)

Edytowane przez FoxRox

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Chodzi mi o to że : adobe pisało że większość użytkowników i tak używa 32 bitowych przeglądarek na 64 bitowych systemach ( tak jak ja ) i adobe stwierdziło że można zainstalować 32 bitowego flash playera na 64 bit, chociaż nie jestem do tego przekonany. ten link co podałem to beta 64 bitowego adobe flash playera

1367303118-U250803.png

Opublikowano

na FF nie działa bo i jak kiedy nie ma chwilowo stabilnej wersji ff x64 pod windows czyli 64bitowej wersji flasha nie zainstalujesz nawet pod windowsem x64 bo i tak nie ma takiego w tej wersji dla systemu

tylko systemy linuxowe x64 dla FF , zresztą dla których jest prawie róznych 3-4 wersji tego flasha x64 , nie wspominając o addonach czy dodatkach ułatwiających samą instalacje czy zniane wersji flasha dla firefoxa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Czyli oglądanie filmów na youtube, programiki na flashu, musze się obejść smakiem? czy jest inny sposób?

1367303118-U250803.png

Opublikowano

nie wiem w czym masz problem, jak działa wszystkim aktualnie to dlaczego ma nie działać u ciebie ? wersja x64 działa na systemie x64 w programach x64 , co najwyżej będzie problem z IEx64 w którym nie działa albo działa kiedy chce :/ , w sumie x64 bit flash to tylko plugin czy addon, w systemie pozostaje cały czas zwykły x32bitowy

wersje sprawdzasz na http://www.adobe.com/software/flash/about/

dla x64 pisze : You have version 10,3,162,29 installed , jeśli masz inną to masz zwykłą

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano (edytowane)

A podasz linka do x64 bitowego a.f.p?

Z góry dzieki.

@Edit:

Ok wyjaśniam, mam 64 bitowy system, i 32 bitową przeglądarke Firefox 5.0

Potrzebuje flash playera 64 bitowego ( beta jest ale nie wiem czy działa dobrze)

czy 32 bitowy flash player bedzie działał na 64 bitowym systemie?.

Edytowane przez FoxRox

1367303118-U250803.png

Opublikowano

addony i pluginy są tylko do Ubuntu , one to ustawiają i zmieniają w FF flasha , pod windows repozytoria linuxowe nie działają

ale jak chcesz, zobacz co tracisz nie mając FF na linuksie i w pełni działająca obsługa flash x64 :) : http://www.webgapps.org/add-ons/news

a dla windows instalka tu : http://download.macromedia.com/pub/labs/flashplayer10/flashplayer10_2_p3_64bit_plugin_111710.exe

więcej info na : http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10_square.html tam też i plugin dla FF zwykłego

a czy działa jak należy nie powiem, ostatnio jak używałem i instalowałem były problemy z wyświetlaniem i pixelozą w obrazie dodając przy tym zwiechy przeglądarki :/

dodatek jest tylko do IE x64 ( w nim właśnie nie za bardzo chce działać zwykły flash , w IE zwykłym masz nadal x32 bitowego , jak zauważyłeś w nowym windows 7 x64 sa dwie różne przeglądarki

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano (edytowane)

ok a na firefoxie 32 bitowym ( tak chodzi na 64 bitowym systemie ) zadziała 32 bitowy flash ?

Edytowane przez FoxRox

1367303118-U250803.png

Opublikowano

skoro masz i widzisz to znaczy że działa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano (edytowane)

xxx...

Działa, Do zamknięcia.