Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka wszystkim mam problem.

Chciałem po nagrywać filmiki z minecrafta, ale to jest okropność!

Mam 100-150 fpsów w minecrafcie na fast, a gdy włączam frapsa mam 20;/ To na pewno nie jest wina komputera bo jak mówiłem 100-150 fps.

Nie wiem co ustawić we frapsie, minecrafcie żeby nie było takiego czegoś.

A drugim problemem nie wiem czy każdy tak ma, ale nie sądzę że aż tak dużo to ludzie nie mają , że filmik o długości 1:10 bez zrenderowania ma 780mb.

Chciał bym rozwiązać ten pierwszy problem bo on mnie bardziej dręczy. Pozdrawiam wszystkich.

Weteran
Opublikowano

Co do 1 problemu: to jest normalne. Podczas nagrywania ilość fps niewiarygodnie maleje

Co do 2 problemu to tak: Musisz użyć programu, który zmienia format pliku, bo fraps zapisuje na avi, które zajmuje duuużo. Polecam mp4. - ma jakość hd i 14 minutowy film zajmuje 400mb

1339226679-U337649.jpg

Opublikowano

ale znam gościa co ma texture packa 256x256 i mu na nim nic nie ścina, dziwiłem się i myślałem że to nie możliwe, jak podał mi parametry pc to jeszcze bardziej się zdziwiłem bo miał prawie identycznego jak mój.

Opublikowano

mały ram= mały FPS

Niewielka nawet różnica ramu ma wpływ na FPS

Ale też warto zrobić defragmentację i wyczy ścić kompa np. z CCleaner

wikmk9.jpg

Opublikowano

mam 4 gb ramu, on też, skanowałem i czyściłem rejestr 2 dni temu, może zrobie tą defragmentacje...

Opublikowano

Od Frapsa lepsza jest Camtasia Studio czy inny program, poszukaj zastępników bo Fraps jest trochę przereklamowany :mellow:

Fraps ma mało możliwości pod względem ustawiania nagrywanie, Camtasia ma dużo bajerów, ale czasem też zamula więc jeśli chcesz coś szybko i bez problemowo nagrać polecam Ci HyperCama =]

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...